Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2011 17:25 - Новините от 21 юни 2011 г. - вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1453 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  21 юни 2011г.,

вторник

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  21 юни.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

До 10 години пловдивчани може да пият вода от Въча.

 

В/Р

 

Тема: До 10 години пием вода от Въча

 

               

Идейният проект „Въча” е вече готов и ще бъде представен на експертен съвет в четвъртък. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев вече дори се е обадил на областния управител Иван Тотев, за да му съобщи кои шефове на дирекции изпраща от София за участие в съвета.

Синхрон 7 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

До година ще е готов и работният проект, след което ще започне изработването на подробен устройствен план, парцеларните планове и отчуждаването. Съоръжението ще е скъпо, но най-сетне пловдивчани ще пият кристално чиста планинска вода.

Синхрон 8 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

  

БЛАНК

 

 

 

Наесен зрителите ще влизат в Античния театър така, както са го правили техните предшественици преди 2000 години. Проектът е по програма ”Красива България”.

 

В/Р

 

Тема: Влизаме в Античния театър като преди 2000 години

 

Областният управител Иван Тотев подписа тази сутрин договора с фирмата-изпълнител. Строително-монтажните дейности ще започнат на 5 юли. Ще бъде завършен и осветен северният вход, предвидена е подмяна на компрометирани части от сцената, където преди дни за малко да стане инцидент по време на концерта на Веселин Маринов.

Синхрон 1 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив.

Предвижда се фирма „Реставрация” към Министерството на културата да приключи ремонта за два-три месеца и най-късно в края на септември Античният ще е с нов вход.

Синхрон 2 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

Проектът е за близо 200 хил. лв. Половината от тях - 95 хил. лв. от тях са по „Красива България”, а от другите 50 на сто общината няма да даде и лев.

Синхрон 3 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

Засега, макар и общината да прибира приходите от Античния, стадионът е под управлението на областния управител. Той смята след края на проекта нещата да се променят.

Синхрон 4 – Иван Тотев, областен управител на Пловдив

Да предостави на общината за управление Тотев подготвя и Одеона.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Посланикът на Норвегия у нас Нейно Превъзходителство Тове Скарстейн и кметът на Пловдив Славчо Атанасов, откриха пътуващата изложба „Резултати на фокус”. Фотографиите, които ще обиколят шест града в България, ще бъдат разположени пред общината от 21 до 28 юни.

 

В/Р

 

Тема: Още близо 127 милн. евро от норвежкото правителство. Колко ще получи Пловдив?

 

Фотографиите представляват проекти, реализирани в България по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежката програма за сътрудничество. Стойността на реализираните до момента проекти е близо 42 милиона евро и са в различни сфери като здравеопазване, енергетика , възтановяване на културното наследство и много още. За следващия финансов период, за който може да се кандидатства през 2012 година, ще бъдат отпуснати близо 127 милиона евро.

Синхрон – 1 Н.ПР Тове Скарстейн – посланик на Норвегия в България

Синхрон – 2 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив

Норвежкото правителство ще дари и литература на библиотеката „Иван Вазов”. Кметът побързал да ги попита колко е ДДС-то на книгите им и не останал изненадан от отговора – 0%, за разлика от България, където данъкът добавена стойност е 20%.

Синхрон – 2 Славчо Атанасов – кмет на Пловдив

Кметът коментира още, че книжарниците ни стоят празни, защото цената на една хубава книга е между 20 и 25 лева, това била и една от причините за бездуховността на нацията.

 

БЛАНК

 

 

Ще съборят ли стадион Пловдив за да го съградят наново? Не е изключено, ако бъде даден на, доведените на скоро от Христо Стоичков, испански инвеститори. Това е един от възможните варианти. Другите два са – да се сбъдне концесията или държавата да го финансира.

 

В/Р

 

Тема: Ще събарят ли стадион „Пловдив” за да го вдигнат на ново?

 

Според заместник-кметът Георги Титюков нямало значение кой от 3-те варианта ще бъде предпочетен за възстановяването на стадион „Пловдив”, по-важен бил крайният резултат.

Синхрон – 1 Георги Титюков

Испанските инвеститори вече са получили дискове с общия устройствен план, кадастрална карта и допълнителна информация за стадиона.

Синхрон – 2

Титюков припомни, че общината вече се е опарвала при подобни случаи.

Синхрон – 3

Титюков коментира, че е редно да се изиска банкова гаранция, за да може при всякакви обстоятелства стадионът да бъде довършен.

 

БЛАНК

 

 

Областният управител Иван Тотев е готов да съдейства на общината за стадиона, стига тя да избистри ясна концепция. Не му е чуждо обаче испанското предложение съоръжението да бъде съборено и съградено наново, тъй като от времето на строителството му са се появили много по-модерни възгледи и технологии.

 

 

 

БЛАНК

 

 

Най-после се видя краят на сагата с автомивката между блоковете 95-и и 96-ти в „Тракия”.

 

В/Р

 

Тема: Кметът: Сагата с автомивката приключи!

 

11-члената комисия, назначена от кметът Славчо Атанасов, се произнесе по казуса за прословутата автомивка в район „Тракия”.

Синхрон – 1 Славчо Атанасов

Кметът изришно подчерта, че във всяко друго отношение, концесията е изрядна и е в полза на Пловдив. Това, обаче не значи, че автомивката е незаконна.

Синхрон – 2

Концесионерите са уведомени за решението на комисията и са съгласни с него.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Внимавайте , когато пиете липов чай! Интересни кадри от неговото евентуално приготовление ни изпрати нашият редовен зрител Цанко Шонев.

 

В/Р

 

Тема: Роми метат липа, правят чай?

 

Кадрите са от центъра на града. Няма какво да ядеям бате, за това сутрин правим попара, отговорили ромите, които с метли събират липовия цвят от пловдивските улици. Самите роми отричат да предават събраното в пунктовете за билки. Никой обаче не може да гарантира, че липовия цвят събран от земята не отива в пакетчета за чай. Така че, когато решите да пийните едно здравословно чайче, отворече пакетчето и вижте какво ще изскочи от него, предупреждава нашия зрител.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Министерството на отбраната подготвя своите пловдивски имоти „Трудовак” на Строителни войски за прехвърлянето им за управление ксъм областната администрация. Оттам пък имат намерение в две трети от тях да настанят държавни институции, които сега плащат наеми, а една трета – да прехвърлят на общината.

 

В/Р

 

Тема: „Социално подпомагане” ще се мести във военни имоти

 

Още от вчера работна група от министерството за втори път прави геодезическо заснемане на имотите. След тях ще се подготвят актовете и Министерският съвет ще направи прехвърлянето на областния. Отсега е ясно, че сред новодомците в една от сградите на бившия свързочен полк ще е „Социално подпомагане”. Три от седемте сектора, с които тя разполага – включително и дирекцията на бул. „Руски” са под наем.

Синхрон 5 – Надя Танева, директор на Дирекция „Социално подпомагане”

Заради големите суми за наеми, които се изплащат от бюджета на дирекцията, понякога не достигат средства за достатъчно материали и консумативи.

Синхрон 6 – Надя Танева, директор на Дирекция „Социално подпомагане”

Утре ще бъде открита новата служба на „Социално подпомагане” в район „Западен”. Сградата на ул. „Димитър Страшимиров” №5 зад училище „Елин Пелин” беше ремонтирана от кмета Здравко Димитров, а за обзавеждането й Надя Танева благодари на областния управител Иван Тотев. 

 

БЛАНК

 

 

Кметът Славчо Атанасов и фолклорната певица Валя Балканска канят пловдивчани на тържествен фолклорен концерт.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567832
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930