Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2010 11:38 - НОВИНИТЕ – 30 юли 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове:
0



Дежурен редактор: Ралица  
   
  Възрастна жена полетя от тераса на булевард Вапцаров, млада жена се обеси в Асеновград.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 30 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  79-годишна жена почина в болница, след като падна от четвъртия етаж на жилищен блок. Вчера около 20 часа в Първо РУП – Пловдив бил получен сигнал, че от тераса на бул. ”Никола Вапцаров” е паднала жена. Пристигналите на място служители са установили, че тя лежи на земята в безпомощно състояние. Откарана е в болницата, но късно. Междувременно млада жена бе намерена обесена на спортна площадка до училище Кирил и Методий в Асеновград. По първоначални данни жената се е самообесила. В дома й е намерено предсмъртно писмо.  
КАШ НОВИНИ ОТ ОБЩИНАТА
 
БЛАНК  
  660 хиляди евро, спечелени от Община Пловдив по европейски проект, ще бъдат разделени за ремонти на дворовете на детските градини. 10 са засега обектите, които ще бъдат реконструирани. 2 от тях са в район „Западен” - детските заведения „Светла” и „Росица”.  
В/Р  
Тема: Малко са парите за детские градини, няма противоударни настилки
  В дворовете на площадките ще бъдат оформени и  зелени . Целта на проекта , за който са отпуснати средства е да се  развиват състезателния, но и творческия усет у децата” Синхрон-Снежана за катерушките За съжаление на децата броят на катерушките обаче ще бъде драстично намален. Проблемът е заради изискване, за противоударни настилки, които предпазват малчуганите при падане. И се оказва се,че наредбата не се спазва Синхрон-Снежана за изискванията Засега подобни противоударни настилки имат само новопостроените градини-в Южен и Тракия. Синхрон-Снежана –началник отдел Образование в район Западен Ремонтните дейности ще приключат до края на август. А, за да бъдат спокойни родителите децата в дежурните групи нямат достъп до участъците, който са в ремонт.  
БЛАНК  
  В края на 17-тия международен фолклорен фестивал участниците благодариха по нетрадиционен начин на организаторите в лицето на Община Пловдив. На заместник-кмета Ганчо Колаксъзов се падна дървения боздуган. Днес той се срещна с чуждите изпълнители и им върна жеста с подаръците.  
В/Р  
Тема: Зам.кмета Г.Колаксъдов прие частниците във фолклорния фест
  С подаръка от португалската делегация  вино Колаксъзов ще отпуска, а грънците ще бъдат за красота. С една дума всички ще влезнат в употреба. Но големият спомен ще бъде за участниците. И макар заради дъждаоткриването да закъсня с ден имаше много настроение Синхрон-Ганчо Колаксъзов-зам.кмет на Пловдив Аткаркитвни, слънчеви и весели участниците показаха, че” който пее… и танцува, зло не мисли”. Грузинците пак бяха жестоки, но атракцията този път е наша- ансамбъл "Тракия", който в рамките на фестивала отпразнува 35-ата годишнина от създаването си.  Синхрон-Ганчо Изпълнителите от Сърбия, Португалия, Молдова, Грузия, Украйна и Беларус признаха,че са впечатлени от Стария град. И изобщо от Пловдив и неговите „трудови и нетрудови” хора, които пак показаха голям интерес към фестивала  
БЛАНК  
  През следващата седмица ще се проведе предпоследната за сезона сесия на Общинския съвет. В извънреден порядък се очаква да бъде разгледан проектът за създаване на синя зона. Общинските съветници от ГЕРБ ще протестират срещу начина на вкарването на тази точка в дневния ред – съобщи в студиото на Пловдивската телевизия предсадателят на групата Александър ДЪРЖИКОВ.  
В/Р  
Тема: Александър Държиков – председател на групата общински съветници от ГЕРБ
  Синхрон-Откъс от ЕПС  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  

Общо 11 лева спечели от две кражби невръстен апаш. В  неделя срещу понеделник 14-годишни тийнейджър е разбил декоративна решетка на прозорец на къща в Гълъбово и е откраднал от там мобилен телефон и 9 лева. После е отключил врата на апартамент в Пловдив и е взел 2 лева.
 
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Пловдив с представители на рибарски сдружения от региона извършват масирани проверки по водоеми в цялата област. При проверка на язовир “Пясъчник” са съставени 2 акта на любители рибари за улов без риболовен билет. Инспекторите са извадили и 300 метра бракониерска мрежа. Първомайският районен съд пък постановил налагане на максимална глоба в размер на 4 000 лв. на бракониер от Чирпан за улов на риба с електрошок.  
БЛАНК  
  Един поглед към утрешната ни програма. От 13 часа може да гледате повторение на предаването „Ася в страната на талантите” с гости групите Айвъри Туайлайт и Съмър рейн. В неделя от 14.30 часа – оркестър „Млади тракийци” и от 21.40 – Драматичен театър –Карлово  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  ДНЕС ЩЕ ИМА ЩУР КУПОН – това вече не е новина, а началото на стихотворението, което трябва да допишете в телевизионната игра Голямата играчка, която започва веднага след новините. От 19,15 е „Часът на Божана Апостолова”. С участието на  независимия общински съветник Любозар Фратев и заместник-кмета Ганчо Колаксъзов От 20.50 в Една Пловдивска седмица ще разговаряме с председателя на групата общински съветници от ГЕРБ Александър Държиков за проблемите на пловдивския транспорт. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   юли,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552073
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031