Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2011 14:41 - Новините от 30 юни 2011 г. - четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1356 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 30 юни 2011 г.,

Четвъртък

 

 

 

 

Ново социологическо изследване дава кураж на Славчо. На 20 юли би трябвало да каже най-после „ДА”.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 30 юни.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Мая – една от останалите без дом след пожара в кв. "Остромила", днес получи ключовете за предоставеното й от общината жилище. Нашият репортер Ирена Лазарова и операторът Петър Минков бяха с нея, когато тя прекрачи прага на апартамента на ул. „Крайречна” 28 в квартал „Изгрев”.

 

В/Р

 

Тема: Пожарът в Остромила изпепели една човешка съдба

 

Четири дни Мая Борносузова чака щастливия момент, когато отново ще се сдобие с покрив над главата си. След като малката стаичка, точно до работилницата, от където се предполага, че е избухнал пожарът, е изпепелена до основи.  Днес тя е щастлива, че отново има дом за себе си и трите си деца, които отглежда сама.

Стендъп

Синхрон – 1 Мая Борносузова - история

Новото жилище е на 8-мия етаж. Асансьор няма и очевидно не е най-привлекателното място за живеене – в центъра на ромски квартал. За Мая обаче този дом е всичко.

Атмосфера – пари

Синхрон – самотна майка, с бременна дъщеря

Синхрон –

Мая има брат, но не тъи надежда да получи помощ от него, макар той да има достатъчно средства. В момента планирал да построи нова къща върху изпепелените отломки. Според самотната майка помощта от общината е като благословия. Наемът ще бъде символичен – около 18 лева на месец. Ще плаща и такса смет. Разноските по ремонта ще бъдат поети от ОП Жилфонд. Мая обаче има още едно, последно желание.

Синхрон – последен

 

ПОСТБЛАНК

 

 

Ако някой желае да помогне на Мая, може да се обади на редакционния телефон на ПОТВ.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Освен ударното кърпене на улични дупки, новото звено към „Жилфонд”, за което специално беше купен и валяк, вече асфалтира цели участъци. Кметът Славчо Атанасов провери лично.

 

В/Р

 

Тема: Закърпиха дупките на обръщалото в район „Северен”

 

Готов

 

 БЛАНК

 

 

Вместо на фирма „Градски транспорт” общинските компенсации ще бъдат преведени на частни съдебни изпълнители, тъй като дружеството е затънало в дългове. Това обяви днес кметът Славчо Атанасов.

 

В/Р

 

Тема: Спират компенсациите на „Градски транспорт”

Извършени са 165 проверки от общинските юристи. Към момента са направени 7 запора на стойност около 1 500 000 лева от частни съдебни изпълнители.

Синхрон – 1 Соня Кавърджиева – юрист в община Пловдив
Кметът Славчо Атанасов взел решението си много трудно, но бил предупреден от общинските юристи, че ако преведе парите не на частните съдебни изпълнители, а на Батаклиев, веднага ще бъде сезирана прокуратурата.

Синхрон – 2 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив

От общината коментираха, че не е желатолно този човешки проблем да се превръща в политически спекулации.

Синхрон – 4 – Александър Константинов

Синхрон – 3 – Славчо Атанасов

 

БЛАНК

 

 

Спирайки директните плащания към  „Градски транспорт”, кметът бил сгафил предизборно, коментира  мажоритарният собственик на фирмата Ангел Батаклиев.

В/Р

 

Тема: Батаклиев: Кметът прибърза и ще загуби

 

Готов

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Почти сигурно Славчо Атанасов би спечелил втори кметски мандат, ако изборите бяха през юни. Това сочат резултатите  от представително социологическо проучване на агенция „Медиана” сред 702-ма пловдивчани.

 

В/Р

 

Тема: Славчо пак е фаворит за кмет!

 

Твърдо зад Атанасов, макар и с почти наполовина по-малко проценти, е кандидатът на ГЕРБ – областният управител и лидер на партията в Пловдив Иван Тотев. Стигне ли се обаче до балотаж между двамата, директорът на „Медиана” Кольо Колев прогнозира анти-ГЕРБ коалиция, в която и сини, и червени щели да се обединят около сегашния кмет.

Синхрон 1 – Кольо Колев, директор на агенция „Медиана”

На въпроса кои хора се ползват с добро име в общината или напротив – Славчо Атанасов събира близо 67% в своя полза, Иван Тотев – 40 на сто. Неодобрението, фокусирано към двамата, е почти едно и също - около 30%, но докато едва за 2,6 на сто от пловдивчани кметът е непознат, то Тотев е неизвестен за 31%. С добро име с над 21 на сто се ползва Дани Каназирева от Съюз за Пловдив, следват Георги Титюков, Илко Николов от Синята коалиция и Георги Търновалийски като припознат като човек на БСП с между 17 и 14%.

На въпроса пък „Кой става за кмет?” отговорите са следните: 50,8% - Славчо Атанасов, 27,1% - Иван Тотев и после поред с по една десета разлика като резултат следват Илко Николов – 10,3, Георги Търновалийски и Дани Каназирева.

Синхрон 2 – Кольо Колев, директор на агенция „Медиана”

Към днешна дата близо 31% биха гласували за листата на ГЕРБ за общински съветници, 15,3 събира БСП, 8,5 на сто – Синята коалиция, 5,2 – Атака, 4,8 и 4,7 на сто съответно ДПС и ВМРО-НИЕ. В сравнение с преди четири години приоритетите на избирателите се били променили.

Синхрон 3 – Кольо Колев, директор на агенция „Медиана”

Абсолютен лидер по одобрение сред районните кметове с близо 60 на сто е кметът на „Тракия” Гиньо Матев, следван от кмета на „Южен” Александър Колев – с 53% подкрепа.  

Проучването е поръчано от Инициативен комитет, който се канел да издигне свой кандидат за кмет.

 

ПОСТБЛАНК

 

 

До 20 юли кметът Славчо Атанасов ще направи своя публичен отчет за свършената през последните четири години работа, съобщи самият той. Именно тогава щял да обяви дали ще се кандидатира за втори мандат.

Утре вечер на Античния театър на голям концерт  ще обяви своята кандидатура Дани Каназирева. В неделя официално ще бъдат обявени кандидатурите на Иван Тотев и на Георги Титюков, а на 9-и – на кандидата на БСП.

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565690
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930