Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2010 14:54 - Новините - 3 август, вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 517 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 3 август 2010 вторник    
   
  ФБР ВЛИЗА В ОБЩИНАТА. Мърдане няма.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 3 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Ново общинско предприятие от 53 души ще играе ролята на вътрешен отдел в Общината. Съветниците гласуваха създаването на Общински инспекторат, който ще упражнява повсеместен контрол.  
В/Р  
Тема: Създадоха Общински инспекторат
  Нуждата от създаваането на Общински инспекторат стана особено явна след приключването на проверките на търговските обекти в Пловдив, разположени на общински терен. Те показаха сериозни пропуски, като най-големият батак е при сключването на някои договори от предишната влст, които допускат заради неясноти привилигеровани заведения да не плащат тротоарно право с години. Синхрон 2 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Инспекторатът ще е на подчинение лично на кмета на града. Синхрон 3 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Главният секретар Борислав Инчев каза, че пловдивчани ще имат директен достъп до служителите на инспектората. Синхрон 5 - Борислав Инчев – Главен секретар на Община Пловдив Засега не е ясно кой ще застане начело на Общинския инспекторат.  
БЛАНК  
  Кметът на район „Северен” Ина Филипова веднага бе готова с идея как може да стартира новото общинско предприятие. Две са заведенията в района, които създават сериозни проблеми на администрацията, когато дойде време за плащане или проверка на документите.  
В/Р  
Тема: Заведения в „Северен” не щат да плащат
    Най-големи проблеми създава ресторант „Веселото село”. Синхрон 3 – Ина Филипова – кмет на район „Северен” Там има и незаконни заграждения. Синхрон 4 – Ина Филипова – кмет на район „Северен” Ина Филипова заплаши със сериозни мерки: Синхрон 5 – Ина Филипова – кмет на район „Северен” Другият сериозен неизряден платец в „Северен” е „Гризини”, бившата „Лагуна” до магазин „Нева”. Синхрон 6 – Ина Филипова – кмет на район „Северен” Вярно, че е криза, но не може едни да си плащат, а други – не, коментира ситуацията Ина Филипова.  
БЛАНК  
  Все повече стават въпросителните пред предстоящия конкурс за почистването на Пловдив. След като конкурсните условия бяха атакувани в съда, днес общинският съветник от Атака Димитър Керин отправи официално питане, в което прозираха подозрения за програмирани разхищения.  
В/Р  
Тема: Съмнения в конкурса за почистването на Пловдив
  ГОТОВ – СИНХРОН ДИМИТЪР КЕРИН ЗА ‘ЧИСТОТА’  
БЛАНК  
  С 31 човека бе орязана днес общинската администрация. Мярката е антикризисна и се наложи след като от жълтите павета окастриха бюджетите на Общините. Решението дойде след дълги и бурни дебати по време на днешната сесия.    
В/Р  
Тема: 31 общинари по-малко
  От опозицията обвиниха кмета Славчо Атанасов, че на служба остават главно хора от управляващата колаиция ВМРО-НИЕ-БСП. Синхрон 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Единствените политически постове в администрацията са заместник-кметовете, натърти Славчо Атанасов. След преструктурирането на няколко общински предприятия и дирекции, общинските служители ще бъдат вече 387. Синхрон 4 – Борислав Инчев – Главен секретар на Община Пловдив Съкращенията са от всички дирекции и са съгласувани със синдикатите.  
БЛАНК  
  На тета поредна сесия бе поставен въпросът за спортната площадка на улица „Трети март”. Площадката бе дадена на фирма с участието на сина съветника от ГЕРБ Павлинка Кацарова. В дебата ЗА и ПРОТИВ площадката бе изхабена повече обществена енергия, отколкото в дебата ЗА и ПРОТИВ американските бази вБългария. Днес най-после мнозинството гласува договорът да бъде прекратен.  
БЛАНК  
  Новини от Каршияка. Две искания ще постави кметът на „Северен” Ина Филипова при предстоящата актуализация на бюджета по време на следващата общинска сесия. Да се осигурят средства за довършването на физкултурния салон на училище Христо Ботев и за ремонт на тоалетните в 10-те училища в района.  
В/Р  
Тема: Ремонти в „Северен”
  Първата копка на физкултурния салон на училище „Христо Ботев” бе направена преди три години. Оттогава насам парите все не достигат. РИОКОЗ пък заплаши, че ще налага солени глоби, ако тоалетните в училищата не са ремонтирани. В особено трагичните случаи не е изключено и затваряне на школа. Кметството почти няма пари за аварийни ремонти в детските градини. Ще успеят да ремонтират само течащият покрив на „Пролет”. С парите от гаражи обаче ще ремонтират паважа по булевард „Марица – север” – от моста на Панаира до тенискортовете. Паважът до Герджика е работа на Общината според Ина Филипова Синхрон 2 - Ина Филипова – кмет на район „Северен” В „Северен” ударно се пълнят дупки.   Синхрон 1 – Ина Филипова – кмет на район „Северен” За сметка на това обаче са много малко парите, оставащи за междублокови пространства, паркинги и детски площадки.   
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Ако отворите сайта на Пловдивското летище, ще  откриете в продължение на много дни в раздела РАЗПИСАНИЕ едно и също съобщение: ДНЕС ПОЛЕТИ НЯМА. Положението обаче много скоро ще се промени.  
В/Р  
Тема: Най-после летището ще се разработи
  Припомняме, че летището бе един от обектите, които увенчаха управлението на Тройната коалиция. Изхарчени бяха 40 милиона лева, на откриването дойде лично Сергей Станишев и…дотук. Някоколко полета до Москва и обратно редки чартъри и…милиони загуби. Утре обаче официално ще бъде обявено, че летище Пловдив ще се използва от известната нискотарифна компания Райън Еър. Ще научим първите дестинации – според непотвърдена информация една от тях ще бъде до Барселона. Припомняме, че развитието на летището бе и едно от най-важните предизборни обещания на лидера наГЕРБ –Пловдив и понастоящем областен управител Иван Тотев.  
БАЛНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува заместник-кметът на район „Южен” Атанас Панчов От 19,15 гледайте Референдум на живо. Въпросът към вас ще бъде: След БДС-то какво още да си върнем от комунизма? От 20,50 ще видите най-интересното от днешната сесия на Общинския съвет, а от 22.50 е младежката прорграма 18 +. Ще си говорим за суетата и ще си обменяме вицове за блондинки. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   август,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3565735
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930