Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2011 16:59 - Новините - 10.06.2011 година - Петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1216 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 10 юни 2011г.

Петък

 

 

 

 

Норвежци ахнаха пред Римския!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 10 юни.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Римският стадион заслужава да стане световна туристическа атракция! Това потвърдиха от  пристигналия от Норвегия екип за управление на проекта.

 

В/Р

 

Тема: Екип от Норвегия ахна пред Римския

 

Голяма част от бетонните парапети около Римския стадион са вече премахнати, изградена е нова стена. За три дни специалистите от Норвегия – държавата, която осигурява финансирането, са се убедили в напредъка.  Археолозите са очаровани от това, което Пловдив притежава.

Синхрон 1 /2-превод/ - Ингер Мари Олсрут, археолог

Има ли шансове със своя античен стадион и другите си забележителности градът под тепетата да се появи на световната карта на куртурно-историческия туризъм?

Синхрон 3 /4 – превод/ Ева Валдерхаук, археолог

Уеб-базиран портал, изграден в рамките на проекта, ще популяризира Римския стадион. Той пък пък ще е само част от цялостна информационна система на всички културни паметници в Пловдив, която ще бъде свързана със сайта на сдружилите се около развитието на летище „Пловдив” общини, разказа областният управител Иван Тотев.

Синхрон 9 и 8 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

Следващата програма за безвъзмездна помощ от Финансовия механизъм на Европейското икономичество пространство  ще започне в края на тази или началото на следващата година. Поне  2 млн. лв. по нея се очакват за Небет тепе. 

 

БЛАНК

 

 

Въпреки интензивните строително-монтажни работи по Римския стадион, паметникът на Филип Македонски си стои все така непокътнат в центъра на действията.

 

В/Р

 

Тема: 5 хил. лв. за Филип Македонски

 

 Синхрон 5 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

Специално за Филип в проекта са предвидени 5 хил. лв., общината е издала и строителното разрешение за преместването. Но се оказало, че трябва да се плащат и скиците.             

Синхрон 6 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

Ако общината не успее навреме да осигури терена пред сградата на Общинския съвет, паметникът ще бъде прибран на отговорно пазене.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Сагата на улица „Мургавец” в район „Източен”, която следим от много време,  продължава. Служителите на ВиК най-после са свързали колектора с отводнителната шахта, която образуваше океан пред жилищните блокове, Но с ремонтните си дейности работниците са създали друг проблем…

 

В/Р

 

Тема: Няма пълно щастие

 

Синхрон – 1 Бориска Градинарова

Въпреки многобройните жалби и телефонни сигнали, районната администрация и кмета на „Източен” Петър Петров, остават пасивни.

Синхрон - 3

За сега инциденти няма, но трябва ли да продължаваме познатата практика, че мерки се взимат, едва когато някой пострада? Като се има в предвид специфичността на района, това е напълно възможно.

Синхрон – 2

Атмосфера

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

В неделя се провеждат отворени избори за кандидат президент на Синята коалиция. Всеки гражданин може да избира между Румен Христов от СДС и Светослав Малинов от ДСБ. Малинов беше в Пловдив, за да представи визията си за президентската институция.

 

В/Р

 

Тема: Президентът на новото поколение

 

43- годишният кандидат на Демократи за силна България Светослав Малинов определи пред пловдивчани  себе си като президентът на новото поколение. Той разкри и предимствата си пред своя опонент Румен Христов.

Синхрон: Светослав Малинов- кантдидат за президент от ДСБ

На същинските президентски избори през октомври той има самочуствието да се изправи срещу всеки опонент. Дори и срещу Бойко Борисов.

Синхрон: 2

Изборите са в неделя . Всеки може да гласува. Секциите в Пловдив са в 30 училища.

 

БЛАНК

 

 

Главният еколог на общината Христо Минков коментира, че бездомните кучета и котки в Пловдив ще бъдат връщани както до сега на местата, от които са прибирани, докато не бъде изграден модерният, съобразен с европейскити изисквания, кучкарник.

 

В/Р

 

Тема: 141 кучета и 128 котки кастрирани от началото на 2011-а

 

От началото на 2011 година екипите на зооветеринарния комплекс са заловили 145 кучета и 128 котки, от тях са кастрирани 141 кучета и 128 котки.

Синхрон – 1 Христо Минков – главен еколог на Община Пловдив

От „Екология” коментираха, че ще продължават да работят по този начин, докато не се изгради новият кучкарник.

 

БЛАНК

 

Мозаечно пано, изработено от лекуващи се зависими, поставиха днес в двора на къщата на сдружение "Майки срещу дрогата" на ул. "Арда" 9А .

 

В/Р

 

Тема: Подредиха мозайка в къщата на "Майки срещу дрогата"

 

Паното бе изработено от възстановяващи се зависими в Арт център "Тракарт" под ръководството на Жорж Трак и Петър Куртев.

Синхрон 2- Жорж Трак-  собственик на галерия „Тракарт”

Арт обучението е в рамките на проект "Рестарт", изпълняван от сдружението по Оперативна програма "Човешки ресурси". Проектът е подкрепен от Европейския съюз и Европейския социален фонд.

Синхрон 1- Веселина Божилова- председател на сдружение „Майки срещу дрогата.”

„Рестартирайте посоката, бъдещето е в ръцете ви. Стъпка по стъпка.” Това е мотото на проекта, който се осъществява  с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Програмата е съфинансирана чрез Европейски социален фонд. Проектът е на стойност 82 000 лева и включва обучение на участващите в умения за търсене на работа. Как да следят трудовия пазар, да пишат CV и мотивационно писмо. Работи се и със зависими, лишени от свобода. Те получават психотерапевтична подкрепа и мотивация към промяна и планиране на живота си.

Синхрон 3-  участник в програма „Рестарт”

Зависимите младежи се обучават в професионални арт ателиета на Културен център „Тракарт”. Там те усвояват в продължение на три месеца теоретични и практически умения в работа със стъкло, керамика и мозайка. Курсът им ще завърши с изложба на изработените изделия.

 

БЛАНК

 

 

Хиляди почитатели на Хорхе Бокай се наредиха на опашка за автограф пред автора, който отново е в Пловдив Срещата беше в книжарница „Хермес” на Стойо Вартоломеев.

 

В/Р

 

Тема:Кметът чете Бокай, Цветелина прописа

 

Домакинът на Хорхе, Стойо Вартоломеев за два днви в Пловдив успя да дари автора с най- ценното за един творец.

Синхро:Стойо Вартоломеев-издател

Страстен почитател на творчеството на Хорхе Бокай се оказа и кметът Славчо Атанасов. Той попълни богата си библиотека с последната книга на аржентинския автор.

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

И разказа за приликите между политиката и творчеството.

Синхрон: Славчо 2

В книжарница Хермес имаше и друг интересен почитател на Хорхе. Словото на автора вдъхновил певицата Цветелина да напише книга

Синхрон: Цветелина- певица

Това беше вечер, в която прика




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552619
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031