Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2010 14:52 - Новините - 2 август 2010, понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 543 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 2 август 2010 понеделник    
   
  Ремонтите по пловдивските улици продължават и през август!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 2 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Ремонтите в Пловдив продължават с пълна сила. За пловдивчани, които планират през август да работят, е информацията за поредното затваряне на улиците. В събота и неделя ще бъде ограничено движението по булевард  „Руски”.  
В/Р  
Тема: Затварят за движение отсечка на бул „Руски”, „Мария Луиза”-не!
  От Община Пловдив съобщиха, че ще се затвори за движение само западното платно на булевард „Руски” в учстъка от „Гладстон” до „Любен Каравелов”. Причината е включване на МОЛ Марково тепе към ВиК мрежата. Синхрон-Георги Титюков /за улица Камен Петков Добрата новина за шофьорите, които вече и без това си скъсаха нервите , е че бул „Княгиня Мария луиза” няма да бъде затварян. Вероятно заради опасение от масови протести работници са копали и асфалтирани до късните часове в съботния ден. И движението ще бъде възможно, макар и затруднено. Но като няма риба и ракът е риба.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  След като мобилните оператори обявиха, че ще обжалват заповедта на кмета за демонтиране на антените в града, днес Славчо Атанасов заяви: „Разбирам много добре недоволството на мобилните оператори. Те си търсят печалбата, което е нормално в една пазарна икономика. Не е нормално обаче това да става за сметка на здравето на пловдивчани. Точно по тази причина съм издал заповедта за демонтирането на антените, още повече има и такова решение на Общинския съвет на Пловдив. Нищо лошо няма операторите да обжалват в съда, както и очаквах, но за мен здравето на хората е на първо място и оплакванията как ще се срине мрежата и няма да има мобилни телефони ми се виждат доста пресилени”, допълни oще Славчо Атанасов.  
БЛАНК  
  Програма за овладяване популацията на безстопанствените котки ще гласуват съветниците по време на утрешната сесия на Пловдивския общински съвет. Както винаги ще може да наблюдавате заседанието пряко по Пловдиската телевизия.  
В/Р  
Тема: Гласуват програма за уличните котки
  След като без програма в предишни години бяха избити стотици кучета, след тях на върха на хранителната верига в града се изкачиха котките. Според внесения в Общинския съвет документ те са над 7 хиляди, като най-много са в район Централен.  Безстопанствените кучета са не повече от 700. Положението все още не е критично, но - както се казва в Програмата, засилва се обществената нетърпимост към животинчетата. По квартали се сформират самодейни бойни групи, които ги унищожават. Тези дни имахме сигнал от Гюл бахча, че там всяка сутрин намират трупове на отровени котенца. Програмата, която ще се разгледа в Общинския съвет, регламентира хуманно отношение към котките. Ще се формират и обучават специални екипи, облечени в подходяща екипировка, които ще ловят котките, ще ги обезпаразитяват и кастрират, след което ще ги връщат на улицата. Ще има и общински приют, в който ще се настанява нежеланото потомство на домашните котки. Този приют ще предлага котки за домашно отглеждане.
При акциите ще се използва помощта на зоодоброволци, които стават все повече.
 
БЛАНК  
  Парите на пловдивчани, които не са си плащали пътния данък от 2003-та година, събират данъчните в момента. Общината е отменила е 5-годишният давностен срок и сега всеки, който не си е плащал таксата, може да получи известие.  
В/Р  
Тема: Плащат данъци от 2003 и 2004 година
  Пъртият данък се е плащал до 2004 година. След което вече влезнаха в сила винетките. Това обаче не пречи на дирекция „Местни данъци и такси” да си търсят парите. До сега са събрани 61 хиляди лева от изминалите години, главно от фирмите Синхрон-Николай Ненков-дирекция „Местни данъци и такси” Голямото желание на пловдивчани да си дават парите Ненков обясни вероятно с повишената култура на хората. Или по-реалното със страха от съция изпълнител Синхрон-Николай Ненков Факт обаче е , че който не си е платил от 2003 година може да бъде подгонен от данъчни. Да му мислят старите шофьорите. И да се радват младите водачи на МПС, че са закъсняли с годината на раждане.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Площад Централен ще бъде арена на годишният концерт „Планета пайнер” за 2010-та. Теренът е предоставен от Община Пловдив, тъй като стадион „Локомотив” е в ремонт. Събитието е в сряда от 20.30 часа.  
В/Р  
Тема: Поп-фолк певиците тази година…на площада
  За живототпрептущото събитие вече у еведомена полицията. В момнета се обсъжат мерките, които ще бъдат взети, за да няма евентуални инциденти. Макар и от години войната между чалгата и поп музиката да не е толкова разгорещена все може да стане някои сакатлък. Затова и охраната ще бъде на мястото си Синхрон - Георги Титюков –зам кмет на Пловдив /за чистотата/ Любителите на преливащият силикон си знаят-сряда от 20.30 площад Централен. Няма да има проблеми като при концерта пред храма „Ал.Невски”, защото мястото е обикновено-казват зам.кмета. И призна, че като зрител няма да го посети. За любителите на Константин и Преслава е ясно-Я да видя ръцете Ви горе!  
БЛАНК  
  От днес са в сила разпорежданията на земеделския министър за разделното наименуване на традиционните български хрантелни продукти и определените като ментета. Всъщност министър Цветанов повтаря действията на древните шамани, които са решавали проблемите на своите племена със заклинания и със смяна на имената на лошите неща.  
В/Р  
Тема: Меса и сирена по БДС
  Вече разделихме млеката и сирената на добри и лоши с едно махване на вербалната пръчица – на лошите се сменя името и стават „млечен продукт” или „млечен деликатес”. Министърът предложи лошите скапани кренвирши да се казват „соеви пръчици”. От днес добрата кайма, кюфтетата, кебапчетата и няколко колбаса ще имат второ име – „Стара планина” – като гаранция, че са направени така, както едно време. Опитът на земеделския министър може да се приложи и в други сфери на живота. Например министър Цветанов би могъл на своите най-добри полицаи да върне старото благородно име „милиционери”. Добрите депутати могат да си станат пак „народни представители”, а институциите отличници отново да се нарекат „народни”. В крайна сметка един ден може и демокрацията ни отново да стане „народна”. Но преди да си върнем здравия дух, трябва да си върнем здравото тяло. Не е тайна, че напоследък много жени си слагат силикон в гърдите в резултат на вредни модни влияния. Как да отличим истинската натурална цица от силиконовото менте? Ами както при млечните продукти – чрез диференциация на наименованията. „Цици” ще наричаме натуралния продукт, а онези със силикона нека да бъдат „силиконови хълмчета” или нещо подобно. Днешните мъже също се отдалечават от онези истински български мъже – мъже по БДС. Мъжкият член или онова, което традиционно наричаме с три букви,  все по-често не е това, което беше. Вече е трудно е да го сравниш със сух шпек салам, примерно, от класа „Стара планина”. А един член-менте не може да носи гордо трибуквено име. Той би трябвало да се преименува по подобаващ начин. Защо и него да не наречем „соева пръчица”?  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Днес е ред на „Вашите 60 минути”.   От 19,15 е спортното ни предаване „1Х2” на тема: „Какво става с Ботев?” От 22,50 в младежкото ни предване „18+” темата ще бъде „Интервюто за работа” Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3564985
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930