Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2011 16:57 - Новините - 09.06.2011 година - Четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1232 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  9 юни 2011г.,

Четвъртък

 

 

 

 

Прибраха собственика на взривената газстанция „Арена”

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  9 юни.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Светкавична проверка на всички газ и метан станции иска кметът Славчо Атанасов. За това той настоява в писмо до Държавната агенция за метереолигечен и технически надзор. Това стана само часове след снощния взрив на Пещерско шосе. Днес кметът имаше и среща с началника на регионалния отдел на държавната агенция.

 

В/Р

 

Тема: Кметът иска тотална проверка на газстанциите

 

Собственикът на взривилата се снощи газстанция на Пещерско шосе Иван Тобиев незаконно е притежавал бутилка с газ и метан. Това е констатацията на регионалната дирекция за технически надзор.

Синхрон: Димитър Вълканов- н-к на регионална дирекция за метереологичен и технически надзор

Иван Тобиев е бил задържан в полицията още снощи.

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

Кметът иска тотална проверка на всички газ и метан станции в Пловдив

Синхрон: Славчо

В Пловдив има 30 газ и метан станции. Шефът на регионалната дирекция за технически контрол Димитър Вълканов е  натоварил подчинението си ги проверяват. На първо място на прицел е втората газстанция на Тобиев, в район „Тракия”. Тобиев ще трябва да плати и щетите на хората, предизвикани от снощния взрив.

Синхрон: Славчо

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение срещу собственика на „Арена”.

 

БЛАНК

 

 

Почти ден след вчерашния взрив, на пръв поглед положението е спокойно. Дали е така в действителност и могат ли паричните обезщетения да компенсират шока, който живущите наоколо са преживели, вижте в следващия репортаж:

 

В/Р

 

Тема: 24 часа след инцидента, какво е положението?

 

Почти 24 часа след вчерашната експлозия страстите са утихнали, отломки от самовзривилата се метанова бутилка все още стоят като паметнци на тревните площи, а само на метри от тях отново играят деца. Служители на общината описват нанесените щети, но свидетелите на вчерашния взрив коментираха, че нищо не може да компенсира шока и стреса, които са преживели.

Синхрон – 2 – Емилия Николова

Синхрон – 6 – Жечка Тодорова

Синхрон – 4

Някои домакинства са се разминали само с пукнатини, но други са останали без прозорци.

Синхрон – 3

Синхрон 7

Жителите в района са категорични, че мястото на метанстанцията не е тук. Вярно, че излиза много изгодно ма собствениците, заради интензивното движение, но трябва ли личната печелба да е за сметка на човешката безопасност.

                

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Строителството на спортната площадка на ул. „Седянка” в район „Северен”, срещу което граждани се вдигнаха на протест, най-вероятно ще бъде прекратено.

 

В/Р

 

Тема: Под обществен натиск спират спортна площадка

 

Предложение за спиране на строителството внасят в местния парламент съветниците от ВМРО-НИЕ и БСП. Това е последната от 16-те спортни площадки, които преди около година със свое решение Общинският съвет даде под наем. От тях вече са обновени и работят 4 игрища. Няколко от наемателите не са плащали на общината от месеци и договорите им са прекратени, а някои от спечелилите конкурса изобщо не са сключили контракти и не са направили никакви инвестиции в обектите, съобщи заместник-кметът  Георги Титюков.
За да се избегнат протести като този във вторник, когато хората в „Северен” застанаха пред багера, от няколко месеца общината вече правела обществени допитвания преди да разреши наемането на подобни обекти.

 

КАШ

Съдът на фокус

 

БЛАНК

 

 

Пет години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим е окончателната присъда за отцеубиство, наложена от Върховния касационен съд на 18-годишния Жулиен Петков. 

В/Р

 

Тема: 5 години и 8 месеца затвор за отцеубиец

 

На 13 юни миналата година непълнолетният тогава иначе отличен ученик и скромно момче Жулиен, развиващо дори тези срещу насилието, уби по особено жесток начин баща си,  докато той спи, ръгайки го с нож по тялото и нанасяйки му удари с тесла по главата. След първоначалния си опит да се измъкне, той направи пред полицията пълни самопризнания. Убийството бил направил при внезапен порив след скарване с родителя си предишната вечер. Бащата, който го отглеждал сам след развода с майката, бил много строг. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Трима мъже бяха заловени вчера, след като отвлякоха пловдивчанин на 31 години.  Пред бирария "България" в ж.р."Тракия"  те го набили, после насила го качили в лек автомобил "Мазда", с който потеглили. След получения сигнал от граждани последвала незабавна реакция на криминалистите от Пето районно, които установили самоличността и на отвлечения, и на похитителите, които са задържани за 24 часа.  
По първоначални данни причината са отвличането е неплатена ресторантска сметка за 200 лева.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Тази нощ наш зрител станал свидетел на интересна случка - вероятно опит за самоубийство, и веднага ни изпрати писмо по електронната поща. Потърсихме среща с него, но в момента той е извън града. Вижте за какво става дума.

 

В/Р

 

Тема:  Спасен от самоубийство?

 

„Между 2 и 3 часа през нощта от терасата на апартамента си в бл. 267, в кв. „Тракия”, „станах свидетел на нещо много интересно”, пише наш зрител. „До нас има ЖП прелез и там един човек беше седнал на линиите, сигурно да се самоубива. Дойде патрулка и полицаите го свалиха от линиите, а влака мина малко след това. Направо си беше отишъл човекът, ама го спасиха. Беше като на филм, голям шум се вдигна.  Имало и ченгета, дето си вършат работата в тая държава. Опитах да снимам но беше много тъмно и не стана”, завършва писмото си зрителят. Наш екип беше на мястото и потърси други свидетели на среднощната случка, но повечето от хората, с които разговаряхме по това време са спели.

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

КАКВО предстои в програмата на Пловдивската телевизя? След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува кметът на район „Северен” д-р Ина Филипова.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565269
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930