Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2010 10:15 - новините 2 април петък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 692 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 2 април 2010 петък  
   
  На разпети петък общинската власт разпъва концесионера на спирките !  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 2 април. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Община Пловдив разваля концесионния договор за автобусните спирки в града. Това съобщи кметът Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: Развалят договора за спирките
  Община Пловдив ще прекрати договора с фирмата концесионер "Елиза 1999". Той беше подписан преди 8 години. Според документа фирмата трябваше да подмени с чисто нови 314 от общо 450- те спирки в града. Това и до днес обаче не се случи. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив В момента се водят съдебни дело. Концесионерът иска сериозно обезщетение от общината. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Сумата ще бъде платена на концесионера, за да може общината да си върне спирките и да ги ремонтира.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
Християнската църквата отбелязва днес Велики петък или по-известен като Разпети петък. Това е ден на великите страдания на Исус Христос, приел смирено съдбата - да бъде разпънат на кръст, за да изкупи греховете на човечеството.  
В/Р  
Тема: Разпети петък е!
  Атмосфера- камбани На днешния ден християните отиват рано сутринта на църква. На разпети петък не се служи Света литургия, защото Господ е пренесъл себе си в жертва, а се извършват Царските часове. На маса в средата на църквата се поставя плащеницата - платът, с който е било завито мъртвото тяло на Христос след свалянето му от кръста. През целия ден вярващите минават под масата за здраве и опрощение на греховете си. Синхрон - отец Димитър Анкета - за греховете На Разпети петък ревностните християни спазват строг пост - не ядат нищо, дори не пият вода. Но в днешно време рядко се срещат толкова вярващи хора. Анкета - пости На Велики петък всеки вярващ отнася в дома си стък цвете за здраве.  
КАШ ОБЩИНА
 
БЛАНК  
  Шаш и паника обхвана общинската администрация около Великденската литургия. Все пак пловдивчани , които ще посетят катедралния храм, да бъдат спокойни- през нощта ще има рейсове.Картите за безплатно пътуване ще важат.  
В/Р    
Тема: Все пак пускат рейсове след литургията
  Първо общинският чиновник Николай Янакиев, който е шеф на предприятие "Организация на транспорта" обяви че няма да се пускат през нощта рейсове за миряните. Не било икономически изгодно за превозвачите. Това е безпрецедентен случай до сега. Усетил големия гаф на чиновника- кметът Славчо Атанасов днес реагира мигновенно. Той се разпореди на 3 срещу 4 април през нощта да има пет извънредни автобусни маршрута. Те ще работят от 23 часа до един и половина на другия ден. Не може да оставим миряните да се прибират пеша, аргументира се градоначалникът. Автобусите ще тръгват от двете страни на тунела. Ще има и маршрут, при който рейсовете ще тръгват от кръговото на хотел СПС.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  37- годишен мъж беше задържан в Асеновград с крадени бутилки вино. Униформени спрели за рутинна проверка лек автомобил Рено. В багажника на колата били открити …430 бутилки вино. Установено било, че мъжът ги е задигнал от Винзавода в Асеновград. Крадецът е задържан в полицейския арест.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Няма шега, няма измама – на първи април Пловдивската телевизия навърши 12 години. Много верни приятели дойдоха да ни поздравят на тържеството в ресторант Лайпциг.  
В/Р  
Тема: ПОТВ стана на 12 години!
  Атмосфера - тортата Много упоритост и издръжливост ни костваха тези 12 години, за да успеем да останем на пазара. Тогава ги нямаше днешните национални лидери, а повечето телевизии, които стартираха с нас, отдавна изчезнаха от ефира. И тогава и днес обаче ние сме с вас, и то – в почти същия вид, в който започнахме. Синхрон 2 – Димитър Георгиев Синхрон 1 – Евгений Тодоров Синхрон 3 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Може би тайната, че все още сме заедно с вас е в пловдивският дух, който упорито влагаме във всяка рубрика и който се подклажда от вас – нашите зрители, затова ви благодарим за всичките тези години на вярност и подкрепа. Атмосфера – Цеко с целувка  
БЛАНК  
  За втора поредна година празникът беше двоен. На рождения ни ден Евгений Тодоров представи втората си книга – Наръчник на носталгика - как си живеехме при другаря Живков, която е като продължение на премиерното заглавие от миналата година - Записки по българския преход – този скапан начин на живот.  
В/Р  
Тема: „Наръчник на носталгика” - премиера
   „Наръчникът...” също като „Записките...” се роди в интернет пространството. Съвсем закономерно дойде времето и той да се превърне в книга. Тук също са публикувани постингите на верните онлайн-читателите, които допълват спомените на автора. Цветът на корицата е търсен специално и е открит в агитлитературата от времето на социализма, самото заглавие пък е ирония към тогавашния „Наръчник на агитатора”. Синхрон 4 – Здравко Гълъбов – журналист Книгата е насочена и към поколението на прехода, които помнят само събитията, описани в първата книга на Евгений Тодоров. Синхрон 5 – Здравко Гълъбов – журналист В „Наръчникът на носталгика” се разказва за шоколада и марципана, за времето на трите вида хляб, за лимонадата и бозата, за дъвките и сладоледа... И в тези спомени уж между другото, а може би не съвсем, се анализира животът от онова време. Синхрон 6 – Здравко Гълъбов – журналист По наша информация Евгений Тодоров подготвя за печат поне още две книги.
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Скаути от Пловдив организираха благотворителен великденски базар. С парите от дарения те искат да помогнат на момиче болно от левкемия, което се нуждае от спешна животоспасяваща операция. Друга част от средствата те ще дарят на домовете за сираци под тепетата.  
В/Р  
Тема: Скаути помагат на деца в нужда
  На благотворителния базар скаутите продаваха ръчно изработени картички, великденска украса и боядисани яйца. Те се надяват да успеят да съберат пари за болната от левкемия Таня, която учи в Математическата гимназия в Пловдив. Синхрон – Весела Манолова - скаут 6-годишният Данчо е скаут от 2 години. Днес той изработваше материали за благотворителния базар заедно с приятелите си от скаутската организация „Диви котки”. Синхрон – Данчо 6 г. - скаут Ентусиазираните младежи накараха голяма част на хората да отворят сърцата си и да се включат в благородната кауза. Синхрон 1+2 – хора Благотворителният базар на скаутите пред Централна поща в Пловдив ще продължи до Великден.  
БЛАНК  
  Завършваме емисията с още една благотворителна проява. Организатори бяха Читалище Европа.  
В/Р  
Тема: Читалище Европа зарадва малчугани
  В духа на християнските обичаи, както всяка година, така и на вчерашния Велики Четвъртък, Читалище Европа организира конкурс за най- добре боядисано великденско яйце за децата от дом "Рада Киркович". В празненството взеха участие и децата от вокална група "Пеещите котенца". Те изнесоха кратък великденски концерт. АТМОСФЕРА На всички присъстващи деца бяха раздадени предметни награди, а първите трима в конкурса получиха парична и предметна награда – диск на вокална група "Пеещите котенца". Мероприятието беше с благотворителна цел и подпомогнато от членовете на читалище Европа.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с предаването Голямата играчка. От 19,15 е Евгений Тодоров ще ви разкаже повече за спомените на носталгика.  Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип от мен Васил Трайков.


Тагове:   април,   петък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565217
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930