Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2008 15:14 - Защо Пловдив не е притегателен за туризъм град
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 820 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 11.12.2008 15:23



Един от големите проблеми на туризма в Пловдив , е че има пари за реклама, но те не могат да бъде усвоени заради липващия административен капацитет. Около този извод се обединиха днес в града под тепетата собственици на хотели и представители от бранша. Друг проблем е, че туризма не е приоритет в държавната политика и че в Община Пловдив  освен Заместник-кмета Георги Шпово никой друг не отговаря за туризма.  Целта на срещата беше да се обсъдят важните задачи, който трябва да се осъществят , за да може туризма в Пловдив да заеме полагащото му се място, а не както досега- да е на опашката. Важен пункт е да бъде приета стратегията за развитие на туризма, която се изготвяше близо 2 години. Освен това е необходимо представителите на бранша да набележат активни мерки , за да се преоодолее по-леко финансовата криза.
Ресурсите, които притежава града, не използват пълноценно каза Мишел Холявкин-генерален директор на хотелска верига. Отделните собственици на хотели могат да си помогнат като се обединят, за да има силен бранш, който ще може да налага исканията си за една нормална бизнес среда
Репортер:Ралица Господинова



Тагове:   Пловдив,   град,   туризъм,


Гласувай:
0



1. анонимен - turizam
25.12.2008 16:55
Да, правилно е това. Чета сайта на ДАТ, защото се занимавам с чужди туристи, които идват да се поглезят. Голям срам нашите от общината да отидат в Швейцария и да се изложат, да не се върнат с награда, а другите да се представят добре. Как да обясня, че с лели не се прави туризъм. Търсих информация къде още са ходили- не намерих. Тогава какво се прави в общината за туризма. Ако няма капацитет там, нека всички стари муцуни да бъдат извадени, да се назначат с конкурс хора, които владеят по 3 чужди езика, дайте им отговорности, не бързайте с постоянните трудови договори. Има и стари, и млади хора, които ще могат да представят града ни добре.
Налага ми се да осигурявам на гостите си фирмена кола, за да не ги рекетират с таксита, да не виждат просяците, с които не може да се справи общинска полиция с години. Омръзна ми да ги дърпат за ръкавите.
Чакам летището да се оправи, да са достъпни всички туристически обекти в областта- винен и археологически туризъм. Водя ги и да се лекуват, но освен услугите на зъболекарите, друго немците не искат да ползват. Въобще Пловдив се заформа като провинциално кич сборище.
Няколко пъти бях в туристическия център до пощата. Там работи един възрастен демотивиран чичо, без познания. Мотат се и жени по дънки, които пушат отпред и ги мързи да си обслужат туристите. Как ще ме накарате да го посетя? Колко струва безразличието на данъкоплатеца? Аз не мога да различа сред многото хора там кой трябва да ме обслужи - във всяко ъгълче някой работи. На един компютър работи едно момче с очила и видим Даун, което не ме чува. Взели са хора, които не могат свестен английски да говорят.
Бях на едно представяне в Стария град и разбрах, че ще го опоправят. радвам се за това. Иначе градът трябва да се оцвети. Не зная къде може да се види плана, не е ясно какво включва Стратегията. Къде може да се прочете? Защо общината не я е качила на сайта си - там намирам между значимите неща и панел за ТУБЕРКОЛОЗАТА. Ето това не разбрах- стига с визия за пред света- нека се покаже истината.
Правете масови проверки по такситата. Глобявайте шофьори, за да е безопасно. Няа всяко кръстовище трябва да има камера или полицай. РЕСПЕКТ- това е нужно на Пловдив. Иначе кметицата на Централен добре ги говореше, ама какво от това...резултат няма. Кажете кой чисти археологическите паметници. Всички договори трябва да се покажат. Вяско едно решение на Общината трябва да е ясно. Няма табели. Кога ще ги сложат - от две години са ги заприказвали. Кака да кажа на немеца къде е Стария град, като няма една табела, аз да свърша работата на цялата бюрокрация. Моля, представете плана за 1 година напред и дайте кокво трябва да се свърши и какво е свършено, кой ще го свърши и ако не го свърши , какво следва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567241
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930