Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2010 10:37 - Новини 9 юни
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1695 Коментари: 0 Гласове:
0



Дежурен редактор: Иван Кърчев НОВИНИТЕ –  9 юни 2010 Сряда  
   
Симеон Дянков оцеля. Засега.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –9 юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
   
  Тодор Христев оттегли истането си за гласуване на декларация за оставката на Дянков. Припомняме, че повече от седмица на Главната се събираха подписи срещу финансовия министър. Един от  мотивите на бившият атакист за отбоя бе, че –цитираме- "Симеон Дянков и Цветанов в момента си ги мерят". Николай Радев от БСП пък коментира ситуацията така: "Нека Господ ни опази от Дянков, за останалото ние ще се оправим сами". За финал  Николай Караиванов обобщи: "Когато двама министри си ги мерят,  не е редно общински съветници да се месят".   
БЛАНК  
  Държавата конфискува 28- те канадски тролейбуса, който от миналата година са на пристанището в Бургас. Те трябваше да дойдат в Пловдив като част от изпълнението на приватизационния договор за „Градски транспорт”. Причина за одържавяването е, че до този момент не са платени държавните такси за престоя им в бургаската митница.  
В/Р  
Тема: Одържавиха тролеите на Батаклиев
  Мажоритарният собственик на „Градски транспорт” и общински съветник от БСП Ангел Батаклиев научи новината от журналисти днес. Синхрон: Ангел Батаклиев- мажоритарен собственик на „Градски транспорт” Батаклиев твърди , че води дело срещу фирмата вносител на тролеите „Си Импекс”. Синхрон: Батаклиев Председателят на надзрония съвет на пловдивската общинска агенция за приватизация Тодор Кръстев, също съветник от БСП, призна, че има частично неизпълнение на приватизационния договор и за това ще има санкции. Синхрон: Тодор Кръстев- предс. На НС на ПОАП    
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Скрит опит за приватизация на МБАЛ „Пловдив” заподозряха днес общинските съветници. Според местните парламентаристи, той прозира в желанието на здравното министерство да вдигне капитала б бившата Окръжна болница, за сметка на общините, които в момента държат 49 процента.  
В/Р  
Тема: Скрит опит за приватизация на МБАЛ”Пловдив” ?
  Съпредседателката на ГЕРБ Дани Каназирева, която е и представител на общината в Окръжна болница предположи, че здравният министър Ана- Мария Борисова е заблудена от свои служители, които работят във ведомството от времето на Тодор Живков. Дани Каназирева припомни лошите примери , от които се е парила пловдивската община при вдигане на капитала на дружества. Синхрон: Дани Каназирева- ГЕРБ Даниела Желязкова от ДСБ, която до преди година също защитаваше общинските интереси в Окръжна болница, припомни друг опит за приватизирането на болницата от преди две години. Синхрон: Даниела Желязкова- ДСБ Дани Каназирева поиска съставянето на група от общински съветници, която да запознае Бойко Борисов със случая и да не се поззволи раздържавяването на болницата.  
БЛАНК  
  Кметът на „Западен” Здравко Димитров предложи да се затворят районите кметства. Иронията беше използвана заради отказа на БСП и ВМРО-НИЕ 6-те управляващи кмествата да могат да използват събраните от гаражи суми не само за пълнене на улици. След прегласуване и оспорване обаче точката беше приета. Вижте цялото изказване на Димитров:       
В/Р  
Тема: Здравко Димитров пред съветниците:”Да мислим за пловдивчани, а не като политици”
  СИНХРОН-ИЗКАЗВАНЕ Здравко Димитров  
БЛАНК  
  Местният парламент отличи с най- високото звание- „Почетен гражданин на Пловдив” музикалният ерудит професор Георги Петров. Всички съветници в залата подкрепиха предложението.  
В/Р    
  Тема: Професор Петров от АМТИ стана почетен гражданин
  Творческото дело на професор Георги Петров преминава като клавирен изпълнител, педагог, музикален публицист, общественик. Той е един от съоснователите на Академията за музикално, танцово и изобразителрно изкуство. Синхрон: Димитър Керин- председател на комисията по избор на „Почетен гражданин” Професор Петров е основател на известна и утвърдена клавирна школа, която дава на България и света стотици пианисти.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
        Пловдивският районен съд промени мярката за неотклонение по отношение на 27 – годишния Максим Савов от “ ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА “ в „ ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ ” в размер на 700 лв. Припомняме, че той беше задържан за обир на заведение . Приятелката му Ксения твърди, че той е невинен и търси спроведливост дори и с организирани протести.  
В/Р  
Тема: Пуснаха Савов под гаранция, Ксения-пак притеснена
  На първото заседание по същество съдът прие граждански иск срещу Максим Савов в размер на 484 лева, заведен от собственика на заведението. А касиерката Магдалина Димитрова потвърди, че Савов я е обрал. заяви, че извършителят на обира. Пред съда касиерката го описа като извършител на кражбата и потвърди, че въпреки 4,5-те си диоптъра късогледство го е разпознала. Съдът намери, че не е налице опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.. Бяха разпитани и 3 нови свидетели, поискани от защитата, между които съпругата на Максим - Ксения и работодателят му. Съдът назначи нови съдебно психологически експертизи на Максим Савов и касиеркта , които да отговорят на няколко въпроси, между които склонни ли да да преувеличават или лъжат.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  В Пловдив вече всеки пациент си плаща за изследвания, а десетки лекари са глобени от Здравната каса, защото са надвишили лимитите за направленията. Ако до края на месеца проблемът не бъде решен, медиците започват ефективни стачни действия. В същото време изнервени болни масово се отказват от своите джипита, защото винят тях за създалата се ситуация.  
В/Р  
Тема: ГЛОБЯВАТ ЛЕКАРИ ЗАРАДИ НАПРАВЛЕНИЯ
  Мария Павлова си плаща здравните осигуровки редовно. Тази сутрин тя е отишла на лекар, който й назначил хормонални изследвания. Вместо те да бъдат поети от Здравната каса се наложило жената да плати 200 лева от собствения си джоб. Синхрон – Мария Павлова – пациент До платените изследвания се е стигнало, защото десетки лекари от Пловдив са глобени между 100 и 10 хиляди лева, заради наадвишаване на лимитите за направленията. Решението е потвърдено и от Конституционния съд. Синхрон – д-р Георги Кръстев – директор на ДКЦ 1 – Пловдив От Здравната каса в Пловдив обясняват, че са на ясно с проблема, но не могат да направят нищо, защото изпълняват решения на Националната здравноосигурителна каса. Синхрон – д-р Борис Джурджев – директор на РЗОК – Пловдив Заради парадокса – медиците от Пловдив изпратиха днес декларация до Президента, премиера и Народното събрание, в което настояват проблемите с направленията да бъдат решени. Според тях според сега действащите наредби на всеки българин се полага по половин талон за изследване на година. Синхрон – д-р Георги Цигаровски – общопрактикуващ лекар Лекарите от Пловдив предупреждават, че ако исканията им не бъдат изпълнени до 30 юни, ще обявят ефективна стачка и ще затворят поликлиниките и болниците в града.  
БЛАНК  
  Пловдивските ученици, положили зрелостни изпити са показали много добри резултати. Това показва, че образователната система е тръгнала към възраждане. Това заяви началникът на регионалния инспекторат по образование в Пловдив доцент Павлинка Кацарова. Тя допълни, че окончателните анализи от изпитите на зрелостниците и малките матури ще бъдат съобщени по време на специалното посещение на министъра на образованието Сергей Игнатов. Той трябва да бъде в града под тепетата на 28 юни.

В/Р  
Тема: Награди за учители-отличници

Началникът на регионалния инспекторат по образование доцент Павлинка Кацарова награди 15 изявени учители от Пловдив и областта. Преподавателите получиха престижната награда „Неофит Рилски”.
синхрон- доц.Павлинка Кацарова- началник на РИО- Пловдив
Освен с грамоти, учителите получиха дипломи и книги. Педагозите бяха поздравени и от областния управител Иван Тотев.
синхрон-Красимира преподавател
На тържествената церемония, Павлинка Кацарова не пропусна да уточни, че новият закон за средното образование няма да бъде приет до началото на следващата учебна година. Забавянето щяло да бъде от полза, тъй като експертите ще имат достатъчно врем да огледат направените предложения.за сега има предложения в закона ясно да е записано, колко ще е мандатността на директорите, кариерното развитие на учителите, както и конкретни методи за външно оценяване.
   
БЛАНК  
    Рок-групата Айвъри Туайлайт спечели специалната награда на провелия си наскоро Национален конкурс Рок Онли. Призът бе учреден и връчен от областния управител Иван Тотев. За никого не е тайна, че губернаторът е фен на твърдата музика.

В/Р  
Тема: Иван Тотев подпомага рок банда
  В края на миналата седмица Пловдив бе рок столица. В зала Олимпиада участваха 32 млади банди, които правят авторска музика. Кастингът се проведе под егидата на областния управител Иван Тотев. Той осигури и специална награда от 1000 лева на групата, която му стана любима.
синхрон- Иван Тотев- областен управител

Музикантите от Айвъри Туайлайт останаха доволни от индивидуалната награда. Вокалистката Теодора Петрова сподели, че това ще ги окуражи да продължават да правят рок-парчета. Тя се надява от тук нататък този стил музика да заеме полагащото му се място.

синхрон-Теодора Петрова-вокалист

 Организаторите на конкурса Рок Онли са категорични, че проявата ще се организира и през следващата година. Подкрепата си за врото издание на рок-конкурса обеща и Иван Тотев. Под негова егида се организира и концерт на най-успелия в световен мащаб рок-музикант Николо Коцев. Той ще свири на 16 септември на Античния театър.
 
КАШ НАЙ-ГОЛЯМАТА ОПАШКА  
    Пловдивската телевизия продължава да ви следи къде пловдивчани си губят времето. След като вчера ви показахме нощната лудница пред Първо районно, днес камерата ни бе пред Агенцията по вписванията.  
В/Р  
Тема: СПОКОЙСТВИЕ ПО ПЛОВДИВСКИТЕ ОПАШКИ
  На 30 юни изтича срокът за оповестяване на годишните финансови отчети за 2009 година на пререгистрираните работещи и неработещи фирми в Агенцията по вписванията. Срокът тече от началото на годината. Двайсетина дни преди да приключи регистрацията, пред агенцията има огромни опашки от чакащи управители и собственици. Въпреки, че обстановката е спокойна, има нещо друго, което притеснява хората. СИНХРОН 1: Граждани За пререгистриране на фирма са необходими документи по образец, както и да се внесе такса от 50 лева. Ако формуляр Г1 се носи лично от управителя на фирмата, то той се подписва на място в Агенцията по вписванията. Ако ангажиментът по оповестяване на отчетите е поет от упълномощено лице, то подписът на документа се полага пред нотариус. Към пакета трябва да се представи и пълномощно. Големият наплив е причина публикуването в Търговския регистър да не става в законно установения 7-дневен срок, а да се проточва във времето.  
БЛАНК  
  Проверихме и Голямата опашка на улица Волга, където се издават лични документи. Най-много бяха чакащите за бърза поръчка на международните паспорти.  
В/Р  
Тема: Отново на опашката
  Пред паспортна служба списъци с номерца, изготвяни от самите граждани, контролират реда. Колко дълго е чакането за бързата поръчка? СИНХРОН 1: Граждани Въоръжили се с търпение и чакащите и служителите бяха спокойни. От понеделник до петък се работи от 8:30 до 17:30 без почивка, разбира се в услуга на гражданите. В районите, в които се налага, паспортна служба ще работи и в събота от 9:00 до 15:00 часа.  
БЛАНК  
  На откриването на „Пловдив чете” днес опашка нямаше, имаше обаче нетърпеливо бутаща се тълпа. Хората чакаха старта на Голямото четене,  където се раздаваха безплатни книги.  
В/Р  
Тема:  Започна „Пловдив чете’
  Илко Илиев прекъсна днешната общинска сесия, за да могат съветници да присъстват на откриването на „Пловдив чете”, което започна с маржоретки. Атмосфера 1 Синхрон 2 – Петя Гогова – зам.-кмет на Пловдив По цялата Главна, в Цар Симеоновата градина, в кафенета, книжарници и 100 таксита имаше подредени купчинки с книги. Синхрон 1 – Стою Вартоломеев – организатор Условието – срещу прочитането на две странички, пловдивчани си тръгваха с книга. Анкета - както са синхроните подред Бизнесекспертния съвет подари на пловдивчани 1500 броя от книгата „Когато Повдив беше столица”. Синхрон 3 – Любозар Фратев – БЕС На откриването на „Пловдив чете” присъстваше и поетът Петър Анастасов, който ще бъде тазгодишният носител на Орфеевия венец. Атмосфера 2  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. Гост кметът на район Южен Александър Колев От 19,15 в Густо, майна Филибето гост ще бъдат художникът Румен Жеков. От 20,50 . ще бъдат показани най-интересните моменти от днешната сесия на Общинския съвет   Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер


Тагове:   новини,   юни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567100
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930