Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2011 16:52 - Новините - 16 май 2011г. - Понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1377 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

НОВИНИТЕ – 16 май 2011г.

Понеделник

 

 

 

 

Пристигна конкурентното ни златно съкровище.

Кое е по-ценно ще можем да преценим сами.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 16 май.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

С жандармерия и при засилени мерки пристигна Вълчитрънското златно съкровище днес в Пловдив. 13-те златни съда ще заблестят от утре до 19 юни във витрините на Археологическия музей.

 

В/Р

 

Тема: Вълчитрънското съкровище дойде в Пловдив

 

Атмосфера

Вълчитрънското златно съкровище е най-старото и най-голямото, по обем и тегло, тракийско съкровище, открито край село Вълчитрън (Плевенско). Оттам носи и името си. Предполага се, че се е използвало за тракийски погребални ритуали.

Синхрон – 1 – д-р Костадин Кисьов директор на Археологическия музей

Съкровището е открито случайно при оран на лозе от двама братя пре 1924 година. Когато го намерили, помислили, че съдовете са медни.

Синхрон – 2 пак той

Близо месец прасето яло от безценния уникат. Колкото повече го облизвал, толкова повече заблестявало дъното на антиката. След като разбрали, че съдовете са златни, братята започнали да ги режат и да ги продават. Затова някои от тях са деформирани. Експозицията ще бъде отворена за посетители утре, входът е 5 лева.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Престрелките между заместник-кметът Александър Долев и лидерът на партия „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева продължават. Този път относно 140-те декара земя между Братската могила и Гребния канал, в които трябваше да се построи увеселителен парк „Пловдив ленд”. Община Пловдив ще сезира прокуратурата за сделката с „Увеселителен парк Тракия" АД. Това заяви временно изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Александър Долев.  Дани Каназирева пък коментира, че не сделката за "Увеселителен парк“, а кметският екип е за прокуратурата и добави, че още преди 7 месеца е предупреждавала общината, че ще губи 140-те декара.

 

БЛАНК

 

 

От новата учебна година Френската и Художествената гимназия вече няма да делят един покрив. Решението на Общинския съвет от началото на април вече се изпълнява. Обявена е обществена поръчка за ремонта на училище „Христо Смирненски”, което ще приюти младите художници.

 

В/Р

 

Тема: От 1 септември Художествената гимназия в нова сграда

 

Основното училище зад Четвъртък пазара ще бъде закрито, защото през последните години броят на учениците там непрестанно намалява и е паднал под 40. До края на май строителят ще бъде избран и ще започне необходимия ремонт веднага след края на учебната година.

Синхрон 1 – Маргарита Джарова, директор на НХГ „Ц. Лавренов”

Младите художници се нуждаят от ателиета и специализирани кабинети, но всичко няма да стане наведнъж.

Синхрон 2 – Маргарита Джарова, директор на НХГ „Ц. Лавренов”

Важно е преместването да стане час по-скоро.

Синхрон 3 – Маргарита Джарова, директор на НХГ „Ц. Лавренов”

/Последни думи - … малка светлина в тунела, както се казва/

 

БЛАНК

 

 

Една дългоочаквана новина дойде днес от Общината. Тази седмица започва преасфалтирането на част от  Коматевско шосе в участъка между улица „ЗАХАРидово” и училището в Коматево. По план работата трябва да приключи до края на юни. Докато трае ремонтът ще бъде забранено паркирането по улица „ЗАХАРидово” между улица „Обнова” и Коматевско шосе. Като алтернативен маршрут може да се използва улица „Лозарска”. Колите на обществения транспорт ще спират на улица „Ела”, на другия край на градинката, срещу обръщалото на сегашната последна спирка.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Пари бяха откраднати от параклиса на манастира над Белащица миналата нощ след разбиване на входната врата. Отнета е била неподвижно закрепена метална каса, в която имало около 100 лева.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Шестият си партиен клуб откриха днес от ВМРО-НИЕ. Той е на организацията в район „Северен”. Офисът беше осветен от отец Георги, на откриването беше и председателят на пловдивската организация Бойко Ватев.

 

В/Р

 

 

 

Тема: ВМРО-НИЕ се позиционира в целия град

       

 

АТМОСФЕРА

С откриването на партиен клуб в район „Северн” на практика ВМРО-НИЕ откри свои приемни в целия град. Освен партийни членове днес тук бяха дошли и симпатизанти на организацията. Своите очаквания към войводите в район „Северн” представи пловдивския лидер Бойко Ватев.

Синхрон: Бойко Ватев- предс. на ВМРО-НИЕ - Пловдив

               Борислав Инчев- предс. на ВМРО-НИЕ-„Северен”

Това обаче ще е нещо повече от партиен клуб

Синхрон: Борето 2

От организацията бяха категорични, че са в контдиция за предстоящите местни избори.

 

БЛАНК

 

 

А сега, обещания репортаж от Европейския колеж. Представителите на студентските съвети в 33 висши училища в страната обсъдиха стратегията за развитие на организацията  през следващите 5 години.

 

В/Р

 

Тема: Судентските съвети на общо събрание в Европейския колеж.

 

На заседанието си в Европейския колеж младежите обсъдиха популяризирането на студентското кредитиране, таксите за новата академична година и  редица други проблеми с които се сблъскват студентите у нас. Александър Алексиев е  решил да  продължи своето образование в  частен колеж, заради по-добрата материална база, от тази в държавните университети.

Синхрон 1: Александър Алексиев – предс. на студенстки съвет в „Европейския колеж”.

Особено деликатна  е ситуацията с таксите в университетите по изкуства.

Синхрон 2: Петър Чаушев – предс. на НПСС

Поради тази причина , коефицентът на  финансиране в университетите по изкуства, да се повиши от 5 на 6 каза още Чаушев. На заседанието беше избран и нов главен секретар на националното представителство.  Македонският студент по медицина Петар Чавдаровски  е новоизбраният главен секретар.Студентите също така отправиха призив към управлявашите.

Синхрон 3: Петър Чаушев - предс. на НПСС

Чаушев е оптимист за развитието на българското висше образование.

Синхрон 4: Петър Чаушев - предс. на НПСС

В рамките  на срещата в Пловдив делегатите изслушаха и доклад за активностите от последната среща  на организацията на 26 февруари до 14 май.

 

БЛАНК

 

 

Районната организация на глухите в Пловдив навърши 65 години. Сдружението чества своя празник с юбилеен концерт в Народно читалище Христо Ботев.

 

В/Р

 

Тема: Районната организация на глухите в Пловдив

навърши 65 години

 

Георги Марков е секретар на градските организации на глухите от 26 години и познава пътищата по които те вървят.

Синхрон Георги Марков:




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552156
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031