Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2011 17:13 - Новините от 17 юни 2011 г. - петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1388 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 17 юни 2011г.

Петък

 

 

 

 

Пакетират Филип Македонски!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 17 юни.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

Заместник-кметът Георги Титюков, представители на държавата и общината, както и на спортните федерации и организации, обсъдиха възможността за превръщането на стадион „Пловдив” във втори национален стадион.

 

В/Р

 

Тема: Стадион „Пловдив” символизира отношението на държавата към спорта

 

Поводът за днешната среща е изказването на министър Дянков, в което коментира, че могат да бъдат отпуснати 140 милиона лева за изграждането на втори национален стадион.

Синхрон – 1 Георги Титюков – зам.кмет на Пловдив

Участниците в срещата бяха категорични, че освен икономически предимстава, стадион „Пловдив” има и териториални – намира се в центъра на България. Представители на местните клубове коментираха, че не живеем в град-държава и е крайно време големите събития да се случват и извън София.

Синхрон – 2 Недялко - ЛОКО ПД

Ръководствата на футболните отбори посочиха като една от причините за хулиганските набези лошата материална база. Те са убедени, че никой не би посегнал върху стадионите, ако те изглеждат добре.

 

БЛАНК

 

 

Превръщането на стадион „Пловдив” във втори национален е и поводът председателят на общинския съвет Илко Илиев да изпрати поредното си писмо до премиера Бойко Борисов, но изглежда чука на отворена врата. От стенограмата на заседанието на МС в сряда, когато бяха отпуснати над 2 милиона лева за спортната база на Пловдив, министър-председателят ясно е заявил, че ще държи в Пловдив да има стадион като в Милано.

 

В/Р

 

Тема: Председателят на Общинския съвет пише писмо до премиера

 

Синхрон

                

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов” вече е член на Съвета на европейската научна и културна общност. По този повод учебното заведение получи 2 награди  за образователен мениджмънт.

 

В/Р

 

Тема: Наградиха НХГ „Цанко Лавренов”

 

Първата награда е  печат,който гарантира престижност на учебното заведениепри при кандидатстване в европроекти за финансиране.Втората награда е „Златната книга”, която е направена от 24 каратово злато. Присъжда се за принос към развитието  на българското образование. До двете отличия се е стигнало след 5 номинаци – 3 от научните среди  и 2 от бизнеса.

Синхрон 1: Маргарита Джарова – директор на НХГ „Цанко Лавренов”

Още по-добра новина за Джарова е, че наесен посветилите се на изкуството деца  ще си имат свое училище, тъй досега деляха покрива с Френската гимназия.

Синхрон 2: Петя Гогова  - зам.кмет на Пловдив

Сградата на ОУ „Христо Смирненски”  ще бъде  основно ремонтирана. Зам.-кметът  на Пловдив по културата- Петя Гогова подкрепя идеята на Маргарита Джарова.

Синхрон 3: Петя Гогова – зам.кмет на Пловдив

На 20 юни от 18:00ч. в залата на дружеството на  пловдивските художници ще се открие изложбата „Нека бъде светлина” по повод 35г. от създаването на Национална Художествена Гимназия „Цанко Лавренов”.

 

КАШ

Катастрофа

 

БЛАНК

 

 

Състоянието на всички пострадали при катастрофата на автомагистрала „Тракия” е стабилно, с изключение на 46-годишната жена, която е настанена в КАРИТ, съобщиха от УМБАЛ „Свети Георги”.

 

В/Р

 

Тема: Една от пострадалите в катасрофата е в критично състояние. Лекарите се въздържат от прогнози

 

Към момента лекарите се въздържат от всякакви прогнози. 46-годишната жена е с тежка мозъчна травма. Болната има наранявания по белия дроб и корема. От УМБАЛ „Свети Георги” Коментираха, че няма опасност от тежки парализи и амнезия. Пострадалата е под постоянна наркоза.

Синхрон –

Вторият пострадал, който също беше в КАРИТ е преместен в Клиниката по лицево-челютна хирургия. Според специалистите рискът за него е нисък и за сега се възстановява добре.

Синхрон –

От УМБАЛ „Свети Георги” коментираха, че нито един от двамата пострадали не е здравно осигурен. Всички разходи за лечението им остават за сметка на здравното заведение. Лечението на жената струва около 1200 – 1500 лева на ден и може да се увеличва още. Медиците увериха, че болницата разполага с всичко необходимо за възстановяването на пострадалите от катастрофата.

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Дупката върху моста на бул. „Васил Априлов”, глътнала преди около два месеца половин тон асфалт, за която излъчихме репортаж по зрителски сигнал, става все по-голяма, отново ни алармира все по-недоволният пловдивчанин. От общината обещават пак да я пълнят.

 

В/Р

 

Тема: Дефект на моста по „Васил Априлов” прави дупки

 

Синхрон 1 – Александър Долев, зам.-кмет на Пловдив

Синхрон 2 – Борислав Инчев, главен секретар на община Пловдив

Докато дойде времето на истинския радикален ремонт, дупката, всеки път щом зейне, ще се запълва с асфалт от специализираното звено към общинското предприятие  „Жилфонд”. 

 

БЛАНК

 

Има някакво раздвижване около паметника на Филип Македонски, май го приготвят за демонтаж, съобщи наш зрител. Проверихме!

 

В/Р

 

Тема: Стягат Филип Македонски за демонтаж

 

Около паметника, който е в центъра на строително-монтажните дейности по проекта за Римския стадион, наистина вече е издигнато скеле. Все още обаче не е известно кога точно ще се случи махането му. Допреди седмица все още не пречеше на строители, но може би е дошло времето му.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

БЛАНК

 

 

       

 

Галерия за изящни изкуства „Ромфея” и БгАРТ – Мартина Кошинска откриха сборна изложба „Български икони и религиозна графика”.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567167
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930