Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2011 17:41 - Новините от 13 юни 2011 г. - понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1229 Коментари: 0 Гласове:
0



 

НОВИНИТЕ –  13 юни 2011г.

 

 

 

 

 Който не слуша Пловдивската телевизия – ЩЕ плаща!!!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  13 юни.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

Местната управа наистина дължи сериозна сума на строителите на Четвъртък пазар. Това призна днес техническият ръководител на обекта Илия Ковачев. А ние предупреждавахме!

 

В/Р

 

Тема: Общината търси половин милион лева за Четвъртък пазар

 

Още преди година предупредихме, че заради подпочвените води ще бъде затруднено строителството на мащабния проект Четвъртък пазар. На строители и местна управа тогава го каза нашият редовен зрител Красимир Крачанов.

Синхрон: Красимир Крачанов- архив 23.06.2010 година

Това е наложило корекция на първоначалния проект, призна днес техническия ръководител на обекта .

Синхрон: Илия Ковачев- „Евро ремонт строй”

За това фирмата иска допълнително пари от общината.

Синхрон: Илия Ковачев-2

Други 160 000 лева чака фирмата от общината . Те са дължими по договор, тъй като строителството е на кота 4.

Иначе от „Общински пазари „ вече са готови с новите маси за пазара.

Синхрон: Кристина Йончева- директор на „Общински пазари”

Тя признава, че обещания пусков срок- 7 юли няма да се спази, но е убедена, че кмета Славчо Атанасов ще режи лентата на новия обект.

Синхрон: Кристина 2

 В същото време местната управа вкарва предложение в местния парламент за промяна на бюджета. С него се цели да се намерят необходимите 500 000 лева за фирмата изпълнител.

 

 

 

 

Областният управител Иван Тотев, директорът на Областното пътно управление Атанас Ташков и изпълнителният директор на фирмата изпълнител „Пътища” АД Ангел Коджаманов пуснаха движението по южното платно на новия надлез „Скобелева майка”.

 

В/Р

 

Тема: Пуснаха движението по новия надлез „Скобелева майка”

 

Синхрон 5

9 млн. лв. струва цялото съоръжение, свършена е две трети от работата, до момента са похарчени 5 милиона, без стотинка оскъпяване на първия етап от проекта.

Синхрон 3 – инж. Ангел Коджаманов, изп. директор на „Пътища” АД.

Вложени са най-първокласните материали, с които се работи в Западна Европа. Фирмата дава 10 години гаранция. До изграждането на северното платно движението в южното ще е двупосочно, но между широките по близо 4 м пътни ленти са поставени бализи с много силно светоотразително фолио, така че нощем ще очертават пътя като коридори. Още днес започва разрушаването на стария път, а после и на стария надлез.

Синхрон 4 – инж. Атанас Ташков, директор на Областно пътно управление.

Макар срокът за изпълнението на обекта по договор да е 18 месеца, той бъде завършен най-късно до края на годината.

Синхрон 1 – Иван Тотев, областен управител на Тотев

Още утре областния има среща с министър Росен Плевнелиев и ще му постави и този въпрос.

Синхрон 2 – Иван тотев, областен управител на Пловдив

За връзките с долния път или така наречените уши ще са нужни около 4 млн. лв. Като куриоз инж. Коджаманов посочи, че през 2008 г. между съгласуването и изпълнението на проекта Поземлената комисия е върнала земи точно на мястото, предвидено за ушите, които сега трябвало да се отчуждават.

         

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

692 нови пейки из всички райони на града и 7 съвременно оборудвани автобусни спирки съвсем скоро обеща  кметът Славчо Атанасов днес. Ето подробностите.

 

В/Р

 

Тема:  Пловдив с нови спирки и пейки

 

Според кмета пейките в града са недостатъчни, поради което Общината предвижда още 692 броя чисто новички. Разпределението им ще стане по заявка на кметовете на отделните райони.

Синхрон1- Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

Останалите пейки ще се разпределят в тези части на града, в които те са в недостиг.

Главният секретар на Общината Борислав Инчев пък даде нов лъч надежда скоро да има повече свестни спирки. Новите заслони, които ще бъдат монтирани, щели да отговарят на необходимите инфраструктурни изисквания.  Така дългогодишната сага по концесията със спирките започва да се разплита. До края на август ще бъдат поставени между 35 и 40 заслона. Първите 7 от общо 90 заслона ще бъдат поставени до края на юни и към тях ще бъдат изградени търговски модули – 3 ще са в район „Северен”, а 4 - в„Централен”. Новите спирки ще бъдат застраховани, уточни главният секретар на Общината.

Синхрон 4- Борислав Инчев- главен секретар на Община Пловдив

Съвместно с ВиК  и ЕВН ще бъде взето решение за  снабдяване на търговские модули с вода и ток. На всяка спирка ще има информационни табла за пътуващите линии и техните маршрути. Зам кметът Търновалийски изготвя проект за електронни табла с разписанията на линиите. Организация контрол на транспорта ще изготви разписанията на маршрутните линни за делничните и празничните дни на годината.

 

БЛАНК

 

 

Планира се „Лаута” най-после да заприлича на истински парк.

 

В/Р

 

Тема: Пловдив с нов парк - „Лаута”

 

Главният архитект Румен Русев и кметът на „Тракия” Гиньо Матев  подготвят паркоустройствен  план, според  който територията на „Лаута” да бъде превърната в обществен парк.

Синхрон 2- Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

Еколози и архитекти ще решат как да бъде устроен парка, като най- вероятно в него ще има много кътчета за деца. Паркът е 420 декара, като за 200 от тях са се водили спорове за собственост.  Южната граница на Лаута не е била установена. Общината е водила 12 години дела за уточняването й.  Най-сетне границите са установени, което дава възможност за изготвянето на паркоустройствения план. Той ще трябва да бъде одобрен от Общинския съвет.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Сагата на улица "Мургавец" в район "Източен",  която следим още от януари, е на път да приключи след като в петък излъчихме репортажа "Няма пълно щастие".

В/Р

 

Тема: ПОТВ поправи път

 

Нашата зрителка Бориска Градинарова първо беше сигнализирала за проблем с отводнителна шахта, заради който пред жилищните блокове се образувал цял океан. ВиК най-сетне свършили работа, но пък създали следващ проблем. Оставили огромен неасфалтиран участък и то на завой. Многобройните жалби не дали ефект и зрителката отново опряла до нас.
"Трябваше телевизията да се намеси, за да се реши проблемът!" - благодари ни днес г-жа Градинарова. Вече оправят пътя. 

 

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Първия символичен удар в започналия тази сутрин междуучилищен футболен турнир в район „Източен” за купата „Империал” направи кметът Петър Петров.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565605
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар

В/Р

«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930