Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2011 17:23 - Новините от 20 юни 2011 г. - понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1384 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  20 юни 2011г.,

Понеделник

 

 

 

 

Десети прокурор влиза да рови в общинските дела!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  20 юни.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

Независимият общински съветник Дани Каназирева праща сигнал в прокуратурата, заради незаконната автомивка между блоковете 95-ти и 96-ти в „Тракия”. Утре, комисия назначена от кмета Славчо Атанасов, трябва да реши дали обектът е законен или незаконен.

 

В/Р

 

Тема: Дани: Икономически интереси свързват управляващите

 

Припомням, че след сигнала на Дани Каназирева за незаконно строителство на автомивка край спортен обект в Тракия кметът Атанасов спря строежа.

Синхрон: Дани Каназирева- независим общ. съветник

Според нея обаче, решението на комисията ще е базирано на създаващо се ново мнозинство свързано с икономически интереси

Синхрон: Дани 2

Дани Каназирева е категорична , че подава сигнала за незаконното строителство в прокуратурата.

 

 

 

 

БЛАНК

 

 

Общината не закъсня да отговори на поредната атака на Дани Каназирева, която заплаши да отнесе въпроса за автомивката в „Тракия” в прокуратурата.

 

В/Р

 

Тема: Каназирева сигнализира прокуратурата срещу себе си?

 

Синхрон 5 – Александър Долев, зам.-кмет на Пловдив

Дани Каназирева била участвала в назначената с перфектна кметска заповед комисия за концесията.

Синхрон 3 – Александър Долев, зам.-кмет на Пловдив

На следващите две заседания Каназирева не присъствала, но така или иначе гласувала положително на сесията в местния парламент, където решението за концесията било взето с абсолютно мнозинство.

Синхрон 4 – Александър Долев, зам.-кмет на Пловдив

Според Долев Каназирева на практика щяла да подаде сигнал в прокуратурата срещу самата себе си.

 

БЛАНК

 

 

Истината май е прозаична и не се нуждае от проверки на различни общински комисии. Къде на шега, къде на сериозно, заместник-кметът Александър Долев я призна още преди пет дни.

 

В/Р

 

Тема: Долев: Мивката е бонус към сделката

 

Синхрон: Александър Долев-заместник-кмет на Пловдив

 

БЛАНК

 

 

Самият пловдивски кмет Славчо Атанасов не е обезпокоен от действията на Дани Каназирева. В момента ме проверяват девет прокурори, нека влезе и десети. Славчо Атанасов е категоричен, че ако през последните четири години е извършил престъпление отдавна да се е разделил с мястото си. Сигурен е, че и пратения от Дани Каназирева прокурор, няма да открие нарушения в работата му.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Никакъв напредък по реконструкцията на Дома на културата за последния месец! Това констатира поредната проверка, водена от заместник-кмета Александър Долев и общинската комисия.

 

В/Р

 

Тема: Домът на културата до под крушата

 

„Писна ми от телевизии! Който ще да си инспектира” - опита се да изгони екипа ни инж. Полихронис Хапсалис от гръцката фирма „Актор”, който е мениджър на обекта. Нареди на охраната да  заключи вратата и се скри в сградата. Наложи се дори Александър Долев да почака да му отворят. Насочи се директно към оперната зала и остана безкрайно недоволен от многото несвършена работа.

Синхрон 1  - Александър Долев, зам.кмет на Пловдив

13 млн. лв. са вече платени, дори 170 хил. лв. повече от актуваните, по договор остават само още 3 милиона, а почти нищо не е напълно готово. Долев премина към закани.

Синхрон 2 – Александър Долев, зам.-кмет на Пловдив

Само неколцина работници се мяркат. Сега проблем се оказва интериорният проект..  

Синхрон 6 – инж. Полихронис Хапсалис, мениджър

Синхрон 7 – Александър Долев, зам.-кмет на Пловдив  

Въпреки светлите кметски обещания Пловдив да има най-модерната опера в цяла България за 24 май, после за 6 септември, сега датата се отлага за октомври.

Синхрон 8 - инж. Полихронис Хапсалис

 Одобрят ли проектите, по стотина души щели да щъкат на работа. От общината пък се канят оттук нататък да превеждат пари само за напълно готови помещения и вече почти са се отказали от изпълнението на втория етап от проекта, който включва строеж на нова сграда за 34 млн. лв. Проверките продължават.  

 

БЛАНК

 

 

Акт за начет в размер над 137 хилиляди лева е издала Агенция „Държавна финансова инспекция”  на пловдивската фирма „ИнжСТРОЙ”, която извърши разширението на бул. „Руски” от бул. „Шести септември” до моста на Герджика.

 

В/Р

 

Тема: Начетоха фирма „Инжстрой” за разширението на бул. „Руски”

 

Преписката е над 60 страници, сега юристите я проучват.

Синхрон 1 – Александър Долев, зам.-кмет на Пловдив

Долев посочи основните причини за начета.

Синхрон - Александър Долев

Според начета солидарна отговорност носят и четирима общински служители, проявили небрежност. Кметът е разпоредил проверка.

Междувременно „Инжстрой” съди общината за около 2 млн., които тя й дължала за разширението на „Руски”. Кметът отказа да ги даде, защото фирмата е спечелила конкурса с оферта от под 1,5 милиона и именно на тази цена е подписан договорът.

Синхрон – Александър Долев

В историята на общината подобен начет никога не бил получаван.

 

БЛАНК

 

 

Най-сетне е намерен подходящ терен в община „Родопи” за новия кучкарник на Пловдив, съобщиха от общината. Парцелът е 25 декара и е частна собственост. Намира се далече от населени места, така че няма опасност от протести, както се случи с първоначалното намерение съоръжението да се строи край Ягодово. Собственикът е склонен на разсрочено плащане. Предложението ще бъде внесено в Общинския съвет за одобрение.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Днес - 20 юни, отбелязваме Световния ден на бежанците – денят на хората, които се нуждаят от закрила, но не могат да получат в собствената си страна. Какво ги очаква в една или друга страна – толерантност, безразличие или ксенофобия? Каква е нагласата на българина спрямо бежанците? Кога да ги приемаме и кога не? Вижте в следващия видеоматериал.

 

В/Р

 

Тема: 20-ти юни- Световен ден на бежанците

 

Анкета - готова

 

БЛАНК

 

 

На 22 юни се честват 125 години от издаването на вестник „Пловдив” и 150 години от рождението на неговия издател Ангел Семерджиев – една от най-значимите фигури в пловдивския културен, политически и обществен живот, към която историята е била несправедлива. Въпреки големия си принос в развитието на Пловдив, Ангел Смемерджиев не е удостоен със званието „Почетен гражданин”.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567629
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930