Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2010 18:04 - Новините - 26 юли 2010, понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1918 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 26юли 2010 понеделник    
   
  Славчо вече не вярва на софийски сълзи!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 26 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
Пловдив няма да взема повече от боклука на София. Парите за 100 000-те хиляди тона столични бали още не са преведени, а Йорданка Фандъкова пита Славчо Атанасов кога ще приеме още.  
В/Р  
Тема: Славчо един път се лъже
  С много мила усмивка Йорданка Фандъкова попитала Славчо Атанасов кога ще приеме още боклук. След като пловдивският градоначалник отговорил с въпроса „А вие кога ще си платите?“, столичната кметица му казала, че това прилича на изнудване. СИНХРОН 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Община София дължи на пловдивската община 198 хиляди лева за обработката на отпадъците на сметището в Цалапица. Тези пари са отделно от дължимата от правителството сума за боклука.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Проливните дъждове продължават, но за момента няма страшно. От Общината обявиха, че Марица е под денонощно наблюдение, а 600 души са подсигурени за действие в случай на извънредна ситуация.  
В/Р  
Тема: Марица е под наблюдение
  Вчера нивото на река Марица е било 40 см, а днес е малко над 70 см. Проливните дъждове се очаква да продължат до четвъртък. От Общината съобщиха, че няма причина за притеснение, тъй като остават 2,50 м резерв. В рамките на града има 4 рискови места, които са под постоянно наблюдение. Опасните участъци са жп моста до Гребната база, до Английската гимназия, на моста на Адата и срещу Екарисажа. СИНХРОН 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив 250 души от „Градини и паркове“ и 350 от „Чистота“ са в готовност да издигат диги по бреговете на Марица. Язовирите Въча и Тополница, които са най-голямата опасност за преливане на Марица, също са под контрол и за момента не представляват реална заплаха. СИНХРОН 2 - Освен на националния телефон 112, сигнали могат да се подават и на дежурните за община Пловдив номера 656 – 785 и 632 – 511. От гражданска защита съобщиха, че има подадени множество сигнали - наводнени са подлезите на аптека „Марица”, ПУ „Паисий Хилендарски” и Централна гара. Голяма част от улиците в града са под вода. Оказана е помощ и на закъсали автомобили. Работата по отводняването и пълното обезопасяване на гражданите продължава.  
БЛАНК  
  Пловдивските детски градини нямат капацитета да поемат всички 5-годишни, които наесен тръгват на задължителна предучилищна подготовка. Предстои откриване на 5 нови групи в районите Южен, Западен и Тракия.  
В/Р  
Тема: В градините няма места за 5-годишните
  20% от пловдивските 5-годишни деца не са в детските градини. Дори те да бъдат издирени за задължителното предучилищно обучение, няма да има места за тях в детските градини. Ако бъдат прибрани всички 5-годишни деца наесен, няма да има места за 3-годишните. СИНХРОН 1 – Георги Янев дирекция „Образование“ За да се освободят детските градини, е предложено да се провежда предучилищната подготовка на 6-годишните в училищата. Както има целодневно обучение за първокласниците, така може да се осигури и за предучилищноте паралелки. Предстои откриване на 5 нови групи в районите Южен, Западен и Тракия, като всяка група е за 22-25 деца, а понякога се налага да бъдат и 28.  
БЛАНК  
Кметът Славчо Атанасов съобщи, че Общината окончателно е спечелила сградата, където се помещава временната експозиция на Градската художествена галерия. Припомняме, че повече от пет години администрацията водеше дела с Главното мюфтийство за апетитния имот на Главната улица.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Националният изпълнителен съвет на СДС днес проведе изнесено заседание в Пловдив.  
В/Р  
Тема: СДС
  Вероятно причината националното ръководство на синята партия да се събере под тепетата е било желанието да се научи от новото местно ръководство каква е ситуацията в града. Ето оценка за политиката на управляващите в момента Пловдив от председателя на пловдивската организация наСДС Петър Петров. СИНХРОН – 7.20 Няколко неща искам да кажа Докъм 9.00 Ето и гледната точка на председателя на националното ръковоство Мартин Димитров 11.25 -12.15 Въпросите на журналистите към Мартин Димитров бяха свързани най-вече с коалиционната политика на партията като традиционно дясна организация 12.50 -13.20 Председателят на синия предизборен щаб БорисМарков представи идна интересна идея – на следващите избори да се гласува нес бюлетини, а с помощта на изборни терминали. По този начин ще се изчистим от мъртвите души и ще дадем възможност нахиляди българи в емиграция да дадат своя вот.  
БЛАНК  
    И сега едно съобщение. Заради лошото време се отлага откриването на 17-ия Международен фолклорен фестивал, което беше насрочено за тази вечер. Във вторник ще бъде фиксирана нова дата и час за откриването, като програмата ще се преработи така, че всички състави да се изявят пълноценно.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Днес е ред на „Вашите 60 минути” От 19,15 е спортното предаване „1Х2” От 20,50 с туроператора Ани Димова ще говорим за някои тайни , които трябва да знаем, преди да си изберем място за почивка. От 22,50 в новата ни младежка програма 18+ ще си обсъждаме изневярата. Ще ви запознаем и с Неделина, която работи в сексшоп. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   юли,   понеделник,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3551902
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031