Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2011 14:39 - Новините от 29 юни 2011 г. - сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1441 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  29 юни 2011г., сряда  
   
  Университетите бетер монополистите!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –  29 юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Кой е по-по-най рекетьор във Висшите учебни заведения? Колко струва само мисълта да бъдеш студент и колко да я реализираш? Вижте в следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: Университетите бетер монополистите
  Започнахме академичната си обиколка от филиала на Техническия университет в Пловдив. Изненадващо, там нямаше нито километрични опашки, нито колосални суми за пакет документи. За да кандидатстваш в този ВУЗ, се изисква само заявление, което е безплатно. Фундаментът за таксите постави Университетът по хранителни технологии – заявлението струва 6 лева, а 25 лева е таксата за самия изпит. Синхрони – ВХВП От Пловдивския университет продължиха наддаването – 10 лева за пакет документи и още 35 за явяване на изпит. Студентите тихо негодуваха. Според тях сумите са нереално високи и не е редно младите хора да бъдат изнудвани по този начин. Все пак алтернатива няма и искат, не искат ще се наложи да плащат колкото трябва. Синхрон – ПУ Както може да предположите, монополист номер 1 във висшите учебни заведения е Медицинският университет. Там направо ни трябваше калкулатор за да сумираме общата сума, която бъдещите медици трябва да платят само за да кандидатстват. Справочникът е 10 лева, заявлението – 5, първият изпит струва 50 лева, а всеки следващ по 25. Ако ученикът кандидатства само с оценката от матурата дължимата сума е 25 лева. Синхрони – МУ Хората казват, че мечтите са безплатни, но само желанието да бъдеш студент излиза прескъпо. Само сумата за кандидат-студентски уроци е четирицифрова, поне пакетът документи можеше да бъде безплатен, но икономика…или с други думи рекет. Стендъп  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Милион – милион и половина лева ще струва реконструкцията на Дондуковата градина. Това сочат предварителните изчисления по готовия вече идеен проект. Днес той бе представен за обществено обсъждане в общината.  
В/Р  
Тема: Дондуковата градина чака европейски пари
  Стендъп – Десислава Тодорова Най-вече повече зеленина – за сметка дори на твърде широките алеи сега и тротоарните плочки към съседните булеварди, предвижда проектът за реконструкция на Дондуковата градина. В центъра ще има огромно водно огледало с фонтан. Още една водна естакада се предвижда зад природонаучния музей. Обособени ще бъдат различни зони – тих кът за отмора, друг – за активен отдих, трети пък – за разходки и социални контакти. Синхрон 1 – арх. Стамо Стамов Детски площадки за най-малките и поотраснали вече деца, цветен партер, скален кът допълват щрихите към проекта. Някои от дърветата обаче ще бъдат премахнати, тъй като проверка от специалисти установила, че са болни или престарели. Синхрон 2 – арх. Стамо Стамов До месец ще е готов и техническият проект, който ще закове точната сума, необходима за обновяването на парка. Общината ще кандидатства за финансиране по европейски програми и се надява да не се наложи чакането на следващия програмен период от 2013 до 2020 г., тъй като имало неусвоени още средства от сегашните оперативни програми. Синхрон 3 – Александър Константинов, зам.-кмет на Пловдив Финансиране с европари чака и готовият проект на стойност около 7 млн. лв. за парк „Кан Крум” в район „Тракия”.  
БЛАНК  
  Докато Дондуковата градина и бъдещият парк „Кан Крум” в „Тракия” чакат пари от Европа, по двата парка в район „Южен”  най-сетне се заработи. Вижте сами!
В/Р  
Тема: „Белите брези” станаха строителна площадка
  Ревящи багери, кирки и бетон- паркът „Белите брези” е искинска строителна площадка. Районната администрация на „Южен” разработи проектите за обновяването на двата си най-големи парка – другият е „Райчо Кирков”, преди повече от три години. После те минаха под шапката на общината, обединени и с други проекти, още по-после пък имаше промени в критериите на оперативна програма „Регионално развитие” и работата се забави. Но по-добре късно, отколкото никога. Може би заради усиленото разкопаване сега, посетители почти пипсват, а малцината, които срещнахме, не знаят какво точно се прави. Синхрон 2 и 3 Един милион и шестстотин хиляди лева струва обновлението на двата парка, което трябва да бъде завършено до края на септември. Ще има нови настилки, пейки, фонтани, естрадни сцени, макар и отсега това да не личи. Стендъп – Синхрон 1   
БЛАНК  
  След добрите новини за парковете следват лоши - за пазарите. След като се разбра, че Четвъртак пазара вместо през юли ще бъде открит най-рано през есента, още по-нерадостна се оказа картинката на Събота пазара.  
В/Р  
Тема: Вместо маси- багери на Събота пазара
  Никак не е приятна гледката на тържището в момента. Купчина павета и руини. Синхрон 1: Стендъп Търговците, които са изместени на временната площадка на пазара, вече почти са изгубили вяра, че скоро ще се върнат на старото място. Синхрон 2: АНКЕТА На място се оказва, че информационната табела е изписан някакъв си нов срок – 16.12.2011г. Оказва се, че поредните общински обещания увисват във въздуха. И всъщност никак не е сигурно, кога точно пазарът ще заработи.  
БЛАНК  
  Сега ще включим нашия репортер Катя Примова, която е в общината. Кате, разбра ли какво става със Събота пазара?  
В/Р  
Тема: Директно включване - 1
  Готово  
БЛАНК  
  Кате, може ли да попиташ господин Константинов не е ли твърде голямо забавянето и сигурно ли е, че до края на годината пазарът ще бъде открит?  
В/Р  
Тема: Директно включване – 2
  Готово  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Официалното решение на Министерския съвет, с което преди две седмици бяха отпуснати два милиона и петдесет хиляди лева за развитието на спортната база в Пловдив, вече е на бюрото на областния управител, съобщиха от областната администрация.  
В/Р  
Тема: Бойко Борисов праща парите за спортната база на Пловдив
  В правителственото решение точно и ясно е посочено солко пари за кокво ще отидат. На стадион „Христо Ботев” например ще бъдат проектирани и изградени нови помещения, ще се обновят трибуните и монтират 6000 нови седалки. Предстои подмяна на електроинсталацията и ВиК мрежата, както и осигуряването на достъпна среда за хора с увреждания. На стадион „Локомотив” пък ще бъде проектирана и изградена нова осветителна система. С предвидените за Гребния олимпийски канал средства ще бъде монтирано ново видеотабло. Нови съоръжения, зеленина и общественообслужващи дейности ще бъдат осигурени във връзка с предстоящите Европейско първенство по гребане през 2011 г. и Световното първенство по гребане през 2012 г. Официалното получаване на документа дава възможност да общината да стартира процедурите по Закона за обществените поръчки.  
БЛАНК  
  Регионалният етнографски музей почете днешния християнски празник Петровден.  
В/Р  
Тема:  Петровден е!
  На Петровден се принася жертвено животно в чест на светеца - обикновено се коли "петровско пиле". Рано сутринта жените носят в черквата колак и плодове – петровки. Според народните вярвания Свети Петър е ключар на райските порти и главен съдник на човешките грехове, който определя коя душа е праведна и достойна да влезе в рая. За разлика от зимните и пролетните празници Петровден не се празнува шумно, защо, обясни директорът на Регионалния етнографски музей Ангел Янков. Синхрон – Ангел Янков – директор на РЕМ Сред занаятчийте именничка днес беше Пепи Ставрева. Синхрон – 2 Пепи Ставрева Пепи пожела на себе си и на своите колеги да са живи и здрави за да празнуват заедно и да им върви в занаята.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
БЛАНК  
  КАКВО предстои в програмата на Пловдивската телевизя? След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува Пламен Начев, главен експерт в община Пловдив. От 19,15 е предаването на живо „Отвори очи” съвместно със Сдружение „Майки срещу дрогата” От 19,50 може да гледате концерт в памет на Борис Христов, а от 20,50 – Околен свят   Така завърши новинарската ни емисия. Ние обаче продължваме да ви информираме и да коментираме в нашия сайт – ПОТВ ЕУ. Очакваме и ви и там. От новинарския екип, мен Васил Трайков - приятна вечер!  

 

 
 

 

  Университетите бетер монополистите!  

 

 
 

 

  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –  29 юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  

В/Р

 
 
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

   

БЛАНК

 
 

 

  Кой е по-по-най рекетьор във Висшите учебни заведения? Колко струва само мисълта да бъдеш студент и колко да я реализираш? Вижте в следващия репортаж.  

В/Р

 
 
Тема: Университетите бетер монополистите

 

  Започнахме академичната си обиколка от филиала на Техническия университет в Пловдив. Изненадващо, там нямаше нито километрични опашки, нито колосални суми за пакет документи. За да кандидатстваш в този ВУЗ, се изисква само заявление, което е безплатно. Фундаментът за таксите постави Университетът по хранителни технологии – заявлението струва 6 лева, а 25 лева е таксата за самия изпит. Синхрони – ВХВП От Пловдивския университет продължиха наддаването – 10 лева за пакет документи и още 35 за явяване на изпит. Студентите тихо негодуваха. Според тях сумите са нереално високи и не е редно младите хора да бъдат изнудвани по този начин. Все пак алтернатива няма и искат, не искат ще се наложи да плащат колкото трябва. Синхрон – ПУ Както може да предположите, монополист номер 1 във висшите учебни заведения е Медицинският университет. Там направо ни трябваше калкулатор за да сумираме общата сума, която бъдещите медици трябва да платят само за да кандидатстват. Справочникът е 10 лева, заявлението – 5, първият изпит струва 50 лева, а всеки следващ по 25. Ако ученикът кандидатства само с оценката от матурата дължимата сума е 25 лева. Синхрони – МУ Хората казват, че мечтите са безплатни, но само желанието да бъдеш студент излиза прескъпо. Само сумата за кандидат-студентски уроци е четирицифрова, поне пакетът документи можеше да бъде безплатен, но икономика…или с други думи рекет. Стендъп  

КАШ

 
Новини от Общината

 

 

БЛАНК

 
 

 

  Милион – милион и половина лева ще струва реконструкцията на Дондуковата градина. Това сочат предварителните изчисления по готовия вече идеен проект. Днес той бе представен за обществено обсъждане в общината.  

В/Р

 
 
Тема: Дондуковата градина чака европейски пари

 

  Стендъп – Десислава Тодорова Най-вече повече зеленина – за сметка дори на твърде широките алеи сега и тротоарните плочки към съседните булеварди, предвижда проектът за реконструкция на Дондуковата градина. В центъра ще има огромно водно огледало с фонтан. Още една водна естакада се предвижда зад природонаучния музей. Обособени ще бъдат различни зони – тих кът за отмора, друг – за активен отдих, трети пък – за разходки и социални контакти. Синхрон 1 – арх. Стамо Стамов Детски площадки за най-малките и поотраснали вече деца, цветен партер, скален кът допълват щрихите към проекта. Някои от дърветата обаче ще бъдат премахнати, тъй като проверка от специалисти установила, че са болни или престарели. Синхрон 2 – арх. Стамо Стамов До месец ще е готов и техническият проект, който ще закове точната сума, необходима за обновяването на парка. Общината ще кандидатства за финансиране по европейски програми и се надява да не се наложи чакането на следващия програмен период от 2013 до 2020 г., тъй като имало неусвоени още средства от сегашните оперативни програми. Синхрон 3 – Александър Константинов, зам.-кмет на Пловдив Финансиране с европари чака и готовият проект на стойност около 7 млн. лв. за парк &bdquo



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567136
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930