Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2010 17:10 - новини 13 април вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове:
1



Дежурен редактор: Ралица НОВИНИТЕ – 13 април 2010 Вторник  
   
  Кметът Славчо Атанасов пише писма на министър Дянков, отговаря му Иван Тотев.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 13 април. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Днес кметът Славчо Атанасов изпрати писмо до финансовия министър Симеон Дянков с молба да преведе спешно 7 милиона лева поне за свършената работа по предвидените обекти, за които Общината е заборчняла към фирмите изпълнителки. Ако това не стане, кметът се закани, че ще вземе крути мерки.26 и половина милиона лева има да взема Община Пловдив от държавата по договора за депониране на 100 хиляди тона софийски боклук на сметището в Цалапица.  
В/Р  
Тема: Славчо си иска от Дянков милионите от софийския боклук
  Министерски съвет се ангажира до 2011-та година да преведе 26-те милиона лева от софийския боклук за следните обекти - почистване коритото на река Марица, ремонт на Синдикалния дом, изграждането на пътна връзка Модър – Царевец, разширение на булевардите „Марица – Юг” и „Марица – Север”, ремонти на детски градини и училища. Синхрон 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Пловдивският Общински съвет е разпределил 15 милиона за усвояване през тази година. Сключени са договори, фирмите са свършили работа и Общината им дължи пари. Досега обаче държавата е превела едва 800 хиляди лева за почистването на Марица. Това е най-спешният обект и за него се чакат още 3 милиона и половина лева. Синхрон 2 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Славчо Атанасов заяви, че няма да допусне от страна на министър Дянков потупване по рамото и отговор „Кмете, пари няма!” Синхрон 4 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Кметът не изключи и варианта Пловдив да спре да приема софийските бали. Но само като крайна мярка. Синхрон 3 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Ще получи ли Пловдив парите ще разберем след две седмици.  
БЛАНК  

Областният управител Иван Тотев беше категоричен, че дори като 5-ти човек в държаватаСлавчо Атанасов  няма  правни основания да настоява парите да бъдат отпуснати,когато той иска. Средствата за софийските бали са заложени в държавния бюджет и ще бъдат изплатени до края на годината, без да се уточнява дата. "Утре Атанасов може да се провъзгласи и за първи човек, но няма право да поставя ултиматуми"- завърши Тотев. Областният управител порица още Общината, че не отпуска едни 50 хиляди лева за довършването на проекта за Източната порта. Завърши последното заснемане на 35 ценни обекта, които са част от този обект. Освен това, според Тотев, общинската администрация бърка и с  ФОРУМА.  
В/Р  
Тема: Тотев: "Сл.Атанасов бяга от отговорност за форума"
  Инициативата за реставрацията на източната порта започна преди 3 години. След поредното основно пролетно почистване до 10 дни ще бъде монтиран и екран на стойност 10 хиляди лева Синхрон-Райна Петрова-кмет на район "Централен" За драмите около римския форум областният управител каза, че реално договорът не е изпълнен и община Пловдив може да го прекрати, ако иска. Другият вариант да си го върне е държавата да започне отчуждаване на терена Синхрон-Иван Тотев-областен управител След като община Пловдив при кмета Иван Чомаков  продаде имота  на "Младост Алфа" ЕООД сегашното поведение на Атанасов е бягане на отговорност Синхрон-Тотев Със своето бездействие от Община Пловдив защитават частните интереси - категоричен е Тотев.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Още новини от Стефан Стамболов 1: Кметът Славчо Атанасов постави днес във фоайето на Общината кутия за сигнали и предложения от граждани.  
В/Р  
Тема: Кутия за сигнали в Общината
  Новата кутия за сигнали и предложения е точно на входа на Общината и няма как да бъде пропусната от гражданите. Синхрон 5 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Кметът очаква активна позиция от пловдивчани по всякакви въпроси. Освен че е жълта, кутията е и доста голяма. Синхрон 6 – Борислав Инчев – Главен секретар Пловдивчани ще могат да пускат в кутията и анкетни карти доколко са доволни от обслужването, което получават от общинските служители. Тя ще се отваря веднъж месечно. Синхрон 7 - Борислав Инчев – Главен секретар На анонимни сигнали няма да се реагира. Главният секретар отбеляза, че те намаляват. Пловдивчани явно вече са се научили да работят с институциите.  
БЛАНК  
  През  целия месец април тече кампанията на община Пловдив под надслов „ЗА ДА ИГРАЯТ СПОКОЙНО!”, по време на която се извършва БЕЗПЛАТНО ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНЕ СРЕЩУ ВЪТРЕШНИ ПАРАЗИТИ на домашни кучета и котки. Допълнителна информация за акцията може да се получи на тел. 032/68... или на телефоните в районните отдели по екология и Дирекция ЕООС в Община Пловдив.  
БЛАНК  
  Обновената обществената тоалетна в парк „Белите брези” беше официално открита днес. Поставени са и 4 нови пейки за удобство на жителите на район „Южен”. Вижте.  
В/Р  
Тема: Четири нови пейки и една обществена тоалетна откриха в „Южен”.
  С изцяло ремонтирана и обновена тоалетна могат да се похвалят жителите на район „Южен”. Досегашното занемарено ВЦ буквално е като ново , а и от общинската фирма чистота са помислили и за удобството на хората.  СИНХРОН 1: Радослав Кошински За ремонта на този вид тоалетни, според големината и квадратурата са били отделени между 20 000 и 30 000 хиляди лева.В обновената тоалетна е изградено изцяло ново тяло, което ще улесни трудноподвижните хора и инвалидите. Всички тоалетни, стопанисвани от „Чистота” Пловдив, според заповедта издадена от кмета, ще се ползват напълно безплатно от майки с деца, инвалиди и пенсионери.Тази също няма да прави изключение.До края на годината от „Чистота” няма да ремонтират повече тоалетните в парковете,а ще акцентират на друго СИНХРОН 2 : Радослав Кошински- директор на „Чистота” Паркът, който се ползва за отдих и разходка от днес става още по-удобен-за възрастни, уморени, жадни и   майки с деца. СИНХРОН 3: Иван Георгиев – директор на паркове и градини До края на лятото е планирано изграждането на още 500 пейки на територията на града.Средствата заделени за поставянето им възлизат около 50 000 хиляди лева.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Пловдивският окръжен съд осъди за разпространение на наркотични вещества подсъдимите Николай Ангелов и Михаела Стрелцова.Те бяха признати за виновни, че са държали с цел разпространение амфетамин, кокаин и марихуана на обща стойност 387 лв. За така извършеното от подсъдимия Николай Ангелов престъплениему беше наложено наказание в размер на 4 години лишаване от свобода, а на Стрелцова-година и 6 месеца условно с 3 години и половина изпитателен срок.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
При съвместна полицейска проверка в Пловдив бяха иззети 155 стека цигари без бандерол. В апартамента на 38-годишен мъж от “Тракия” са били открити 70 стека цигари от марка “Ракел” и 77 стека от марка “Табакус”. Същия ден във фризьорски салон пък в “Тракия” са били намерени един 8 стека от същите марки.  
БЛАНК  

Мъж бе уличен в кражба на пари от магазин на ул. “Александър Батенберг” в Пловдив. Управителят на търговския обект е подал сигнал във Второ РУ, че от касата липсват 3 617 лева. При проведените оперативни действия било установено, че вероятният извършител на кражбата е 22 годишен младеж  от Севлиево, който работни в магазина.
 
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Катастрофа между лек автомобил „Сеат” и скутер „Хонда” парализира за няколко часа движението срещу Водната палата.  
В/Р  
Тема: ПТП блокира движението в центъра на Пловдив
  Катастрофа,съзададе хаос по бул. „Цар Борис ІІІОбединител" срещу Водната палата след моста на река Марица в посока центъра. Движението по булеварда се регулираше от полицейски служители. Пострадалият моторист е бил без предпазна каска .Лекият автомобил „Сеат” е бил със софийска регистрация. В него са пътували трима души – мъж и две жени, който не са пострадали. Шокиран от инцидента,шофьорът на колата не поиска да застане пред камера. От УМБАЛ "Св. Георги" информираха, че засега няма опасност за живота на пострадалия. Но той ще остане под наблюдение в следващите няколко дни,добавиха от там.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
  Кръстовището между булевард България и Победа ще бъде отворено за движение не на 18, а на 20 април понеделник. След ремонт пък южното платно ще бъде пуснато за експлотация на 1 май или най-късно на Гергьовден.  
В/Р  
Тема: Възлово кръстовище скоро ще бъде пуснато за движение
  Информацията съобщена днес от кмета на "Северен" Ина Филипова вероятно ще успокои мнозина пловдивчани, които всеки ден чакат на километричните опашки в района. Отворилите се дупки пък са дадени в списък на община Пловдив.Останалите Филипова очаква да бъдат асфалтирани с парите от 30 –милионният заем. Който според нея не е най-добрия вариант Синхрон-Ина Филипова-кмет на район "Северен" Филипова не е съгласна и с идеята на местната администрация дупките да бъдат пълнени със студен асфалт, което според нея е все едно доктор да лекува грип с минерална вода. Районният кмет иска и облекчаване на процедурите за малките обществени поръчки Синхрон-пак тя Добрата новина е пълната реконструкция на улица "Георги Бенев". В момента се водят преговори и за пускане на градски транспорт по отсечката.     
БЛАНК  
  Празнични дни на изкуството ще се проведат в Пловдив с подкрепата на областния управител Иван Тотев и кмета на район "Централен" Райна Петрова. В инициативата особено  ще се наблегне  на безплатното обучение на деца от домовете за сираци.  
В/Р  
Тема: "Празнични дни на изкуствата"
  Децата лишени от родителски грижи ще бъдат включени в курсовете по музика, а в програмата ще участват видни преподаватели от световна величина Синхрон 1-Райна Петрова-кмет на район "Централен"
Едно от атракциите на празничните дни е фестивала на китарното изкуство. На 24 април интересът е насочен към концертът на триото Цветан Недялков, Иван Лечев и Веселин Койчев Синхрон-Евгения Тагаринска-"Огънят на Орфей" Иван Тотев пък съобщи,      че за концерта на "Хагард" вече дори има автобуси, и с които ще пристигнат любители на немския симфоничен метъл Синхрон-Иван Тотев-областен управител Тотев припомни, че концертът на Хагард е на 19 април в 19.30 часа на летния театър.  
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение- утре от 08.00 ч. до 17.00 ч., поради извършване на строително - монтажни работи ул. „Г.М.Димитров” ще бъде затворена в участъка ул. „Кракра” – ул. „Авксентий Велешки  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ Омбудсман. Гост е кметът на район "Тракия" Гиньо Матев. От 19,15 е Референдум От 20.50 гледайте Мъдрост и тайнство с маг Мариела. От 21,30 ще ви представи три песни от конкурса за химн на Пловдив. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков – приятна вечер.


Тагове:   април,   новини,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565068
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930