Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2011 10:14 - Новините - 12 юли 2011г. - Вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 3614 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 12 юли 2011 г.,

Вторник

 

 

 

 

 

В борда на директорите на прочутата гръцка фирма АКТОР, която строи магистрали и между другото усвоява едни мизерни 17 милиона от общинския бюджет, има и българин – разкри Пловдивската телевизия.

Българинът се казва Иван Соколов и е известен като дясната ръка на Георги Гергов в Панаира.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 12 юли.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК

 

 

Приключи ли реконструкцията на Градския дом на културата, Пловдив ще има най-модерната опера в страната.

 

В/Р

 

Тема: Нова сянка над Синдикалния дом

 

 Въпреки проблемите с гърците от фирма „Актор”, работите напредвали. Вчера късно следобед кметът направил внезапна проверка на обекта и останал горе-долу доволен. 70 души работели там. Разговарял с работниците.

Синхрон 8 – кмет на Пловдив

Преди време мениджърът  Полихронис Хапсалис с гордост заяви, че „Актор България” е първата чуждестранна фирма, официално регистрирана у нас. Справка в регистрите показва, че във фирмата има и авторитетно пловдивско присъствие – в Съвета на директорите фигурира името на главния директор на Панаира Иван Соколов, близък сътрудник на бизнесмена Георги Гергов.

Неверници пловдивчани веднага си спомниха как сделката за Синдикалния дом на огромната стойност от 17 милиона и то само за първия етап на реконструкцията, беше подписана от кмета Иван Чомаков броени дни преди изтичането на мандата му.

Това породи съмнения, но авторитетът на прочутата гръцка фирма, която строи магистрали за стотици милиони, внесе успокоени. Сега – отново въпросителни:

Уж гръцка, но не съвсем… И тъй като никой не пита, ние попитахме и кмета Славчо Атанасов, и председателят на Общинския съвет Илко Илиев.

Синхрон 6 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Синхрон 7 – Илко Илиев

Гърците също проявили коректност, докато общината героично чакаше парите от софийския боклук, с които да се разплати, те инвестираха 4 млн. лв. собствени средства. Макар и със закъснение, вече всички проекти са одобрени.

Въпросът кой стои зад фирмата не е интересен за градската управа.

Синхрон 9 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив 

 

 

БЛАНК

 

 

Специалисти в проектирането и менажирането  на подобни центрове не споделят ентусиазма на общинското ръководство. Според тях проектът е бил правен набързо – може би за да се хване мандатът, има много недомислия и тепърва ще му берем гайлето.

 

БЛАНК

 

 

Докато гърците наваксват, Бойко Борисов долетя, за да пререже лентичката на новия аудиторен комплекс в пловдивския Медицински университет. На откриването присъстваха и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на здравеопазването Стефан Константинов и министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

 

В/Р

 

Тема: Премиерът преряза лентата на нова аудитория в Медицинския

 

Атмосфера

Министър-председателят Бойко Борисов и Ректорът на Медицинския университет доц. Георги Паскалев активираха най-новото „сърце” на академичен живот в Медицински Университет-Пловдив.

Синхрон – 1 Бойко Борисов – премиер на Р.България

Ректорът на висшето учебно заведение коментира, че Медицинския университет не е в криза, въпреки намалените субсидии.

Атмосфера - химн

Синхрон – 2 доц. Георги Паскалев – ректор на МУ

Министър-председателят беше удостоен с Почетен знак на Медицинския университет. Той коментира, че страната ни е пълна с интелигентни и амбициозни млади хора, в които трябва да се инвестира. Той добави още, че няма нищо лошо в това българските вишисти да се реализират в чужбина.

Синхрон – 3 Бойко Борисов

Общата площ на изградения комплекс е 2 750 кв. м., той включва и реконструиран параклис и прилежащ парк. В Аудиторния комплекс са изградени две големи аудиторни зали, четири по-малки аудитории както и помощни помещения. 5 581 000 лева са инвестирани в комплекса, в сумата влиза и оборудването на залите.

 

БЛАНК

 

 

И Бойко Борисов, и Симеон Дянков заявиха, че държавата ще обжалва унизителното за нея решение на Пловдивския апелативен съд, с което панаирът бе върнат на Георги Гергов.

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Бившият дългогодишен заместник-кмет Анастас Бадев, почетният консул на Германия в Пловдив Мариана Чолакова, художникът Емил Миразчиев, журналистката Пенка Калинкова, писателите Александър Секулов и Димитър Атанасов, както и актьорът Валери Кьорненски ще бъдат утвърдени на сесията на Общинския съвет в четвъртък като членове на управителния съвет на фондация „Европейска столица на културата 2019”.  Интересното е, че част от групата се самопредложи да поеме тази дейност от общината.

 

В/Р

 

Тема: Пловдив набира скорост към „Европейска културна столица 2019”

 

Не само политическите сили, а и независимите общински съветници в местния парламент вече са се договорили за имената на хората, от които се очаква да направят всичко възможно Пловдив да бъде избран за културна столица. Те ще работят напълно безплатно.

Синхрон 1 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

И грам политическа страст нямало да има във фондацията, която ще изработва пловдивската стратегия за културна столица.

Синхрон 2 – Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Синхрон 3 – Илко Илиев, председател на ОбС

За седалище на фондацията вече се стяга Синята къща в Стария град. Гласуваните за тази година 100 хил. лв., предназначени на кандидатурата за европейска столица на културата, ще бъдат преведени на специална сметка.

Възможностите Пловдив да се пребори с конкуренцията на София, Варна, Бургас и Русе се отчитат като реални.

Синхрон 4 – Илко Илиев, председател на ОбС

Синхрон 5  - Славчо Атанасов, кмет на Пловдив

Според кмета Археологическият музей е най-хубавият в страната, по-малко от пръстите на едната ръка градове могат да се похвалят с уникална сцена като на античния театър, а това са силни аргументи, които биха били оценени от персоналния европейски комисар, който щял да наблюдава подготовката на Пловдив за културна столица. Ако градът спечели, по оперативни програми биха могли да се привлекат стотици милиони за размитието на неговата инфраструктура.   

 

БЛАНК

 

 

3 незаконни знаци „Спирането забранено”  - един на бул. „Цар Борис III Обединител” и други два на  „Мария-Луиза” да бъдат премахнати! За това настоява в писмо до кмета адвокат Дани Каназирева по искане на над 100 пловдивчани в протестна подписка.

  

В/Р

 

Тема: Каназирева „подгони” незаконни пътни знаци

 

Незаконни са всички монтирани след 2008 г. пътни знаци, защото оттогава Пловдив е без генерален план за движение.

Синхрон 1 – Дани Каназирева, председател на „Съюз за Пловдив”

Според Каназирева всичко е с едничката цел пловдивчани да бъдат тормозени, за да се пъбират пари в общината. Заради забраненото спиране три пъти например бил паднал оборота на магазини по булевардите.

Синхрон 3 – Дани Каназирева

Абсолютно незаконни били и паяците, които Каназирева, разполага ли с власт, би забранила.

Синхрон 4 – Дани Каназирева

Нямало европейска страна, в която ти налагат глоби и ти вдигат колата, ако не са ти осигурили места за паркиране.

Синхрон 2 – Дани Каназирева

Като начало Каназирева иска да се махнат първите три незаконни знаци. Ако това не се случи, собственици и наематели на търговски обекти биха могли да осъдят за пропуснати ползи. Без всякакво съмнение ще спечели делото и всеки, който реши да съди паяк, че му е вдигнал колата.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

„Купих развалена пералня, под гаранция е, но не искат нито да я заменят, нито да ми възстановят парите. Какво да правя?!” – с тези думи и пълна чанта с изпокъсани дрехи се обърна зрител на ПОТВ.

 

В/Р

 

Тема: Пералня менте

 

През октомври 2008 година Йордан Неделеин си купува пералня за 540 лева от известен магазин за техника. Тя обаче, вместо да изпира, опропастява дрехите.

Синхрон – 1 Йордан Неделин

Пералнята на Йордан е под гаранция и той моли служителите да я заменят с нова или да му възвърнат парите. Но не среща разбиране.

Синхрон – 2

Той коментира още, че неколкократно е ремонтирал пералнята, но промяна няма – все още опропастява прането. Отчаян Йордан търси помощ и в Комисията за защита на потребителя, но и от там му отказват помощ. И така в момента нашият зрител е без пералня, със скъсани дрехи и с 540 лева, хвърлени на вятъра.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552206
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031