Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2011 15:33 - Новините - 08 юли 2011г. - Петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 3680 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 8 юли 2011 г.,

Петък

 

 

 

 

 

Край на густото - паяците се завръщат!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 8 юли.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

Нобросъвестните шофьори в Пловдив празнуват! И паркират буквално където им падне. Колко дълго ще продължи това щастие? Вижте в следващия видеоматериал:

 

В/Р

 

Тема: Край на густото. Паяците се завръщат!

 

От 2 дни пловдивските недобросъвестни шофьори пируват по улици и тротоари. Густо, майна, няма паяци! Няма проклети машини, няма вдигане на нерви за щяло и нещяло! Шестте омразни съоръжения са строени на наказателния паркинг и не могат да помръднат, защото „Общинска охрана” е пропуснала да си вземе лиценза. Всички се надяваха машините на пътното правосъдие да останат наказани за по-дълго, но уви. От общината побързаха да съобщят лошата новина. До края на този месец ще се възстанови дейността по репатриране на неправилно паркирани автомобили, увери ликвидаторът на „Общинска охрана” Александър Стайков. Той подчерта, че подизпълнителите вече  изпълняват процедурата за получаване на нов лиценз, за да може паяците отново да влезнат в акция. Стайков обясни още, че служителите на полицията по райони ще следят за спазването на закона при паркиране, така че да се избягват забранените зони в града. Така че, шофьори, внимавайте! Щастието ви ще е за кратко.

 

БЛАНК

 

 

Бъдещите кметове на 6-те района в Пловдив няма да бъдат избирани. Тях ще ги назначи победителят в борбата за най-важното място за управление на града – кметския кабинет на площад „Стефан Стамболов” № 1. Много пловдивчани обаче все още не знаят това.

 

В/Р

 

Тема: Пловдивчани си искат сегашните кметове на райони

 

Избраните пряко от гражданите районни кметове Райна Петрова – на „Централен”, Александър Колев – на „Южен”, Ина Филипова – на „Северен”, Гиньо Матев – на „Тракия”, Петър Петров – на „Източен” и Здравко Димитров – на „Западен”  в полза на своите избиратели често влизаха в спорове с кмета на Пловдив. Като му се опъваха, Славчо Атанасов ги наричаше подчинени, които  трябва да слушат него – началника, а те не приемаха това определение с мотива, че не той ги е назначавал и нямат трудов договор с него като работодател. Дейността на районните кметове насъбра доста фенове, които пак са готови да гласуват за тях.

Синхрон – от Ина Филипова

Синхрон – от Гиньо Матев

За последно обаче – Народното събрание прецени и реши районните да се назначават от големия кмет. Говори се за самоуправление на регионите и районите, но… само думи. Вместо уж подготвяната законова поправка районните кметове да получат финансова самостоятелност, съответстваща на изборната им длъжност, беше предпочетен по-лесният вариант – назнаемост. Така хората са лишени от правото на още един избор – кой да се грижи за дребните им проблеми на мястото на живеене. Районните кметове се примириха и дори предлагат решения на своите привърженици.

Синхрон – Гиньо Матев

Двама от сегашните районни кметове са от ВМРО, клонирано вече и във ВМРО-НИЕ, а другите четири от ГЕРБ. Кои и от коя партия ще бъдат следващите ще се разбере чак след изборите на 23 октомври.

 

КАШ

Съдът на фокус

 

БЛАНК

 

 

Един от арестуваните в операция „Шок“ в Пловдив Петър Атанасов е лежал в италиянски затвор за източване на банкови карти. Подробности вижте в следващия репортаж.

 

В/Р

 

Тема: Един от задържаните в „Шок” е лежал в италиански затвор

 

Петър Атанасов е имал присъда от една година и шест месеца, от които е излежал 1 г. и 20 дни и е бил освободен. У нас не е осъждан и до момента на залавянето си в полицейската акция е работил като управител на заведение. Днес два съдебни състава в Пловдивския Апелативен съд гледаха мерките на седмината задържани. Магистратите вече постановиха постоянна мярка „задържане под стража“ за Петър Атанасов и Стоимен Банков. Двамата не се признаха за виновни и отказаха да се явят доброволно пред съда в Италия. Предстои да бъдат взети решения и за Пламен Петров, Николай Праматаров, Стойне Сопанов, Велин Конарев и Веселин Русев. За всички тях има издадена европейска заповед за арест. Според властите в Италия арестуваните са участвали в организирана престъпна група за подправяне на банкови карти и компютърни престъпления.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Домашно куче нахапа дете и мъж в Асеновград. Инцидентът е станал на ул.”Марин Дринов” срещу № 8. 8-годишното дете вървяло по улицата, когато куче - кръстоска между породите „Чао-чао” и „Овчарско куче”, се нахвърлило без причина върху него. Съборило детето на земята и започнало да го хапе по гърдите. Случайно минаващият по същата улица пенсионер чул виковете за помощ и се опитал да помогне на момчето, при което и мъжът бил ухапан няколко пъти в областта на предмишниците на двете ръце. Въпреки това асеновградчанинът успял да удари кучето с намиращ се в близост скейтборд. Животното побягнало и било вързано от брата на собственика му в двора на къщата им. Пострадалите са били откарани веднага в болница в Пловдив. Детето с ухапвания по дясното рамо и дясното бедро е оставено за лечение, а пенсионерът, след оказаната му медицинска помощ е бил изписан за домашно лечение. По първоначални данни кучето, което обикновено било вързано в двора, успяло да се откачи от веригата си и да излезе на улицата. Работата по случая продължават служители от РУП-Асеновград.

 

КАШ

Катастрофа

 

БЛАНК

 

 

Мъж загина, блъснат от влак вчера на железопътен прелез край Карлово. По първоначални данни 36-годишният мъж се хвърлил на релсите пред преминаващ влак от София за Бургас. Мъжът е починал на място.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

В репортаж преди време ви показахме как тротоарните плочки пред къщата на Стефчо-автографа на ул.”Радецки” бяха откраднати. Близо 4 месеца преминаването от там беше истинско изпитание, но днес този проблем най-после се реши.

 

В/Р

 

Тема: Най-после сложиха плочки на тротоара на ул.„Радецки”

 

Атмосфера

Според служителите на общината плочките са били откраднати за частни цели. Някой е решил да поднови настилката на междублоковото си пространство, двора или терасата си. Стефчо-автографа пък предположи, че плочките са били откраднати през нощта.

Синхрон – Стефчо Автографа

Работниците гарантираха, че новите плочки няма как да бъдат откраднати.

Синхрон – Велко Тилев – строителна поддръжка ЖИЛФОНД

Велко обеща, че тротоарът ще бъде като нов за нула време.

Синхрон – Велко Тилев

Атмосфера

 

БЛАНК

 

 

Ред е на един поглед към утрешната ни програма. В 13 часа в предаването „Ася в страната на талантите” гостуват денс студио „Салса де куба” и Музикхолен театър Пловдив с ръководител Ники Серафимов. Повторенията са в неделя от 14 часа и от 21.50.

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

КАКВО предстои в програмата на Пловдивската телевизя? След прогнозата за времето продължаваме с „Голямата играчка”.

От 19,15 гледайте обзорното предаване „Една пловдивска седмица” със зам.-кмета Александър Долев и кмета на район „Централен” Райна Петрова.

Така завърши новинарската ни емисия.

Ние обаче продължваме да ви информираме и да коментираме в нашия сайт – ПОТВ ЕУ.

Очакваме и ви и там.

От мен и екипа, приятна вечер.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3551951
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031