Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2010 17:27 - новини 15 април четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 940 Коментари: 0 Гласове:
1



НОВИНИТЕ – 15 април 2010 четвъртък  
   
  Днес в Пловдив общинските съветници пак се караха, първите посетители на Карфур се радваха на евтинията, а вероятната нова здравна министърка пък не спираше да се усмихва.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 15 април. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Новините от днешната сесия на Пловдивския общински съвет. Създават комисия с председател Сузана Николова от ГЕРБ, която ще проверява партийния си началник Иван Тотев за високи цени на ремонтите в качеството си на кмет на район Източен. От втория път гласуваха ведомствено жилище на заместник-областния управител Розалин Петков. Фирма, която е спечели конкурс за павилионите за закуски в 2 училища, дължи пари на общината - каза директорът на дирекция Стопанска дейност Георги Божев на микрофон по време на сесията. Фирма Инесс уж била проверявана, но не станало ясно, че има борчове.  Икономическа полиция проверява футболната легенда Георги Славков, обвинен от общински съветници, че няма необходимия лиценз да ръководи Пловдивспорт. Кметът Славчо Атанасов пък отговори на питането на Павлинка Кацарова от ГЕРБ колко отпуски и болнични е ползвал. Оказа се, че за две години и половина  кметът дори не е ползвал целия полагащ му се отпуск и е бил 23 дни в болнични. С пълно единодушие Недко Каблешков бе удостоен посмъртно с титлата Почетен пловдивчанин. Отчетът за 50-милионния заем за ремонти на улици ще бъде отпечатан и до две седмици ще бъде по районните кметства, където всеки пловдивчанин ще може да се запознае с него.   Шефът на "Общинска охрана" Тодор Торлаков пък се раздели с поста си. В края на дебата по тази точка съветникът Георги Колев оприличи работата на общинския съвет, като на заведение, което се обозначава с – цитираме "две нули една до друга". За подробности следете репортажните записи от днешната сесия, която излъчихме директно.  
КАШ община
 
БЛАНК  
  По списъка на министърът по управление на средствата от Европейския съюз  Томислав Дончев Община Пловдив има спечелени 3 проекта –съобщи лично той. На срещата, на която  присъстваха  и градоначалникът Славчо Атанасов и зам.кмета Ганчо Колаксъзов стана ясно, че всъщност са 4 и на 1 общината е партньор на Областната администрация  
В/Р  
Тема: Пловдив бил добре с европроектите
  190 са спечелените проекти от 1 януари 2007 година досега в Пловдив и Областта-съобщи министър Дончев. Това обаче е общата бройка- спечелена от отделните общини, от фирми и от неправителствени организации Синхрон-Томислав Дончев-министър по европроектите Заместник кмета по евроинтеграцията Ганчо Колаксъзов изброи проектите на община Пловдив-2 по оперативна програма " Регионално развитие" , един по административен капацитет и по европейско пространство Синхрон-Ганчо Колаксъзов-зам.кмет на Пловдив Общ е проекта между общината и областта за опазване, рехабилитация и обновяване на римския стадион.За финализирането на който, Дончев каза, че идва да помогне на двете страни Синхрон-пак министъра Спрените европейски проекти в страната засега са единствено заради, които обаче няма в Пловдив и областта.     
БЛАНК  
  Община Пловдив уведомява всички интернет доставчици и кабелни оператори на територията на града, които са монтирали мрежите си на стълбовете за улично осветление и по дърветата, да вземат мерки в 3-месечен срок, считано от 19.04, за премахването на откритите кабели и монтирането им под земята. Това се налага на основание на закона за електронните съобщения, в който се казва, че кабелните електронни съобщителни мрежи се изграждат подземно.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Пловдивският районен съд наложи административно наказание глоба в размер на 500 лв. на подсъдимата Анета Димитрова,. Тя беше призната за виновна,че продължително време не се е занимавала с общественополезен труд, като е получавала нетрудови доходи по неморален начин. Казано по-ясно – "чрез проституция".  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Кражба на пари бе извършена от жилище  в Пловдив. По първоначални данни за времето от полунощ до 11 часа в апартамент на ул. “Тракия” неизвестни лица са влезли чрез подбран ключ и са взели 1 650 евро и 900 турски лири.

КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Мъж загина при катастрофа тази сутрин на пътя Пловдив-Садово след Кемера. Около 7.30 часа лек автомобил "Форд" с хасковска регистрация се блъснал челно в бус "Мерцедес" с пловдивска регистрация. Водачът на буса заедно със съпругата и детето му са под лекарско наблюдение без опасност за живота.  Движението   в района беше отцепено , но не и блокирано .През 15 минути автомобилите бяха пускани и в двете посоки.  По първоначални данни лекият автомобил управляван от 41-годишен мъж от Харманли  е навлязал в лентата за насрещно движение  
КАШ ЗРИТЕЛИ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Стотици пловдивчани, които пазаруваха тази нощ там, където имаше големи намаления, в ранни зори се наредиха и пред вратите на новия КАРФУР.  
В/Р  
Тема: Комунизъм за един ден.
  Шопинг треската бе завладяла и млади, и стари. Същата картинка наблюдавахме и при откриването на Метро, при откриването на Била, при откриването на КАуфланд И от КАРФУР бяха пуснали въдиците на необичайно ниските цени. Картинката приличаше на едновремешното пазаруване в ЦУМ на салам ПЕТРОХАН или в Показния магазин на главната, когато пускаха банани. СИНХРОН 1: Анкета Още утре или след няколко дни цените вероятно ще станат като в другите хипермаркети, но на хората очевидно им се искаше евтинията да продължи вечно. Днес обаче бяхме само на една крачка от комунизма.    
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Обидно е, че прекият ни конкурент в туризма – Гърция подкрепи декларацията в защита на римския форум, докато Апелативният съд потвърди продажбата му като „празно дворно място”. А продажбата бе направена и защитена след това от "родолюбивите" пловдивски общински съветници. Това бе и един от парадоксите коментирани от председателя на Съвета по туризъм Любозар Фратев по време на годишния отчет на организацията.  
В/Р  
Тема: Годишен отчет на съвета по туризъм
  След като през миналата година от Съвета по туризъм обявиха, че късат всякакви отношения с Община Пловдив поради пълното й безхаберие за развитието на туризма в града, днес след направените кадрови промени изгледите за съвместна работа клонят към „умерен оптимизъм”. Синхрон 1 – Любозар Фратев – председател на Съвета по туризъм Приоритет за Съвета по туризъм си остава грижата за Стария град. Дефилето на младото вино, което се проведе в архитектурния резерват за първи път тази година, вече е патентовано като търговска марка и ще се провежда ежегодно. От Общината пък не усвоявали дори и парите по програмата за развитие на туризма в Пловдив. Остатъкът към 2009-та година е 600 хиляди лева. Синхрон 2 – Любозар Фратев – председател на Съвета по туризъм Любозар Фратев припомни, че когато предложи на колегите си в Общинския съвет да приемат Декларация в защита на римския форум, бе подкрепен единствено от Тони Симидчиева от СДС. Синхрон 4 – Любозар Фратев – председател на Съвета по туризъм От Съвета по туризъм отчетоха като успех и инициативата за обжалване на такса смет в съда. Към делото вече са се присъединили над 100 фирми и граждани. Синхрон 3 – Любозар Фратев – председател на Съвета по туризъм Въпреки пречките, които постоянно се създават в хода на делото.  
БЛАНК  
  ”Само ще се усмихвам”. С този израз повторен към 50 пъти кандидатът за здравен министър Анна-Мария Борисова отговори на всички въпроси свързани с реформата в здравеопазването. Борисова беше в Пловдив, за да открие деветия конгрес на ендокринолозите в България.  
В/Р  
Тема: Аз само се усмихвам”
  Догонването на спрягания за бъдещ здравен министър се оказа истинско предизвикателство. След 10-минутно тичане след Анна Борисова, тя проговори… но беше доста враждебна… Синхрон 1 – викнете охраната … АННА-МАРИЯ БОРИСОВА – кандидат за здравен министър На въпросите за здравната реформа, кандидатът за министър на здравеопазването оправи настроението си. Синхрон 2 – усмихвам се…. Анна-Мария Борисова се усмихна и на въпроса дали ще се откаже от кандидатурата си за здравен министър, след като има слухове, че хора от ГЕРБ са против нея. Синхрон 3 С едноминутно изказване Анна-Мария Борисова откри в Пловдив деветия конгрес на ендокринолозите, след което напусна залата… усмихната….  
БЛАНК  
  Приключваме с едно съобщение. Поради превключвания на нови водопровдни отклонения по бул. “България” утре от 9.00 до 15.00 часа без вода  ще останат живущите на ул. “Средец” в участъка от ул. “Оборище” до бул. “България”.   
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ Омбудсман. Гост е д- Ангелова от ТЕЛК От 19,15 е поредното издание на Магазин за имоти, пари и идеи. От 20.50 –ще представим последната книга на Божана Апостолова, а от 21.30 ще излъчим репортажен запис на част от днешната сесия на Общинския съвет. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков – приятна вечер.


Тагове:   април,   новини,   четвъртък,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565611
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930