Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2009 11:42 - НОВИНИТЕ – 7 ноември 2009
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 973 Коментари: 0 Гласове:
0



 
   
  Белгийският посланик собственоръчно почисти Сахат тепе. Подробностите след малко.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 7 ноември В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Въоръжен грабеж, извършен в Кричим, бе разкрит само за ден от служители на сектор “Криминална полиция” - Пловдив и униформени от Стамболийски. От вътрешното министерство разпространиха снимки на черните маски на бандитите, както и фотоси от тяхното убежище.  
В/Р  
Тема: Разкриха въоръжен грабеж
  Около 9,30 сутринта на 5-ти октомври, двама маскирани мъже нахлули в заложна къща на ул. “Васил Левски”, заплашили с нож 32-годишната служителка и отнели около 300 грама златни накити - гривни, колиета и пръстени. После двамата мъже избягали с лек автомобил.
В резултат на извършеното бързо издирване мъжете, заподозрени в грабежа, са били заловени. Крадците са на 22 и 25 години от същия град. Те са известни на полицията и вече осъждани. Колата, с която са се придвижвали, е била противозаконно отнета от открадната от пазарджишкото село Козарско. Тя бе намерена вчера, укрита в село Брестовица. Двамата мъже са задържани за 24 часа в ареста. Работата по случая продължава.
 
БЛАНК  
  Сега информация за друга криминална новина. В Трето РУ е било получено съобщение, че на бул. ”Дунав” 27 е възникнал скандал и побой между трима пловдивчани. По първоначални данни около 22 часа лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от 19-годишен младеж, набил спирачки, което от своя страна принудило движещия се зад него “Фиат” с 28-годишен водач също рязко да спре. В голфа пътувал и 35-годишен служител от Транспортна полиция. Тримата мъже слезли от колите си и започнали да се карат. В следващия момент шофьорът на Фиата извадил от автомобила си газов пистолет, насочил го срещу опонентите си, но не произвел изстрел. Служителят запазил самообладание и се опитал да отнеме оръжието. Тогава тримата се сборичкали и си нанесли няколко удара. Всичко приключило без сериозни наранявания.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Предстои смяна на представителя на държавата в управата на Панаира. Това заяви твърдо пловдивският лидер на ГЕРБ Иван Тотев в предаването "Коритаров онлайн".  
В/Р  
Тема: Ще се върне ли държавата в Панаира?
  Припомняме, че според стенограмите на Министерския съвет държава трябваше да запази 51% дялово участие на всяка цена /даже и след удовлевтворяване на реституционните искания/ при т.н. преструктуриране на дружеството.
Сега тя притежава малко под 50%, което обезсилва нейното участие в управлението. Освен това има големи съмнения дали предтавителите на държавата и общината в панаирното управление са защитавали през тези три години обществения интерес. Нещо повече - човекът, който трябва да се грижи за интересите на Община Пловдив се оказа спуснат с парашут служител на Гергов. За него охотно гласува мнозинството в Общинския съвет.
Синхрон – Иван Тотев – областен управител Даже и държавата да иска да си върне мажоритарното участие, този процес ще бъде дълъг и изморителен. Но един неподкупен неин представител в управлението би имал най-малкото право на наблюдение върху паричните потоци, които излизат от Панаира. Името на евентуалния държавен представител и неговите първи действия би трябвало да дадат отговор и на въпроса, който виси в общественото пространство - разбрал ли се е и Бойко Борисов с Георги Гергов?  
БЛАНК  
  Ред и дисциплина слага Градската управа в таксиметровите компании. Причината според общински съветници – работещите в Пловдив над 330 незаконни таксита, които мамят редовно пловдивчани и гостите на града.  
В/Р  
Тема: Внасят ред и дисциплина в таксиметровите компании
  Като за началото местният парламент е гласувал и утвърдил в Пловдив да има само 71 таксиметрови стоянки, които според местните старешйшини се внесе малко ред в хаоса с паркиралите жълти коли и ще отсее тези със заблуждаващи и копиращи на по-известни фирми телефонни номера, с цел да крадат клиенти. Справка на общински съветници е показала, че под тепетата законно работели 1707 таксита, които са получили регистрация от Общината. В Държавната автомобилна инспекция обаче регистрираните жълти коли са 2038. Това показва, че над 330 таксита работели незаконно. В същото време министрите се готвят да гласуват предложение пределната цената на таксиметровата услуга да се определя от общините. Така ще се спре откровената кражба по уж легален начин. Припомняме, че от българската наглост пропищяха дори и чужденци – официални държавни гости, на които им бяха взимани стотици левове за няколко километра.  
БЛАНК  
  Посланикът на Кралство Белгия в България дойде в Пловдив, за да чисти Сахат Тепе. Негово превъзходителство бе патрон на инициативата, организирана от „Каменица”, съвместно с гражданска инициатива „За зелен Пловдив” и Общината.  
В/Р  
Тема: Съботно чистене на Сахат тепе
  160 служители на пивоварната и техни близки се включиха в съботното чистене на Сахат тепе. То се организира за втори път. Как беше миналата година: Синхрон 1 – Ани Иванова – гражданска инициатива „За зелен Пловдив” Мястото не е избрано случайно. Не само, защото Сахат тепе е защитена зона по „Натура 2000”. А защото часовниковата кула е сред символите на Пловдив още от края на 16-ти век. Цялата история на първата пивоварна в България - „Каменица” – пък е тясно свързана с историята на самия Пловдив. Синхрон 2 – Атанас Ошавков – директор „Правни и Корпоративни въпроси” Патрон на тазгодишнота инициатива бе белгийският посланик Марк Микелсен, който се включи в чистенето наравно с пловдивчани. Попитахме го, дали и в Белгия природата се ползва като бунище. Синхрон 3 – Марк Микелсен – посланик на Кралство Белгия Началото на промяната в Белгия е било поставено точно с такива акции. За най-активните днес имаше и награди – за най-бързо напълнен чувал, за най-много събран боклук, за човек, довел най-много познати, за най-стабилно представен отдел.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН С ТЕКСТ
БЛАНК    
  Днес е Архангелова задушница – една от трите най-големи задушници. По традиция тя се отбелязва в съботата преди Архангелов ден.  
В/Р  
Тема: Архангелово задушница
  Готов  
БЛАНК  
  Ако живеете в къща и покривът ви тече при всеки дъжд – следващите няколко дни са най-подходящи да го ремонтирате, тъй като се очаква времето да бъде топло, а валежи да липсват. Следващият репортаж разказва за един майстор – керемидаджия.  
В/Р  
Тема: Майстор ремонтира 104-годишен покрив 
  Минко Качулов работи като керемидажия от 12 години и признава, че за първи път му се случва да ремонтира толкова стар покрив. Технологията за подмяна на материалите обаче не се различавала от традиционната. Първо се отсранявали старите керемиди, после изгнилите греди, дъски и летви. След почистването на терена, за изолация се слагала черна хартия и отново се нареждали, но вече новите материали. Синхрон 1 – Минко Качулов – керемидаджия Атмосферните условия на няколко метра от земята и то на открито не били приятни, затова не може да се твърди че работата е лесна, признава майсторът Минко Качулов. Той споделя, че за да издържат по-дълго време здрави, за нареждането на керемидите се използвала по-особена технология. Синхрон 2 От опит керемидаджията Минко казва, че през лятото и есента работата е повече. Особено преди дългосрочни прогнози за дъждове. Синхрон – 3 За здравината на керемидите се дава гаранция около 20 години. Ако има късмет стопанинът на тази къщата, нов ремонт на покрива ще бъде нужен едва след 104 години.
КАШ СПОРТ
БЛАНК    
  Отборът на Берое победи гостуващия в Стара Загора Ботев (Пловдив) с 3:1 в среща от 12-ия кръг на „А” група. Изненадващо в 8-ата минута жълто-черните поведоха след гол на италианецът Алберто Ребека. След това обаче последваха 3 гола от страна на „Берое” във вратата на Ботев. След този мач тимът на Берое се изкачи на пето място в класирането с актив от 20 точки, а Ботев остават последни със скромните 4.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   ноември,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552025
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031