Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2011 16:58 - Новините - 07 юни 2011 година - вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1260 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 7 юни 2011г.

Вторник

 

 

 

 

Нов бунт срещу спортна площадка!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 7 юни.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

На бунт срещу дадена от Общината под наем спортна площадка на ул. „Седянка” се събраха пловдивчани в район „Северен”. Те са твърди в решението си да стоят пред багерите на частния инвеститор. Вижте подробности.

 

В/Р

 

Тема: Бунт срещу спортна площадка

 

Тази сутрин е трябвало да започне разбиването на асфалтовата настилка, за да бъде заменена с изкуствена трева. Протестиращите съседи не позволили.

Синхрон – 13,14,15,17,16

Инвеститорът има договор с общината, година е чакал одобрение на проекта, вече е вложил много средства за материали.

Синхрон – 12 – Красимир Куманов, управител на фирмата-наемател

И едната, и другата страна чакат някакво решение. Засега само кметът на „Северен” Ина Филипова се опитва да потуши конфликта.

Синхрон 11, 9 и 10 – Ина Филипова, кмет на район „Северен”

От общината реакция все още няма. За пусков срок на площадката е определен 2 юли и недоволните граждани се канят дотогава да не допуснат строителни работи.

 

БЛАНК

 

 

Здравният министър Стефан Константинов и кметът Славчо Атанасов на четири очи в петък ще обсъждат спасението на пловдивската Белодробна болница. Според кмета има два варианта за здравното заведение. Първият е държавата да приеме болницата като дарение, както предложи общината наскоро. Вторият е правителството да преведе дължимите от 10 години насам 2 милиона лева, за да се стабилизира Белодробна.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

След като общината взе от районните кметове средствата от гаражи, на тях останаха половината приходи от временни преместваеми съоръжения. В район „Северен” вече започват да харчат своите 100 хил. лв.

 

В/Р

 

Тема: Ремонтират подлези в „Северен”, правят кучешки парк

 

Синхрон 7 – Ина Филипова, кмет на район „Северен”

Започва опис на всички детски площадки в района, за да бъдат подменени опасни съоръжения за игра поставени поне 10 успоредки. Благоустройство предстои на парковото пространство от северния бряг на „Марица”. Там ще бъдат поставени нови пейки, до задния вход на захарната фабрика пък върху около 2 дка ще бъде изградена специална площадка за разходка на кучета.

Вече се ремонтират двата подлеза на бул. „България” с поставяне на парапети.

Синхрон 5 и 6 – Ина Филипова, кмет на район „Северен”

Другата седмица започва  разширението и изграждането на нови паркоместа до новата поща на ул. „Благовест”.

С парите от гаражите, макар и под опеката на градската управа, миналата седмица били запълнени улични дупки в кв. „Захарна фабрика”.

Синхрон 8 – Ина Филипова, кмет на район „Северен”

/Последни думи - … вече е извън класацията/

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Наш зрител сигнализира, че на улица „Върховръх” има дъждоприемна шахта, чиято решетка трака при всяко преминаване на превозни средства.

 

В/Р

 

Тема: Решетка на шахта пречи на жители в Пловдив

 

Шахтата е в непосредствена близост до жилищните

блокове и тракането смущава живеещите в тях.

Стендъп 3

Атмосфера  2- кола минава и капака трака

Жителите на района се оплакват, че не могат

да спят спокойно, тъй като шума се чува нощем

и в тяхните спални.

Синхрон 4- жител на улицата

Решетката пречи и на пешеходците на улицата. Разширените и пролуки крият опасност от навяхване на крак, а при дъждове около нея се събират бари от дъждовната вода.

Синхрон 1- жител на улицата

За условия на спокойствие, труд и отдиих, наредбата за осигуряване на обществения ред забранява вдигането на шум, смущаващ обитателите в жилищните сгради от 14.00 ч. до 16.00 ч. следобед и нощем от 22.00 ч. до 08.00 ч. сутринта.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Кметът на район „Тракия” Гиньо Матев прие дарение от 4 информационни табели с карти на района. Дарението е на обща стойност 11 160 лева, събрани изцяло от тракийския бизнес и по инициатива на „Граждански съвет Тракия”.

 

В/Р

 

Тема: ЖК „Тракия” с 4 нови информационни табели

 

Информационните табла са тип билбордове с размери 1.80 на 2.00 метра. Те ще бъдат включени към мрежата на уличното осветление за да се виждат и през нощта. На картите са изписани новите имена на 13-те тракийски квартала.

Синхрон – 1 – Гиньо Матев – кмет на район „Тракия”

Синхрон – 2 – Надя Тютюнджиева – председател на Сдружение „Граждански съвет Тракия”

Останалите три билборда са на „Чгодовско” и „Асеновградско” шосе и до входа на х-л SPS. От сдружението уточниха, че следва изработване и монтиране на по-малки табла с карти на вътрешните квартали. Те ще бъдат поставени на по-оживените места.

 

БЛАНК

 

 

Шанс на две бебета за нормален живот даде европейското светилото в детската хирургия проф. МУнтер Хадад, които той оперира за двата дни от гостуването си в Университетската болница „Свети Георги”.

 

В/Р

 

Тема: Английски хирург даде шанс на две български бебета

 

Заради тежка вродена аномалия – дистанция между двете части на запушен хранопровод, бебето, което след 14 дни ще навърши годинка, било хранено през дупчица в стомаха.

Златните ръце на проф. Хадад, който е директор на Програмата за инвазивна хирургия на Англия и Европа преместили стомаха в гръдния кош и направили връзката между части на хранопровода. Дупката е затворена и  храненето ще се осъществява временно с малка тръбичка от дванайсетопръстника до тънкото черво, а после и през устата.

Синхрон 1 /2 – превод/ - проф. Мунтер Хадад

После децата имат нормален живот. Миналата година професорът е оперирал пак в Клиниката по детска хирургия на Университетската болница малката Жансун, която вече е на годинка и половина и продължава да расте здрава.

На другия пациент – двумесечно бебе, проф. Хадад направил също чрез уникална операция липсващ при раждането анус. Грижите за болните, признава хирургът, струват много скъпо.

Синхрон 3 /4 – превод/ - проф. Мунтер Хадад

Разликата между България и Англия обаче е, че на Острова за здравето на гражданите не плаща някаква каса, а държавата – от данъците, които събира.

    

БЛАНК

 

 

Близо 2 часа световноизвестната етноизпълнителка Ищар пя пред препълнения Античен театър снощи. Сред хилядите фенове, обаче не бяха забелязани нито кмета Славчо Атанасов, нито областния управител Иван Тотев, които публично си размениха благородни жестове.

 

В/Р

 

Тема: Нито кметът, нито областният на концерта на Ищар

 

Атмосфера

Певицата благодари на препълнения театър, който с бурни аплодисменти я извика на бис. Ищар изненада пловдивчани с блестящото си изпълнение на две от най-емблематичните български песни. Публиката направо бе наелектризирана, когато тя запя „Я кажи ми, облаче ле бяло", а при изпълнението на „Моя страна, моя България”, нямаше еднин човек, който да не се изправи на крака с насълзени очи.

Атмосфера

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

КАКВО предстои в програмата на Пловдивската телевизя? След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува Атанас Панчов, зам.кмет на район Южен.

От 19,15 в  Наръчник на носталгика ще си спомним как ни изпращаха едно време в казармата едно време и какво преживявахме там.

От 21.30 в 18+ „Спят ли българите – както твърдят гърците?”

Ние обаче продължваме да ви информираме и да коментираме в нашия сайт – ПОТВ ЕУ.

Очакваме и ви и там.

От мен Ирена Лазарова и екипа, приятна вечер.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566681
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930