Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2011 17:26 - Новините от 27 юли 2011 г. - сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 4850 Коментари: 0 Гласове:
0



 

НОВИНИТЕ –  27 юли 2011 г.

сряда

 

 

 

 

Кобри, тарантули, гущери и жаби  населиха Пловдив.

Подробности – в края на емисията.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  27 юли.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Само седмица след като Славчо Атанасов заяви, че иска втори кметски мандат, шест партии подписаха днес политическо споразумение за подкрепа на кандидатурата му. Това стана в зала „Съединение” на Историческия музей.

 

 

КАШ       ПО ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ КЪМ СТАМБОЛОВ 1

В/Р

 

 

Тема: Коалиция подкрепи Славчо Атанасов за нов мандат

 

       

 

Атмосфера :Химна на българия

Синхрон: Ирина Димитрова- ВМРО-НИЕ

Под документа подписи сложиха Бойко Ватев от ВМРО-НИЕ, Мариана Димитрова от НДСВ, Атанас Недевски от Общност на демократичните сили, Гичка Кърнева от Обединени земеделци, Петър Юруков от Радикалдемократическата партия и Стефан Петров от БСДП.

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

              Мариана Димитрова- НДСВ

              Атанас Недевски – Общност на демократичните сили     

             Гичка Кърнева- Обединени земеделци

             Бойко Ватев- ВМРО- НИЕ

Днес поне не се оправдаха очакванията за исторически компромис между ВМРО-НИЕ и ВМРО-БНД и подкрепа за Славчо Атанасов от партията на Красимир Каракачанов.

Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив

              Бойко Ватев- ВМРО-НИЕ

Партиите подкрепили днес Славчо Атанасов ще се явят на изборите и с обща листа за съветници.

                

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Обещаното от бизнесмена Георги Гергов дарение за пловдивския зоокът още не е преведено. Градската управа се захваща да решава проблема сама.

 

В/Р

 

Тема: Гергов не е превел дарението за зоокъта

 

Ако продължи да се чака дарението, зоокътът може да бъде закрит. За да получи лиценз, реконструкцията трябва да започне час по-скоро. Днес общината обяви обществената поръчка на стойност над 320 хил. лв. без ДДС.

Синхрон – Борислав Инчев, секретар на община Пловдив

До 22 август фирмите, кандидати за изпълнители, ще могат да си закупят документите за участие, а до 29 август за ги подадат. От 5 до 7 септември ще бъде избран изпълнителят, за да може на сесията на 8 септември общинските съветници да гласуват средствата чрез промяна в бюджета. От общината не са загубили съвсем надежда, че обещаното дарение ще пристигне, само че юристите на двете страни още не можели да измислят как точно да стане.

Синхрон

Предвиденият срок за ремонта е 45 дни, така че до ноември зоокътът да бъде готов. Сега там се отглеждат над 120 животни, след лицензирането му се предвижда да се обогати с нови видове. Освен обещаните средства, Гергов не е дарил и обещаната тигрица Шахти.

 

БЛАНК

 

 

Ще се отвори ли тупикът между булевардите „Свобода”, „Пещерско шосе” и „Копривщица”? Още не се знае. Общината обсъжда варианти с доволните и недоволните от намерението й граждани.

 

В/Р

 

Тема: Общината пита какво да прави със затворена улица

 

Изпълняващият длъжността кмет Александър Долев и главният секретар на общината Борислав Инчев изслушват  на обществено обсъждане всякакви идеи. Те се срещат с гражданите от ул. „Данаил Юруков”, които се вдигнаха на протест срещу отварянето на улицата им към бул. „Свобода”. Съседите им пък направиха контрапротест.

Синхрон - Александър Долев, и.д. кмет на Пловдив

Още с встъпването си в длъжност новият шеф на строителната дирекция арх. Робърт Чакъров също се включва в решаване на проблема, макар като професионалист  да е убеден, че кварталът трябва да се отвори.

Синхрон – арх. Робърт Чакъров

Общината ще се опита да угоди на всички.

 

БЛАНК

 

 

И още една новина от общината. С ръководството на панаира тази сутрин е договорено в палата № 6 да се настани за около 15 дни по местните избори общинската избирателна комисия. Наемът ще е 18 хил. лв.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Малко преди 22 часа снощи е бил взривен луксозен модел мерцедес, собственост на бизнесмена Малин Марчев. Колата е била паркирана пред дома му.  

 

 

В/Р

 

Тема: Плашат бизнесмен с взрив на мерцедеса му

 

 

Стендъп

Малин Марчев е син на покойния  земеделец от ОДС Стоимен Марчев, който беше кмет на община "Родопи".

Анкета

Той е съсобственик на луксозни хотели в Слънчев бряг, има съдружие и в други компании.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

 

БЛАНК

 

 

1200 години от битката при Върбишкия проход честваха пред паметника на хан Крум в район „Тракия”.

 

В/Р

 

Тема: 1200 години от битката при Върбишкия проход

 

Кан Крум отново пи от черепа на Никифор Първи Гоник. Това стана на церемонията по пресъздаването на битката при Върбишкия проход. Пред паметника на българския владетел, който се издига в район „Тракия“, членове на школата за прабългарски традиции „Багатур“ влязоха в ролите на българските и византийските войски, включително в образите на Кан Крум и ромейския император.

Атмосфера 1

В продължение на един час те мериха сили със стари оръдия, но и този път българите победиха, така, както са го сторили преди 1200 години.

Атмосфера 2

На площада, пред паметника на Кан Крум в „Тракия“ имаше демонстрация на прабългарско и българско оръжие от ранното средновековие, както и показ на това как се борави с него.

Атмосфера 3

В тържеството, което беше организирано от кмета на района Гиньо Матев, участие взеха и представителният духов оркестър на ВВС на Българската армия. Тържествата в район Тракия бяха по повод 1200 година от славната битка на кан Крум при Върбишкия проход.

Атмосфера 4

 

 

БЛАНК

 

 

Десетки екзотични влечуги се заселиха в единствения засега български терариум. Той се намира в Кепитал Сити Център. Наш екип го разгледа още преди официалното му откриване.

 

В/Р

 

Тема: Екзотични влечуги се заселиха в Кепитъл Сити Център

 

Кобри, тарантули, гущери, жаби и гризачи, водни костенурки и куп още екзотични животни могат да разгледат отблизо любителите на фауната. Двама биолози най-сетне разгръщат на по-голяма площ хобито си. Синхрон – Всичко са си майсторили сами, животните са от личните им колекции, години наред са ги отглеждали по домовете си, заейки за страстта им към влечугите, са получавали подаръци от различни страни и приятели. Синхрон – Терариума може да се посети срещу почти символична сума: 2 лв. – за възрастни, левче – за учащи се и ренсионери, и  50 стотинки – за деца под 7 години. Има щанд за сувенири, а който желае може да си купи и животинче. Синхрон Терариумът работи всеки ден без понеделник. Специално за зрителите на ПОТВ уредникът Иво Катрафилов извади от терариумите варан и дългия почти 3 м йероглифов питон. Част от животните е отгледал той. Работим е като доброволец в зоопаркове в Щатите и разказва увлекателни истории на посетителите.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3562952
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930