Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2010 14:55 - Новините 4 август, сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 530 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 4 август 2010 сряда    
   
  Вече не е проблем да се вдигне самолетът. Само 33 евро и отлитаме за Лондон.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 4 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Многолюдно бе днес на иначе пустото пловдивско летище. Най-после се появи дългоочакваният превозвач. Нискотарифната авиокомпания Райънеър пуска най-напред линията си от Пловдив до Лондон, а в скоро време и до други градове. Полетите ще бъдат 2 пъти седмично – във вторник и събота. В цената са включени всички такси. Първият полет ще бъде на 2 ноември. Побързайте!  
В/Р  
Тема: До Лондон за 33 евро
  Тази дестинация се явява тест за Пловдив и региона. Ако има интерес, компанията е готова да увеличи полетите и да открие линии до Италия, Испания, Англия и Ирландия. Синхрон 2 – Камен Кичев – зам.-министър на транспорта От авиокомпанията заявиха, че очакват да работят директно с местните туроператори и Съвета по туризъм. Синхрон 1 – Ласло Томаш – регионален мениджър /За мен е голямо удоволствие. Моного съм впечатлен, както от летище Пловдив, така и от интереса на пловдивчани към нас/ Сделката с Райънеър бе осъществена с общите усилия на държава, общини, местна власт и бизнес за осем месеца.  Синхрон 3 – Дойчин Ангелов – директор на Летище Пловдив От Райънеър твърдят, че са най-евтината авиокомпания в Европа, че кацат с 93-процентова точност, изпълняват 99.6 процента от обявените полети и имат едва половин процент загуба на багаж – показатели, по които са на първо място в бранша. Те обаче поставят и сериозни изисквания за бързина на обслужване, които Летище Пловдив ще трябва да изпълни.  
БЛАНК  
  Областният управител на Пловдив Иван Тотев получи най-много похвали за успеха на сделката. Припомняме, че той се ангажира с развитието на аеропорта още по време на предизборната си кампания и подкрепи създаването на Фонд за развитието на Летище Пловдив, в който се включиха общините Асеновград, „Родопи” и Хисаря.  
В/Р  
Тема: Иван Тотев доволен от сделката с Райънеър
  Синхрон - Готов  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Директорът на пловдивската опера и филхармония Калуди Калудов е отстранен. Неговото име нашумя с амбициозните му планове да възроди пловдивската опера, а по-късно и с организираните протести срещу планираните в София съкращения. Няма човек, който да не признава таланта на световноизвестния тенор, но имаше и такива, които подлагаха на съмнение мениджърските му способности. Особено след провала на спектакли, поради липса на публика. Проблемите на операта бяха политизирани – не без участието на самия Калудов - и вероятно това е била причината той да бъде уволнен. „Не е правилно човек като Калуди Калудов да бъде уволняван, още повече по телефона” - коментира кметът Славчо Атанасов, който беше главният застъпник на тезата, че в Пловдив опера трябва да има.  
В/Р  
Тема: Според Атанасов всеки, който защитава интересите на Пловдив ще бъде „премачкан”

По повод уволнението на Калудов кметът Славчо Атанасов направи изявление: "Отстраняването на Калуди Калудов си е чист опит за убийство срещу пловдивските културни традиции. Тук не става въпрос за личността, която все пак е сред десетте световни топ тенори, а говорим за желанието и опита му да запази операта и филхармонията в Пловдив. Тези културни институции са донесли на града ни световна слава, а отношението на държавата е немислимо и с уволнението на Калуди Калудов ситуацията вече излиза извън границите на нормалността. Какво трябва да си мислят сега пловдивчани, че всеки, който се опита да защитава интересите на града, ще бъде отстраняван и премачкан ли? Точно така се получава на практика обаче. Махат директора на операта, защото той застана открито в защита на състава и неговите традиции. Изумително е да се случват подобни неща. Нашите световни имена в изкуството се оказват немили-недраги в собствената си родина. А когато става въпрос и за Пловдив, аз не мога да приемам равнодушно това грубо посегателство срещу културната столица на България." 
 
БЛАНК  
  Върху Славчо Атанасов е оказван натиск коя мелодия да стане химн на Пловдив, призна самият той. Кметът обаче твърдо е застанал зад обещанието, че изборът ще бъде честен и на самите пловдивчани. След дълго чакане градът има официална песен - „ Химн на Пловдив" по текст на Петър Анастасов и музика на Георги Славчев,  в изпълнението на талант № 1 на България – пловдивчанката Богдана Петрова.   
В/Р  
Тема: Сл.Атанасов:”Химнът на Пловдив ще звучи на 6-ти Септември”
  Атмосфера-Богдана химн Припомняме, от 12 предложения пловдивчани избраха „Химн за Пловдив”. Мелодията спечели убедително подкрепата от гласуването в лятно кино „Орфей", събирайки 292 гласа. Синхрон-Георги Славчев-композитор Кметът призна, че това е бил и неговият избор. Но въпреки натиска от определени страни - без да спомене имена, той е оставил избора на хората. Които обаче задават въпроса-всичко му ли му е наред на Пловдив, че и до химн стигнахме и припомнят горчивият случай с песента за МВР и Веселин Маринов Синхрон-Славчо Авторът на текста пък се усъмнил, че конкурсът ще бъде честен. Но накрая се оказало точно така Синхрон-Петър Анастасов Химнът ще прозвучи официално и на живо на празниците по повод годишнинана от Съединението. „Да започваш да се готвиш”-даде препоръка Атанасов на Богдана Синхрон-Богдана Петрова Като исторически момент обяви сътворението на химна Атанасов и каза, че е нормално град с 7 хилядна история да има знаме и химн. Винаги щяло да има и хора, които не са съгласни, но е важно, че много голям процент одобряват мелодията  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  41-годишен мъж бе намерен обесен в землището на Горни Домлян на около 300 метра от язовир „Домлян”. По първоначални данни мъжът, който е от Карлово, се самообесил. Работата по случая продължава.  
БЛАНК  
  Възрастен мъж е с опасност за живота след като бе пребит от племенника си в село Триводици. Младият мъж разбрал, че чичо му е блудствал с 6-годишната му дъщеря и му се нахвърлил с летва и кол. Чичото побягнал на улицата, но племенникът го настигнал и го пребил. Пострадалият е в болница с множество наранявания. 29-годишният племенник пък е в ареста.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение. На 7-ми август, събота, от 10 часа в градинката на шахматистите в Цар Симеоновата градина Община Пловдив и Общинският съвет по наркотични вещества организират шахматен турнир под наслов „Децата ни имат алтернатива”, който е част от кампанията „Животът е дар, не го погубвай”. В турнира ще участват 12 шахклуба от Пловдив. Сред по-известните имена са международният майстор Любен Попов, майсторът на спорта Соня Пионова, международните майстори Атанас Куртенков и Ружка Генова.       
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува кметът на район „Западен” Здравко Димитров От 19,15 е „Густо, майна, Филибето” От 22,50 е младежкото ни предаване „18+” Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  


Тагове:   август,   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552497
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031