Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2011 15:26 - Новините от 16 август 2011 г. - вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 4949 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ –  16 август 2011 г.

вторник

 

 

 

 

 

Да внедрим ли кюстендилски опит в изборите?

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  16 август.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

Кметът Славчо Атанасов да изнесе ромските секции на места, където гласуват българи. Тази рецепта срещу контролирането на вота предлага шефът на партия „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева.

 

В/Р

 

Тема:Дани към Славчо: Изнеси ромските секции

 

На съвместна пресконференция в Пловдив кметът на Кюстендил Петър Паунов и кандидата за кмет на Пловдив Дани Каназирева признаха, че в България ромския вот се контролира от определени сили. Петър Паунов обаче е категоричен, че докато държавата се прави на сляпа за проблема, кметовете могат да се противопоставят на този процес. До 28 август те трябва да определят секциите, където ще се гласува наесен.

Синхрон: Петър Паунов- кмет на Кюстендил

Същата рецепта предлага на пловдивския кмет и опонента за мястото му Дани Каназирева- председател на „Съюз за Пловдив”.

Синхрон: Дани Каназирева- председател на „Съюз за Пловдив”

В пловдивските квартали Столипиново и Шекер махала е най- голямата концентрация на ромско население. На последните местни избори преди четири години, точно там се получиха „най- любопитните” резултати.

 

БЛАНК

 

 

Да не забравяме обаче, че има и ПЕТРИЧКИ опит. А той се състои в следното – мутри товарят циганите от махалите и ги извозват до урните - където и са те. След което ги оставят да се върнат пеша.

              

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Известен напредък в работата по Синдикалния дом отчетоха при поредната си проверка председателят на Общинския съвет Илко Илиев и заместник-кметът Александър Долев.

 

В/Р

 

Тема: Ремонтът на Синдикалния дръпна напред

 

Синхрон 9 – инж. Полихронис Хапсалис, мениджър на обекта

По оперната зала, която ще е сърцето на Градския дом на културата, ще се работи до последния момент. В нея вече са направени допълнителни промени за максимално добра акустика, дори седалките са доставени. По горните етажи също се вижда напредък – вече се стъпва върху гръцки мрамор, боядисани са стени, поставени са врати и монтирани климатици.

Синхрон 4 – Илко Илиев, председател на ОбС

Инж. Хапсалис е уверен, че този път, след като вече са решени куп проблеми – и с финансирането, и с одобрението на проектите, и с надзора, ще удържи на думата си и записаният в договорора краен срок 10 октомври ще бъде спазен.

Синхрон 5 - инж. Полихронис Хапсалис, мениджър на обекта

Заместник-кметът Александър Долев обаче много много на думи вече не вярва.

Синхрон 10 – Александър Долев, зам.-кмет на Пловдив

Долев имаше по-важна задача при днешната си визита в дома, който ще носи името на Борис Христов. Заедно с Цвятко Сиромашки оглеждаха мястото на бъдещата скулптура на великия бас. Скулпторът вече има идеи за бъдещата си творба, но все още било рано да ги издава.

Синхрон 11 – Цвятко Сиромашки, скулптор

Проверките на градската управа в Синдикалния няма да спират.    

 

БЛАНК

 

 

Тъй като наши зрители продължават да се вълнуват дали известни пловдивчани  имат участие в гръцката фирма „Актор”, която реконструира Синдикалния дом, нашият репортер Катя Примова зададе въпроса на инженер Полихронис Хапсалис. Той потвърди изнесената от Пловдивската обществена телевизия информация, че фирмата „Актор-България” е регистрирана в Пловдив и член на нейния управителен съвет е главният директор на Панаира Иван Соколов. 

 

В/Р

 

Тема: Има ли Панаир в гръцката фирма „Актор”

 

Синхрон 6, 7 и 8 – инж. Полихронис Хапсалис, мениджър във фирма „Актор”

 

БЛАНК

 

 

Малките паркчета и междублоковите пространства в „Южен” са обновени със средства на районната администрация. Това е станало по молба на живеещите в района.

 

В/Р

 

Тема: В „Южен” обновяват паркове със свои пари

 

Един от малките паркове в района, намиращ се срещу Втора градска болница е обновен с нови пейки и кошчета за боклук. Десетки са подобни градини реновирани със собствени средства на администрацията, съобщи заместник- кметът Атанас Панчов. Това става по желание на живеещите  в блоковете наоколо.

Синхрон: Атанас Панчов- заместник- кмет на „Южен”

Хората са доволни , но желаят още от администрацията.

Синхрон: майката

По повод вандалските изстъпления в парк Белите брези, по чиито проект на район „Южен” пловдивската община спечели пари от Европа за обновяването му, Атанас Панчов призова местните хора.

Синхрон: Атанас Панчов- заместник- кмет на Южен

Обновяването на паркове и междублокови пространства в „Южен” продължава.

 

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

 

БЛАНК

 

 

Поради големия зрителски интерес тази сутрин в предаването „Обществена приемна”, отново ще дадем подробности за раздаваните от БЧК хранителни продукти по програма на Европейския съюз.

 

В/Р

 

Тема: 10 хиляди пловдивчани с право на храни от БЧК

 

25 хиляди хранителни пакети ще бъдат раздадени в цялата област, като 10 хиляди от тях са предназначени за социално слабите пловдивчани

Синхрон 1 – Таня Георгиева, директор на ОС на БЧК

Пакетите включват по 4 кг брашно, 4 кг ориз, 3,4 кг консервирани постни лозови сърми, 1 кг спагети, 1 кг  грис, 350 г нишесте, 1 кг обикновени вафли. Почощите се получават срещу лична карта, инвалидите могат да изпратят с нея и свой представител, но в този случай е задължително и нотариално заверено пълномощно.

Синхрон 2 – Таня Георгиева, директор на ОС на БЧК

В някои от районите на града раздаването на помощите започна вчера, а в другите – днес. Работното време на пунктовете е всеки делничен ден от 9 до 13 ч.

Синхрон 3 - Таня Георгиева

Пунктът в район “Централен” той е на ул. “Изток” 48, в  “Южен” – в дома за възрастни хора на „Коматевско шосе”, в “Източен” - в училище “Симон Боливар”, в  “Западен” - на ул. “Звезда” 16-А, в “Тракия” в Клуба на пенсионера, който се намира в бл. 46-А, а в “Северен” – в училище  “Христо Ботев”.

Помощите ще бъдат раздавани до 2 септември.

 

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

 

БЛАНК

 

 

Парцал фест ще се заформи в първата събота на септември в Стария град. Точно къде, кога и защо – разказва следващият репортаж.

 

В/Р

 

Тема:  Парцал фест в Стария град

 

Ако изкачите стълбичките към Стария град, които са до подлеза, идващ от Капана, ще попаднете точно пред мястото на арт феста - клуб Мароко. На трети септември през целия ден на самата улица творци ще покажат какво може да се направи от отпадъчни материали.

Синхрон 1 – Жана Симеонова – галерист

От година всяка събота в клуб Мароко има малки съботни случки – концерти, четения, изложби-еднодневки. Идеята за парцал феста е на Мая Александрова и Лозка Петрова.

Синхрон 2 - Жана Симеонова – галерист

Повечето предмети спокойно могат да се ползват в ежедневието.

Синхрон 3 - Жана Симеонова – галерист

Парцал фестът започва от 11 часа и ще продължи докато има интерес.

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565424
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар

В/Р

 

«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930