Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2011 16:58 - Новините - 6 юни 2011 година - Понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1549 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  6 юни 2011г.,

Понеделник

 

 

 

 

Ищар помири Славчо Атанасов и Иван Тотев !

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  6 юни.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

 

БЛАНК

 

Световноизвестната етноизпълнителка накара кметът Славчо Атанасов и областният управител Иван Тотев поне за малко да заровят предизборите томахавката на войната. Интересът към Ищар ги обедини.

 

В/Р

 

Тема: Славчо подари билетите си за Ищар на Тотев

 

Протоколен гаф е оставил без билети за концерта на Ищар областния управител Иван Тотев. Конфузната ситуация стигнала до ушите на кмета. Билетите отпуснати от организаторите на концерта обаче били свършили. Кметът веднага звъннал по телефона на губернатора , за да го успокои, че ще има билети и за него.

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

Самият областен управител останал приятно изненадан от джентълменската постъпка на кмета и на свой ред му благодарил. Макар и да е останал без билети за концерта, Славчо Атанасов гарантира , че ще бъде на Античния, за да слуша „славея” от Израел.

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

 

БЛАНК

 

 

Други проблеми вълнуват живущите на улица „Янко Сакъзов” 1. Три години подред те се будят посред нощ.

 

В/Р

 

Тема: 18 семейства будуват заради контейнери за смет

 

Жителите на кооперацията ул.”Янко Сакъзов” 1 вече трета поредна година се опитват безуспешно да премахнат контейнера за смет под прозорците им. Съдовете са в изграден джоб, само на 6 метра от спалните на седеметажния блок, в който живеят 18 семейства.

Атмосфера

Стендъп

Жителите на кооперацията настояват да се промени часът на почистването на съдовете. Като друга алтернатива предлагат джобът да бъде затворен или контейнерите да бъдат преместени на друго място. Въпреки многобройните жалби до голяма община и фирма „Чистота” резултат няма.

Синхрони

От „Чистота” многократно са се опитвали да преместят контейнерите на друго място, но живущите в съседния блок на „Пловдивинвест” са се оплакали, че им било прекалено далече и в знак на протест хвърляли отпадъците си на предишното място на контейнерите.

До кога ще продължава тази сага и трябва ли хората да считат за лукс изначалното си право на сън и спокойствие?

 

БЛАНК

 

 

Потърсихме отговорите на кметът Славчо Атанасов и на директорът на „Чистота” Радослав Кошински. Оказа се, че има решение на проблема.

 

В/Р

 

Тема: Променят часа на почистване на „Янко Сакъзов”

 

Попитахме компетентните институции, до кога живущите в кооперацията на „Янко Сакъзов” 1 ще имат безсънни нощи.

Синхрон – 1 Славчо Атанасов – кмет на Пловдив

Оказва се, че решението на проблема не е толкова лесно. Невъзможно е контейнерите да бъдат преместени на булеварда, защото има забрана от КАТ.

Синхрон – 3 и 4 Радослав Кошински – директор ОП „Чистота”

Кошински коментира още, че камионът на „Чистота” се движи толкова рано, заради голямата интензивност на движението в район „Централен” в по-късните часове, когато боклукчийските коли задръстват движението.

Синхрон – 5 Кошински

Директорът на ОП „Чистота” обеща, че сметовозът ще се движи по новия график още от утре сутрин.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Глас народен-глас Божи! Кино „Космос” няма да става многоетажен паркинг. Това е категоричното становище на кмета Славчо Атанасов, след окончателното обществено обсъждане на казуса.

 

В/Р

 

Тема: „Космос”  няма да е паркинг

 

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

Два са вариантите за съдбата на киното. Първият е общината да търси пари от бюджета си, за да го ремонтира. По- вероятният е намирането на инвеститор, който да превърне сградата в културен център и построи около нея прилежаща бизнес- сграда. Заявка за това вече даде бизнесмена Димитър Георгиев. Кметът Славчо Атанасов е категоричен, че местният парламент ще отмени старото си решение, според което киното трябваше да се превърне в паркинг.

 

БЛАНК

 

 

Който и да реши да инвестира в района, каквото и да иска да направи, без паркинг няма да се размине.

Предполагаме, че и най-добрите намерения в бъдеще ще срещат съпротивата на живущите в квартала, които предпочитат около тях да си е все така тихо и кротко. Така че – прогнозираме още десетилетия да си останем с рушащата се сграда в центъра на Пловдив.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Голяма опасна дупка е зейнала върху моста над Марица на бул. „Васил Априлов”, би тревога зрител на ПОТВ. Проверихме.

 

В/Р

 

Тема: Дупка зейна след като в нея изляха 500 кг асфалт

 

Няма лъжа, няма измама. Дупката е цъфнала като кратер от лунен пейзаж. Вече месеци наред градската управа не успява да се пребори с нея. В края на март я пълниха за последно. По признанието на заместник-кмета Александър Долев тогава тя глътна цели 500 кг асфалт, иначе Марица се виждала през нея.

Сега реката не се вижда, но отворът е доста дълбок, а автомобилният трафик е интензивен, колите прелитат с висока скорост и някои от тях я уцелват с риск да стане беда.

„Леле, пак ли е хлътнала?” – не скриха изненадата си от общината и обещаха пак да я пълнят. Междувременно, вероятно неволен синхрон, дупка има и на тротоара – там БТК не са си поставили както трябва шахтите и не е изключено някой пешеходец да пропадне.   

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

С голям мулдимедиен спектакъл беше отбелязана 25-годишнината на детска градина „Малкият принц”.

 

В/Р

 

Тема: „Малкият принц” навърши 25

 

Синхрон

Салонът на Драматичния театър едва побра дошлата на празненството въодушевена публика - родители, учители, бивши възпитаници на градината и приятели.

За четвърт век след откриването й на 31 март 1986 г. първите стъпки към опознаване на доброто в „Малкият принц”  са направили над 5000 хлапета. Освен да ги възпитават, призвание на учителите е било да научат децата на чисти отношения с околния свят, като го възприемат като звездния герой на Екзюпери.

Че резултати има, се разбра и от невероятния спектакъл, предизвикал възторга и заслужените овации.

Атмосфера  

 

БЛАНК

 

 

Експерти от РИОСВ-Пловдив и ученици от екопаралелка на Професионалната гимназия по хранителни техники и технологии в Пловдив отбелязаха вчерашния Световния ден на околната среда с екоация на Младежкия хълм.

 

В/Р

 

Тема: Ученици запретват ръкави в акция по почистване

 

С найлонови ръкавици и торби младите еколози събираха днес отпадъците по алейките на хълма. Под ръководството на Мария Панчева, преподавател по екология, те успяха само за половин час да напълнят найлоновите чували с отпадъци.

Синхрон 1- Мария Панчева- преподавател по екология в ПГХТТ Пловдив

Артур Манев е единадесетокласник в екологичната паралелка на гимназията,  при която учениците провеждат практиката си в акции по почистване.

Синхрон 3 – Артур Манев- ученик от 11 клас на ПГХТТ Пловдив

Днес младите еколози ще се запознаят и с уникалните растителни и животински видове, които обитават природната забележителност. Румяна Андреевска пресаташе от Регионалната инспекция по околна среда и водите Пловдив запозна учениците с биологичното разнообразие на хълма и защитените територии в града.

Синхрон 2 – Румяна Андреевска- пресаташе РИОСВ Пловдив

Световният ден на околната среда е ежегодно събитие под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда. Отбелязването на този ден започва през 1972 г., за да се превърне днес в едно от основните средства, чрез които ООН насочва вниманието в глобален план към околната среда.

Тази година Световният ден за опазване на околната среда 5-ти юни е посветен на богатствата на горите. Експертите отчитат, че през последното десетилетие темповете на тяхното изчезване намаляват - от 16 милиона хектара годишно през 90-те години на миналия век до 13 милиона хектара през последните години.

 

БЛАНК

 

 

Заседателната зала на община Пловдив се оказа тясна за награждаването на спечелилите в завършилия неотдавна Втори общински преглед на сценичното любителско творчество в града. Над 50 грамоти с парични награди бяха връчени на най-добрите сред участниците, за които се беше произнесло авторитетното жури, оглавявано от професор Василка Спасова. Наградите на победителите връчи лично кметът на Пловдив Славчо Атанасов.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565410
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930