Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2011 17:58 - Новините от 27 май 2011 г. - петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1475 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  27 май 2011г.,

петък

 

 

 

 

Общинският съвет да се саморазпусне!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 27 май.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

 

БЛАНК

 

Нова четворна коалиция управлява Пловдив – ГЕРБ, Атака, БСП и ДСБ! Това заяви за ПОТВ заместник-председателят на местния парламент Камен Шишманов след бламирането на почти всички точки от дневния ред на вчерашната сесия. Той ще предложи на председателя Илко Илиев Общинският съвет да бъде разпуснат.  

 

В/Р

 

Тема: Общинският съвет да се разпусне!

 

Камен Шишманов, зам.-председател на ОбС

 

ПОСТБЛАНК

 

 

Цялото интервю с Камен Шишманов гледайте тази вечер в „Акценти” веднага след обзорното политическо предаване „Една пловдивска седмица”.

 

БЛАНК

 

 

Областният управител Иван Тотев коментира като „очакван” отказът на Министерския съвет да приеме Белодробноата болница „Кудоглу” като дарение от Общината. Зам.-кметът Георги Титюков пък смята, че лечението на туберколозата е национална отговорност.

 

В/Р

 

Тема: Белодробна

           

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

До края на август двата най-големи парка в район „Южен” – „Белите брези” и „Райчо Кирков”, както още 7 градини и междублокови пространства в другите части на града  ще станат неузнаваемо красиви.

 

В/Р

 

Тема: Парковете с езера и сцени

 

Общинските съветници дадоха зелена улица на проект за около 3 млн. лв. безвъзмездна помощ, предназначена за парковете на Пловдив. Проектът е спечелен още през 2009 г., но изпълнението му се забави заради промени в критериите.

Синхрон 5 – Борислав Инчев, гл. секретар на община Пловдив

Съветниците разрешиха на кмета да подпише по-голямото обезпечение  и одобриха съответната корекция в бюджета. Още следващата седмица общината ще преведе авансовите суми на избраните след проведения конкурс изпълнители.

Синхрон 6 – Борислав Инчев, гл. секретар на Пловдив

Парковете в „Южен” ще предлагат не само условия за отдих, но и атракции. Ще има изкуствени езера и естради.    

 

БЛАНК

 

 

Зам.-кметът по младежката политика и спорт Георги Титюков награди пловдивчанина Никола Чонгаров – носител на купата за България за 2011 година по ски алпийски дисциплини.

 

В/Р

 

Тема: Наградиха шампион по ски алпийски дисциплини

 

Никола Чонгаров е само на 21 години, а до момента е спечелил 8-мо място на световното първенство по ски за юноши през 2009 година и 22-ро място на Световното първенство по ски  за мъже през 2011 година в Гармиш-Партенкирхен. Той е и носител на купата на България за тази година. Това са огромни постижения за страна, която няма традиции в ски спорта.

Синхрон – 1 Никола Чонгаров – шампион по ски алпийски дисциплини

Никола коментира още, че му е било много трудно да съчетва обучението си в езикова гимназия със спорта.

Синхрон – 2

Младият талант е мотивиран да завоюва повече чуждестранни отличия, а защо не и Световната купа.

 

БЛАНК

 

 

Общината ще иска имот за изграждането на детски площадки и спортни игрища. Това обяви днес заместник кметът Георги Титюков.

 

В/Р

 

Тема: Общината ще иска нов терен от Държавата

 

Бившият Корпус за тактическа авиация, намиращ се зад стадион „Лаута” стои безстопанствен от близо 5 години.

Според заместник-кмета Георги Титюков тези площи могат да се използват за спортни игрища, а занемарените сгради на поделението да се преустроят в детски градини или ясли.

Синхрон – Георги Титюков – зам.-кмет

За да се осъществят идеите на Общината е нужно теренът да и бъде прехвърлен от настоящия собственик - Министерството на отбраната.

 

КАШ

Съдът на фокус

 

БЛАНК

 

 

18-годишният Николай Якимов от Велинград, който се опита да открадне колите на Негово Високопреосвещенство митрополит Николай, остава в ареста. Това постанови Районният съд днес.

 

В/Р

 

Тема: Съдът наложи мярка за крадеца, опитал да открадне колата на митрополит Николай

 

 

Районният съд в Пловдив наложи постоянна мярка „задържане под стража” на 18- годишния Николай Якимов от Велинград, който се опита да открадне колите на пловдивския митрополит Николай.

 

Съдия Иван Минчев уточни, че подсъдимия е с богато криминално минало. Срещу задържания са повдигнати над 20  присъди за кражби в период на непълнолетие.

Якимов бе задържан на 23 май, след три неуспешни опита да открадне автомобил от пловдивската митрополия.

При обиск, у него са открити ключовете и на четирите автомобила на дядо Николай- „Ауди”, „Мерцедес”, „БМВ” и микробус.

 

Прокурор Каранинова подчерта, че подсъдимият е лице със завишена степен на обществена опасност и е склонен да се укрие. Заключението на съда е, че Якимов  е с изградени престъпни навици и има опасност да извърши ново престъпление.

 

 Ванина Хаджийска- защитник по делото,  заяви че здравословното състояние на задържания е лошо и в ареста то би могло да се влоши. Якимов живее в Пловдив с цел лечение от наркотична независимост и  е трябвало да бъде настанен вчера в болница за  лечение по метадонова програма. Установено е, че той  употребява наркотици от 12 годишна възраст. Хващан е с  марихуана, амфетамин, хероин и кокаин.

 

 

 

Якимов помоли за по- лека мярка и обеща да не извършва повече престъпления.  „Качих се в автомобила но после осъзнах, че извършвам престъпление и реших да се откажа”, така обясни в съда днес постъпката си 18 годишния апаш.

 

 

 

Десито

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Днес филиалът на Техническия университет в Пловдив, навърши четвърт век!

 

В/Р

 

Тема: ТУ Пловдив навърши четвърт век

 

Атмосфера

Директорът на Техническия Университет в Пловдив  инж. Михаил Петров определи филиала като една успешна учебна структура.

Синхрон – 2 доц. д-р инж. Михаил Петров – директор на ТУ-Пловдив

На празника присъстваше и част от софийското ръководство на университета.

Синхрон – 3 прог. д-р инж. Мартин Христов – ректор на ТУ-София

Възпитаници на Техническия университет в Пловдив са видни обществени и политически личности, сред които е и областният управител инж. Иван Тотев.

Синхрон – 1 – инж. Иван Тотев – областен управител на Пловдив

И докато за областния управител обучението в ТУ е преминавало с лекота, за настоящите студенти то се явява истинско изпитание.

Анкета – студенти Вреж Караохлуян

По повод 25-годишнината от университета се проведе и научна конференция с  участието на изтъкнати учени от страната и чужбина, както и представители на бизнеса.

 

БЛАНК

 

 

Тази вечер се открива фестивалът „Улица Отец Паисий: 2011”. През уикенда улицата става средище за различни артистични прояви. Програмата включва открити сцени за музика, арменско караоке, проекти за публични пространства, прожекции, лекции, литературни четения и изложби и ще много културни инициативи. рожекциите на филми на открито. Организаторите канят всички пловдивчани и гости на града да се включат в този нетрадиционен, но интересен празник.

 

БЛАНК




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567873
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930