Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2010 17:49 - Новините - 8 април 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1015 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 8 април 2010 четвъртък    
   
  Пловдивската телевизия влезе в ТОП 40 на най-гледаните телевизионни канали на територията на България. В класацията има само две регионални телевизии. Подробностите – по-късно в емисията.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 8 април В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Автобус по линия 6 смачка до неузнаваемост "Форд Фиеста" около 8 часа тази сутрин. Въпреки тежкия удар, шофьорът на лекия автомобил Георги Гевезов е само с фрактура на таза и контузни рани, а съпругата му е със спукано ребро. Двамата са оставени в болницата за наблюдение.       
В/Р  
Тема: Автобус помля кола, по чудо жертви няма
  Около 8 часа днес автобусът се движи по разписание по улица Вратцата. От второстепен път излиза Форд. Шофьорът на автобуса Костадин Косев няма много време за реакция Синхрон 1-Наско Велков-очевидец Всъщност пострадалият водач има знак да пропусне движещите се по пътя с предимство. Но големият проблем може да се окаже липсата на видимост. Трябва да се влезе почти в цялата лента, за да се види добре, че трябва да се изчака. И тук както и в цял Пловдив има неправилно паркирали по тротоара автомобили , които пречат. Районът на инцидента е оживен, свидетели веднага се притичват на помощ Синхрон 2-Димитър Петров-очевидец  Според хората в тези минути удареният в автомобила почти си отива и се взимат крайни мерки.  Синхрон 3-Наско Велков-очевидец Пострадалият Гевезов и съпругата му са откарани в болницата и оставени за наблюдение. На мястото на катастрофата пристигна следовател, който направи оглед. Първо беше измерен спирачния път на рейса, собственост на фирма "Автотранс Чолаков". Според униформените автобусът се е движил с позволена на града скорост, но точно каква ще бъде установено след автоекспертизата.    
БЛАНК  
  И още за произшествията на пътя, но погледнати от противоположния ъгъл. От 26 години Венко Инджов няма нито едно нарушение. Днес той си извади „златен” талон. Кой има право на него и в какви случаи може да ви помогне, разказва следващият репортаж.  
В/Р  
Тема: За „златните” талони
   „Златният” талон всъщност е розово-оранжев, а истинското му име е „контролен талон за водач без нарушения”. Може да си извадите, ако се водите на отчет към КАТ – Пловдив и нямате нарушения през последните 6 години. Фишът също е нарушение, но не и репатрирането от паяк. Подавате заявление по образец, плащате таксата – под два лева, предавате стария си син си талон и веднага получавате новия. Каква ви е ползата: Синхрон 2 – Ботьо Гиргинов – КАТ – Пловдив Екстрата важи еднократно и след прегрешението трябва да си извадите отново обикновен талон. В КАТ – Пловдив по около 20 човека на ден си вадят златни талони. Синхрон 3 – Ботьо Гиргинов – КАТ – Пловдив Венко Инджов е от Раковски. За „златните” талони разбира от приятели. Навъртял е много километри, но никога не е бил спиран за проверка. Синхрон 1 – Венко Инджов – „примерен” шофьор След кратко изчакване Венко си получи новия талон за водач без нарушения. Синхрон 4 - Венко Инджов – „примерен” шофьор Както се казва в подобен случай – „И умната!”  
КАШ НОВИНИ ОТ ОБЩИНАТА
 
БЛАНК  
  В декларация до медиите общинските съветници от Община “Марица” изразяват своето изключително безпокойство от начина, по който се извършва ремонта на пътя Пловдив – Карлово в района на селата Труд и Граф Игнатиево. Районът е с интензивен трафик и концентрация на пътно-транспортни произшествия, има и смъртни случаи през годините. Липсата на предвидени спирки за обществения транспорт и каквато и да е сигнализация увеличава риска за живеещите в двете села. Изготвеният от Община “Марица” проект за организация на движението там странно защо остава без внимание от страна на Окръжно пътно управление – Пловдив и Национална агенция “Пътна инфраструктура” – София.             Ощински съвет “Марица” декларира, че няма да допусне действия, които са заплаха за здравето, живота и сигурността на жителите на селата Труд и Граф Игнатиево.   
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Възрастна жена загина от задушаване при пожар снощи в дома си в село Дълбок извор. Огънят е лумнал, докато жената е лежала в леглото си. По първоначални данни причината за пожара е неправилно боравене със свещ.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  17-ият български контингент приключи успешно 6-месечната си мисия по охрана на летището в столицата на Афганистан – Кабул. Без да даде жертви, контингентът с над 200 военнослужещи беше разпуснат днес в Пловдив. Какво е 20 години да си жена войн в българската армия?    
В/Р  
Тема: Военният ни контингент от Афганистан се завърна в България
  Силвия Здравкова е един от всички 200 войници, охранявали в последната половин година летището в Кабул. Преживяла десетки опити на терористи да атакуват стратегическия обект, днес тя се завърна жива и здрава в родния си Пловдив. В армията е от 20 години, само през последните 7 е участвала в различни военни мисии в Ирак, Ашраф, Индия и Афганистан. Синхрон – сержант Силвия Здравкова /с всяка мисия се чувствам все по-добре…успявам да докажа, че съм жена в българската армия с волята на мъж/ Сержант Здравкова споделя, че в Афганистан рискът за живота е такъв, какъвто е в България. Синхрон 2 /какво е чувството когато разберете, че ви нападат…как оцеляхте/ Тя е потресена и от мизерията в азиатската страна. Синхрон 2 15-годишната Валентина е свикнала майка й често да се намира на хиляди километри от дома им. Синхрон - Валентина – дъщеря на Силвия Днес заедно със Силвия още 200 българи от се прибраха живи и здрави по домовете си след успешната военна мисия в Афганистан. Атмосфера
БЛАНК  
  Първият европеец е бил жител на долината на Марица. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" синът на историка проф. Петър Детев Йордан Детев. По думите му това е нещо, за което целият научен свят в момента е единодушен. Оказва се, че генетичният код, който носим, може да бъде проследен до 150 000 година назад. „Доказа се, че пътят на човека от Африка към Европа не е минал, както досега се считаше, през Гибралтарския проток към Южна Франция, а напротив - този човек, на който ние сме съвременници, е влязъл в Европа именно през Балканския полуостров", коментира Детев. По думите му това нещо трябва да разкаже на света, като за него има предостатъчно артефакти.  
БЛАНК  
  Пловдивската телевизия е вече в ТОП 40 на най-гледаните телевизионни канали в границите на България. По ефир, кабел и в интернет зрителите у нас може да гледат над 150 програми на български език. Най-много зрители имат, разбира се, каналите които се разпространяват на територията на цялата страна. В ТОП 40 има само две регионални телевизии, които съперничат по рейтинг на националните, една от които е нашата. Следващата ни цел е ТОП 20.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Роди се първото бебе на кампанията “За още едно българче”. Божидар се роди 3 кг и 300 грама и е 51 см. Той ще живее в Благоевград, откъдето са родителите му Иванка и Антон Борисови.  
В/Р  
Тема: Роди се първото бебе от "За още едно българче"
  Божидар се роди навръх Великден. Да е жив и здрав, да радва родителите си, да бъде успял и достоен човек. Малкото момченце е първата рожба на кампанията “За още едно българче”, подета от козметична компания "Роза импекс" точно преди година. Щастливото семейство Борисови благодари на инж. Димитър Георгиев – инициатора на кампанията и дарителят, който за една година отдели 160 000 лева за 36 българки, които да заченат ин витро свое дете. Божидар е Божи дар за семейство Борисови. Божидар е Божи дар за България! Той е подарък и за козметична компания “Роза Импекс”, защото идеята на благотворителната кампания – да помогнем реално на хората, които страдат от безплодие, е осъществена. С появата на малкия Божидар фирмата показа как бизнесът може да помага в решаването на национални проблеми.  
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение. Поради планов ремонт на уличен  водопровод по бул. "Марица" - Север, на 9-ти април, петък, без вода от 8.00 до 17.00 часа ще останат живущите на бул. "Марица"  в участъка между улиците "Мария Кюри" и "Белград".  
БЛАНК  
Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с "Телевизионен омбудсман". Гостът ни тази вечер е кметът на район "Централен" Райна Петрова От 19,15 е предаването "Магазин за имоти, пари и идеи" От 20,50 в "Акценти" ще ви разкажем за мюзикъла "Лак за коса" и за идея за нова книга за богомилството Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   април,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3564977
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930