Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2011 15:29 - Новините - 04 юли 2011г - Понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1452 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 4 юли 2011 г.,

Понеделник

 

 

 

 

 

От Столипиново искат видеокамери над всяко бунище

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 4 юли.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

В междублоковите пространства в Столипиново да се монтират камери, а виновниците за безразборно изхвърления боклук да бъдат глобявани или лишавани от социални помощи – това предложиха жителите на ромското гето, които също са недоволни от огромните сметища.

 

В/Р

 

Тема: От Столипиново искат камери на сметищата

 

Готов

 

БЛАНК

 

 

И понеже така и така сме в „Столипиново”, решихме да проверим започнала ли е предизборната кампания там и как вървят цените на ромските гласове.

 

В/Р

 

Тема: Циганин веднъж се лъже!

 

Предизборните страсти вече се разгорещиха. Из Пловдив се понесоха слухове, че политическите лидери вече са започнали да оферират привидно най-лесния електорат - ромите. И ако до преди няколко мандата циганите се подкупваха с малко кебапчета и народна музика, то сега нагласите са се променили. Някои си признаха, че офертите вече са заваляли.

Синхрон – 1

Други се заклеха, че още никой не е идвал да предлага оферти. Ромите бяха единодушни в едно – тази година нямало да се поддадат на предизборни обещания и подкупи.

Анкета

Къде е истината обаче, предстои да разберем на есен.

     

 БЛАНК

 

През изминалия уикенд официално бяха обявени още очаквани кандидатури за предстоящите местни избори.

След като в петък Дани Каназирева тържествено пое пътя към Стефан Стамболов 1, в неделя сутринта председателят на предизобрния щаб на ГЕРБ Цветанов прогнозира, че следващият пловдивски кмет ще се казва Иван Тотев.

Малко по-късно и заместник-кметът Георги Титюков влезе в предизборна схватка. НАД 150 ДУШИ го приветстваха в залата на Историческия музей.

 

В/Р

 

Тема: И Георги Титюков влезе в предизборна схватка

 

Кандидатурата на ТИТЮКОВ БЕ ИЗДИГНАТА ОТ ДВЕ ПАРТИИ – първа взе думата председателката на Новото време" -Росица Динкина.

Синхрон - Росица Динкина, прдседател на „Новото време”

От името на другата партия, застанала зад кандидатурата на Георги Титюков, КАУЗА БЪЛГАРИЯ говори председателят  "Кауза за България арх.Цветелин ЦоневскИ.

Синхрон -  арх.ЦВЕТЕЛИН ЦОНЕСКИ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА „КАУЗА БЪЛГАРИЯ”

Голяма интерес предизвика появата на бившия кмет Иван Чомаков, заобиколен от няколко бивши сини активисти.  Даже журналистите му обърнаха повече внимание, отколкото на виновника за сбирката. В същото време кандидатът получи подкрепата и на пловдивската организация на Българската социалистическа младеж,

Кандидатът за кмет произнесе кратко и стегнато слово, в което обяви, че няма желание да ни затрупва с обещания И че няма намерение да се променя.

И още

Синхрон - ТИТЮКОВ ОТ СЛОВОТО - Георги Титюков Кандидат за кмет на Пловдив

Попитахме кандидата, след като е издигнат от КАУЗА ЗА БЪЛГАРИЯ каква е неговата КАУЗА ЗА ПЛОВДИВ

Синхрон от интервюто – ТРЕТИ ВЪПРОС
Като електорална база на Титюков може да се приемат студентите в града и изобщо младите хора, хората, свързани със спорта, както и жители на район Централен, които пазят добри спомени за него от времето, когато беше заместник кмет на района от екипа на Иван Чомаков.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Зачестилите общински испекции и проверки явно са провокирали гръцката фирма „Актор” да работи по-усилено по реконструкцията на Градския дом на културата. За последно – обещали са на 10 август да връчат на кмета акт 15.

 

В/Р

 

Тема: Гърците са разбързаха около Градския дом на културата

 

При последната проверка заместник-кметът Александър Долев беше крайно недоволен от многото несвършена работа в Синдикалния. Дори заплаши мениджъра на обекта Полихронис Хапсалис да се оплаче на гръцкия парламент и да поиска от българското правителство да не допуска фирма „Актор” до участие в обществени поръчки на българска територия.
Синхрон 1 – Александър Долев, и. д. кмет на Пловдив

Долев не смее да се подпише под обещанието на Хапсалис ца 10 август.
Синхрон 2 – Александър Долев, и. д. кмет на Пловдив

По договор крайният срок за завършване на Градския дом на културата е 10 октомври.

 

БЛАНК

 

 

Освен на горещия и зеления телефон общината вече приема всякакви сигнали за нередности и по интернет. Пловдив е първият голям български град, който се включи в проекта „Активен. БГ”.

 

В/Р

 

Тема: Общината приема жалби и сигнали  по интернет

 

Очаква се тази нова връзка с градската управа да активизира хората – особено младите, които предпочитат интернет като средство за комуникация.
Синхрон 7 – Евгения Караджова, управител на „ЕСРИ България”

Десетки години вече по този начин се работи в САЩ.
Синхрон 8 – Евгения Караджова, управител на „ЕСРИ България”

Подалият сигнала може да следи какво се прави за решаване на проблема и да коментира. Включването на общината в проекта „Активен.БГ” е абсолютно безплатно.

 

БЛАНК

 

 

Освен парковете „Белите брези” и „Райчо Кирков” в район „Южен”, за чиято започнала реконструкция излъчихме репортаж миналата седмица, работа кипи по още 5 градини и паркове в града. Днес официално беше представен стартът на проекта на стойност 2,8 млн. лв. Средствата са безвъзмездна помощ по оперативна програма „Регионално развитие”.

 

В/Р

 

Тема: 7 обновени паркове до средата на август

 

Двата парка в „Южен” ще станат особено привлекателни за жителите на района.

Синхрон 2 – арх. Георги Селенски, ръководител на проекта

Не е започнала все още работата само по парка около читалището в Прослав. Вече се разкрасява градинка на „Пещерско шосе” срещу гръмналата наскоро метанстанция, на бул. „Шести септември” – от номер 194 до 210 срещу площад „Шахбазян”. В район „Северен” срещу КАТ също ще стане приказна градина.
Синхрон 3 – арх. Георги Селенски, ръководител на проекта

Площад „Ген. Скобелев” до Аджисан махала също ще промени сегашния си вид на селски мегдан.

Синхрон 1 – Георги Търновалийски, зам.-кмет на Пловдив

Крайният срок на проекта е 21 октомври, дотогава ще бъде извършен одит и платено на фирмите-изпълнители и на общината ще бъдат възстановени вложените средства. 

 

БЛАНК

 

 

Общинските предприятия „Чистота” и „Охрана и сигнализация” започнаха подмяна на всички мантинели по пловдивските булеварди. Днес бяха подменени разделителите по бул.„Менделеев”.

 

В/Р

 

Тема: Започнаха подмяната на мантинелите

 

Атмосфера

До сега оградните пана са били подменяни само там, където са ставали катастрофи. Досегашните метални колчета са силно корозирали. От общинските предприятия „Охрана и сигнализация“ и „Чистота“ за първи път предприемат цялостно подновяване на всички мантинели по пловдивските булеварди.

Синхрон – 1 Радослав Кошински – директор ОП „Чистота”

Синхрон – 2 Александър Стайков – директор – ОП „Охрана и сигнализация”

От общинските предприятия коментираха, че подмяната се извършва с минимални средства.

Синхрон – 4 Радослав Кошински




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567576
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930