Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2010 14:57 - Новините - 5 август 2010, четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 516 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 5 август 2010 четвъртък    
   
  Прословутият завод за отпадъци в Шишманци работи яваш – яваш!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 5 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  При капацитет от 125 хиляди тона годишно, за половин година в завода в Шишманци са приети само 20. Причината - след обработката произведеният остатъчен продукт, наречен компост, задръства хангарите. „Трябвало е да бъдат направени предварителни договори или споразумения за продажбата” - обясни министърът на околната среда и водите Нона Караджова. И допълни, че няма да се отпускат средства за разширяванато на капацитета на депото, тъй като е достатъчен. Само трябва да заработи на пълни обороти.   
В/Р  
Тема: След 2 години затварят сметището в Цалапица, ще се използва само завода в Шишманци
  Министър Нона Караджоба е убедена, че ако заводът за преработка на твърди битови отпадъци заработи на пълен капацитет, ще приема боклуците не само Пловдив, Брезово и Раковски. Но и на общините Стамболийски, Родопи,Съединение и Марица. Държавата обаче не може да се намеси за продажбата на компоста, който може да се съхранява 3 години Синхрон-Нона Караджова-министър на околната среда и водите+Александър Долев-зам.кмет на Пловдив Близки до преработването тихо коментират, че компоста се продава много скъпо и затова залежава. А на всичкото отгоре заводът не работел на празниците Синхрон-Иван Драгоев-зам.кмет на община Раковски Проблемът става сериозе, като се име предвит, че сметището в Цалапица ще работи до изчерпване на капацитета си –още година и половина , две. Синхрон-Нона Караджова Кметовете на 15 общини трябва скоропостижно да вземат решения къде ще депонират отпадъците си след затварянето на Цалапица Синхрон-Атанас Калчен-кмет на община Кричим   Пловдив също ще продъдлжи да използва Цалапица, но София-не. Всъщност „О`К преведете 15 милиона лева за предните и можем да помислим за нови бали”-каза точно заместник кмета Александър Долев    
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Областният управител Иван Тотев вече има връзки в Общината. По заповед на заместник-кмета Александър Константинов емблематичната за район „Северен” градинка пред пощата се прочиства от треви, боклуци и саморасляци. „Тотев живее наблизо и реших да му се подмажа” – шегувайки се коментира доброто намерение червеният заместник-кмет.   
В/Р  
Тема: Ремонтират градина, разширяват зелените площи по бул „българия”
  Александър  Константинов  направи изненадваща проверка спазва ли се заповедта. Завари работна бригада точно пред единствената за квартала църква. Синхрон-Иван Георгиев Освен това има пряка връзка със зелените площи на двете заведения, които се поддържат от собствениците в идеален вид. Затова контрастът с поддържаната от "Паркове и градини" зелена площ беше фрапиращ-обясни Константинов. Синхрон-Александър Константинов-зам.кмет на Пловдив 
Ще продължим оформянето на зелените площи и на рекоструиращият се бул. България-каза Константинов
Синхрон-Иван Георгиев През есента, когато времето позволява ще продължим и със залесяване. Бул. България е част от републикански път, който в частта си в Пловдив е с дължина 12 км. и трябва да придобие европейски вид, категоричен е Константинов.  
БЛАНК  
  Гиньо Матев ще организра допитване сред тракийци по особено наболели проблеми на квартала. Кои са те разказва следващият репортаж.  
В/Р  
Тема: Питат тракийци за куп неща
  Допитването ще се проведе през октомври. Сред въпросите са за изграждането на детски фамилен център, за оформянето на лесозащитен пояс и и за отварянето на „Тракия през „Лаута”. Тук кметът е сигурен в подкрепата. Синхрон 1 – Гиньо Матев – кмет на район „Тракия” Друг въпрос е дали до жп гара Тракия да се построи автогара, която са обслужва летището. Синхрон 2 – Гиньо Матев – кмет на район „Тракия” Тракийци ще трябва да кажат има ли нужда кварталът от собствен гробищен парк. Средно по човек на ден умира тук. Синхрон 3 – Гиньо Матев – кмет на район „Тракия” В допитването ще бъде поставен и спорният въпрос за или против крайпътните паметници на мястото на смъртоносни катастрофи, въпреки че законът е категоричен, че това не е позволено.  Синхрон 4 – Гиньо Матев – кмет на район „Тракия” Гиньо Матев е убеден, че допитването ще предизвика голям интерес сред тракийци.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Възрастна жена почина на място, след като падна от 4-ия етаж на кооперация на ул. „Садовска” в Асеновград. 85-годишната жена е полетяла от тераса на дома си. Не са установени данни за насилие.  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Онкоболна зрителка се обади в сутрешното ни предаване „Обществена приемна” и сподели, че в лабораторията на Онкодиспансера са й поискали пари за тумор маркер, като услугата до скоро е била безплатна. Свързахме се с директора доцент Никола Ананощев, който заяви, че това не е вярно. Недоразумение би могло да възникне, тъй като имат временен проблеми с доставката на реактиви и пращат пациентите да си правят изследването другаде. Доцент Ананощев бе категоричен, че на всеки пациент, изпратен от тях в друга лаборатория, те изплащат стойността на изследването. До седмица проблемът с доставката на реактивите ще бъде решен, увери пък началникът на клинична лаборатория в Онкодиспансера доктор Радослава Илиева.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  На свети Георги, който се бори със змея, бе оприличен днес Калуди Калудов. Сравнението направи кметът Славчо Атанасов.  
В/Р  
Тема: За отстраняването на Калуди Калудов
  В поредния грандиозен спектакъл превърна Калуди Калудов пресконференцията по повод отстраняването му като директор на Пловдивската опера. Усещането бе, че в малката зала на БТА е дошла едва ли не цялата трупа на оперно-филхармоничното дружество. С минорен тон Калудов коментира отстраняването си: Синхрон 1 – Калуди Калудов – тенор Изнедващо в залата дойде кметът Славчо Атанасов. Синхрон 2 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Кметът припомни, че Пловдив прави много повече, за да защити своята опера от другите общини. Синхрон 3 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Атанасов и Калудов разкриха какво се е случило на злополучната среща в Министерски съвет, която така и не се състоя, въпреки че бяха поканени лично от премиера Борисов. Синхрон 5 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Кладуди Калудов поне получи емблемата на Пловдив. Синхрон 3 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Кметът предупреди маестрото да се подготви да посрещне очернянето, на което ще бъде подложен от тук насетне по стара пловдиска традиция.  
БЛАНК  
  На много пловдивчани обаче не им пука за перипетиите на Пловдивската опера. Те си искат чалгата! Вижте:  
В/Р  
Тема: Анкета чалга или опера?
  Анкета – готова  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува кметът на район „Северен” Ина Филипова От 19,15 в „Наръчник на носталгика” ще си припомним как пътувахме евтино.   От 22,50 в младежкото предаване „18+” ще обсъждаме въпроса „Опера или чалга” Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3551876
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031