Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2010 10:13 - новините 1 април четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 752 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 1 април 2010 четвъртък  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с веселите и сериозните  новини от днес 1 април. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
    Вече нищо не пречи да се изпълни голямата мечта на кмета Славчо Атанасов. Това стана благодарение на политическия му опонент Иван Тотев, който се отказа да спира решението за 30 – милионния заем за ремонт на малките улици. Да си припомни каква беше кметската мечта.  
В/Р  
Тема: Болиди летят по кварталните улици
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Днес дойде още една добра новина. Най- после към общинската хазна идват милионите от Пловдивския панаир.  
В/Р  
Тема: Милиони идват от към панаира
  ГОТОВ  
   
  Пловдивската прокуратура е направила корекция в неотдавнашното си изявление, че в Пловдив олигарси няма. Откри е все пак един олигарх- все още малък, но има опасения, че той ще порасне.  
В/Р    
  Тема: Олигарх номер 1 на Пловдив
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Днес се разбра, че още един наболял проблем на града- автобусните спирки, е на път да се реши. В администрацията на община Пловдив са получени проекти за спирки от побратимения ни град Целиногорск. След като нашите побратими разбрали, че имаме проблем със спирките, решили веднага да ни помогнат с идеи. Ето какво са ни изпратили.  
В/Р    
  Тема:Братска помощ за спирките
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Завършваме веселата част от първоаприлската ни емисия с любопитни кадри от колекцията на нашия монтажист Цветелин Цветков.  
В/Р    
  Тема:Сборно
  ГОТОВ  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Сега продължаваме със сериозните новини в нашата информационна емисия: Дали форумът на античния Филипопол ще се превърне в поредния МОЛ остава въпрос с открит финал. Припомняме, че по делото за скандалната му продажба като празно дворно място по предложение на бившия кмет Иван Чомаков, Върховният съд излезе със странното решение, че археологическите обекти са държавна собственост, но земята под тях е общинска. Допуска се дори преместването на антиките. Юристите ще нищят казуса, ние обаче потърсихме мнението на специалистите. Архитект Румяна Пройкова е част от екипа, работил по реставрацията на всички антични паметници в Пловдив и голяма част от възрожденските къщи в Стария град.  
В/Р  
Тема: Каква ще бъде съдбата на форума?
  Синхрон - арх. Румяна Пройкова – готов  
БЛАНК  
  В същото време обаче, заместник-кметът на Пловдив по общинската собственост Петко Атанасов е категоричен, че ще продължи да се обсъжда проектът за строителство върху Античния форум, предложен в общината от купувача на имота.  
В/Р    
  Тема: Синхрон
  ПЕТКО АТАНАСОВ- ЗАМЕСТНИК- КМЕТ НА ПЛОВДИВ  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Общинската администрация постави ултиматум на държавата ! Даваш 7 милиона лева и вземаш Белодробна болница. Има и алтернатива.  
В/Р  
Тема: Общината иска 7 милиона лева за Белодробна
  Общината постави две условия пред здравното министерство за Белодробна болница "Кудоглу", която е изпаднала във финансов колапс. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Припомням обаче, че държавата е готова да даде 3 и половина милиона лева за целия имот на болницата. Ако не се приемат условията на местната власт какво следва? Синхрон: 2 Очаква се реакцията на държавата.  
БЛАНК  
  Летище Пловдив, карготерминалът му и Централна гара ще бъдат дадени на концесия. Новината съобщи заместник-министърът на транспорта Камен Кичев по време на представянето на програмата за концесионната дейност на Министерството за периода 2010-та - 2013-та година.  
БЛАНК  
  Тиха дипломация връща панагюрското златно съкровище в Пловдив. Тя се води между културното министерство и кмета Славчо Атанасов. За това призна днес градоначалникът, който инспектира ремонта на Археологическия музей, който трябва да бъде открит през тази година.  
В/Р  
Тема: "Тиха дипломация" за златното съкровище
  3 милиона лева са инвестирани в ремонта на археологическия музей. Той трябва да приеме и панагюрското златно съкровище. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Директорът на музея Костадин Кисьов обаче смята , че има по-важни експонати от панагюрското златно съкровище. Синхрон: Костадин Кисьов- директор на Археологическия музей Девет са изложбените зали в музея, осем от тях са за постоянни експозиции, а една е предназначена за временни изложби на находките , които се пазят в подземното хранилище на музея. По време на огледа възникна спор за цената, на която посетителите ще разглеждат археологията Синхрон: К.К-2 Най- късно през септември новия музей трябва да отвори врати.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  В църквата Св. Троица се проведе благотворителен базар. Подкрепа на събитието оказа и управата на район Южен.  
В/Р  
Тема: Деца организират благотворителен базар
  "Деца помагат на деца" под този надслов беше открит благотворителният базар в район "Южен". Организатори са децата от неделното училище "Св.Троица", с подкрепата на общината.Тази година за първи път участва и помощното училище "Стефан Караджа" със собствени изработки. СИНХРОН 1: Недялка Чучурска – родител Събраните средства ще бъдат предоставени на дом "Рада Киркович" , училище "Стефан Караджа" и домове за деца в неравностойно положение. Жителите на района също подкрепят инициативата на малчуганите. СИНХРОН 2: Майки Докато на Великден повечето от нас ще бъдат при семействата си, не трябва да забравяме, че има деца който се нуждаят от нашата помощ, за да бъде по-светъл и изпълнен с надежда предстоящия празник за тях.  
БЛАНК  
  Деца от цялата страна боядисваха днес яйца за свои болни връстници. Инициативата беше на кмета на район Западен Здравко Димитров и националната асоциация Деца с диабет.  
В/Р  
Тема: Деца боядисваха яйца за деца
  АТМОСФЕРА Мероприятието се проведе пред храма "Свети Климент Охридски". Малчуганите боядисаха близо 400 яйца , който ще бъдат дарени на болни деца в града. Синхрон: Здравко Димитров- кмет на район "Западен" Да благослови благородната инициатива тук беше и пловдивския митрополит Николай. Той раздаде на малчуганите книгата Благонравие и им преподаде първия урок по вероучение Синхрон- дядо Николай и дечица  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ-омбудсман. Гостува управителят на фирма Чистота Радослав Кошински От 19,15 е Магазин за имоти пари и идеи Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип от мен васил Трайков – приятна вечер!


Тагове:   април,   четвъртък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566871
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930