Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2011 17:25 - Новините от 23 юни 2011 г. - четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1650 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  23 юни 2011 г.,

четвъртък

 

 

 

 

Български полицай да пази съветския войник на Бунарджика – искат пловдивските русофили !

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  23 юни.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Да предпазим Альоша и паметника на загиналите за освобождението от турско робство руски воини на Бунарджика от оскверняване, каквото се случи в София с паметника на Съветската армия! Този призив към кмета Славчо Атанасов отправи в специална декларация Дружеството за приятелство с народите на Русия и Обществото на независимите държави.

 

В/Р

 

Тема: Альоша под денонощна охрана

 

От кмета се настоява за денонощна охрана на паметниците. Русофилите са притеснени от случилото се точно на датата, когато преди 70 години Хитлеристка Германия нападна Съветския съюз, и на която бе определен денят за предстоящите избори.

Синхрон 1 – Тодор Биков, зам.-председател на Дружеството за приятелство с Русия и народите от ОНД

Синхрон 2 – Николай Иванов, Дружество за приятелство с Русия и народите от ОНД

Припомнена беше историята с паметника на Альоша.

Синхрон 3 и 4 – Николай Иванов, Дружество за приятелство с Русия и народите от ОНД

След случката Русия закрила консулството си в Пловдив. И сега като географ и специалист по маркетинг на туризма Иванов е притеснен.

Синхрон 5 – Николай Иванов, Дружество за приятелство с народите на Русия и ОНД

Той прогнозира стесняване на руския пазар за българското вино и други традиционни стоки, които изнасяме там.

Не такъв песимист е Тодор Биков.

Синхрон 7 – Тодор Биков, зам.-председател на Дружеството за приятелство с Русия и народите от ОНД

Според Биков, правителството, към което иначе имал доста критики, в случая с поругаването на софийския паметник постъпило адекватно.

Синхрон 6  - Тодор Биков, зам.-председател на Дружеството за приятелство с Русия и народите от ОНД

Поп-арт изявите нарушавали цялостната естетика на сериозните скулптурни композиции. От дружеството настояват пловдивските символи да бъдат опазени. И без туй задължение на общината и другите компетентни институции, които се издържат от данъкоплатците, да осигурят охрана на целия хълм-парк.

 

БЛАНК

 

 

За съдбата на тоталитарните паметници ще говорим по-късно в рубриката ни ТВ ОМБУДСМАН.                

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Уличните стълбове в Пловдив са съвсем различни в сравнение с преди около две години, когато кметът Славчо Атанасов издаде заповед общинската фирма „Чистота” да се захване с пребоядисването им.

 

В/Р

 

Тема: Над 18 000 светлосини стълбове в Пловдив

 

Синхрон 1 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Останали са само неколкостотин стълбове за боядисване.

Синхрон 2 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Кметът е доволен.

Синхрон 3 – Славчо

Трябвало да избира между 50 предложени му цвята.

Синхрон 4 - Славчо

 

БЛАНК

 

 

Кметът на район „Тракия” Гиньо Матев откри нова площадка за безплатен фитнес на открито зад блоковете 8, 8А и 9 в жилищния район. Площадката е изградена изцяло от средства на спонсори, без да коства нищо на общината.

 

В/Р

 

Тема: Откриха трета площадка за безплатен фитнес в „Тракия”

 

Новата фитнес площадка е третата в района, първата беше открита миналата година в тракийския „Ротари парк”, а втората – зад блок 2.

Синхрон – Гиньо Матев – кмет на район „Тракия”

Оказа се, че децата предпочитат фитнеса на открито, повече от люлките и катерушките, а някои млади дами дори спазват диети.

Анкета – деца

Възрастните също бяха доволни от новата площадка.

Синхрон - родители

Тъй като интересът на тракийци от всички възрастови групи е голям, до края на годината ще бъдат изградени още три единтични фитнес площадки. Първата от тях ще бъде разположена в парка срещу СОУ „Черноризец Храбър”, точно където се намира свободната wi-fi зона.

 

БЛАНК

 

 

Най-големият парк в район „Южен” - Белите брези е на път да се превърне в едно цветно бижу. Там тече генерално обновление на парковата среда, алеите, тротоарите и се изгражда нова сцена за прояви на талантите на района.

 

В/Р

 

Тема: Обновяват „Белите брези „ с 400 бона

 

Проектът за обновяването на парк „Белите брези” е подготвен от местната администрация преди две години. С него община Пловдив кандидатства за финансиране от регионалното министерство. Днес в парка вече се работи усилено.

Синхрон: Атанас Панчов- зам.-кмет на „Южен”

За първи път тук се изгражда и постоянна сцена , на която ще се проявяват талантите от района.

Синхрон: 2

Макар и стартът на реновацията в парка да е изненадвъща за районнта администрация, все пак там са доволни ще проекта се стартирал.

Синхрон: 3

В същото време администрацията в „Южен” с останалите пари , събрани през миналата година отк наемите на гаражни клетки успя да реновира и 3 спортни площадки, както и три детски площадки.

 

БЛАНК

 

 

Има  раздвижване по проекта за водоснабдяването на Пловдив от каскада „Въча”. Днес по темата заседаваше областния експертен съвет. До 1-ви август се очакват съгласувателни писма от четири министерства относно готовия вече идеен проект. Поради важността на проекта на заседанието на областния експертен съвет присъстваха кмета Славчо Атанасов и областния управител Иван Тотев.

 

БЛАНК

 

 

Независимият общински съветник и лидер на партия „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева днес получи благодарствени писма. Поводът за тях обаче не беше неин личен празник, а победата й  в битката за стопирането на строежа на автомивка между блоковете с номера 95 и 96 в район „Тракия”. „Г-жо Каназирева, вие сте единствения човек, който ни обърна внимание и с действията си попречи на една корупционна схема по узаконяването на незаконна автомивка” . Това пишат тракийци в писмото си до Каназирева.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

„Нека бъде светлина” – с този призив се откри изложбата на възпитаници от художествената гимназия „Цанко Лавренов” по повод 35 годишнината от създаването на училището. 193 са творбите, подредени в изложбената зала в сградата на дружеството на пловдивските художници.

 

В/Р

 

Тема: 35 години НХГ „Цанко Лавренов”

 

През 1976г. с указ на министерски съвет и комитета за култура, в Пловдив официално е открита Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”. Първият випуск прекрачил вратите на художествената гимазия е съставен от  40 ученици.  35 години по-късно възпитаниците вече са 193. Годишнината от създаването на на художествена гимназия „Цанко Лавренов” се отбелязва с изложба на ученици от 8 до 12 клас. в сградата на пловдивските художници на улица Гладстон На първия етаж  пловдивчани могат да разгледат 73 дипломни работи от специалностите: живопис, графика, скулптура и иконопис. Според директорът - Маргарита Джарова, именно преподавателите  са хората които успяват да развият зрънцето талант на всеки възпитаник на гимназията.

Синхрон 1: Маргарита Джарова – директор на НХГ „Цанко Лавренов”

На втория етаж  в изложбената зала ценителите на изобразителното изкуство могат да видят 120 платна на ученици от 8 до 11 клас. Сред тях са и картините , които са участвали в изложбата в гръцкия град Патра. Маргарита Джарова вярва, че последователите на Златю Бояджиев са движещият механизъм в наши дни.

Синхрон 2: Маргарита Джарова – директор на НХГ „Цанко Лавренов”

Изложбата  ще продължи до 4 Юли тази година.

 

КАШ




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3551988
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031