Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2010 17:10 - Новините - 26 август 2010, четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 805 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 26 август 2010 четвъртък    
   
  Младите пият все по-малко. По им е на сметка да се надрусат. Подробности – по-късно в емисията.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 26 август. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
     
БЛАНК  
  Владиката Николай загърби предсмъртното желание на пловдивски свещенник-дисидент, пише електронният вестник Пловдив-медия. Днес в църквата „Света Неделя” се състоя опелото на един от мъчениците на комунизма - отец Благой Топузлиев. Той почина на 20-ти август в Ню Йорк. През далечната 1971-ва година, точно преди Великденската служба, отец Благой е арестуван от Държавна сигурност и пратен в затвора. По-късно от 1980 до 1988 година служи в пловдивските църкви „Възнесение Господне” и „Света Неделя”. Именно във втората е искал да бъде погребан Благой Топузлиев. Пловдивският митрополит Николай обаче категорично е отказал това да стане, пише Пловдив медия. Присъстващите на днешното опело са се възмутили от решението на владиката спрямо дисидента. Други пък припомниха, че именно по настояване на Николай свързваният с Държавна сигурност патриарх Максим беше провъзгласен за почетен гражданин на Пловдив.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Комисия от КАТ и Общината търси решение на проблема с булевард „Руски”. Припомняме, че от РДНСК заплашиха, че булевардът ще бъде затворен, тъй като няма Акт 16.  
В/Р  
Тема: Ще затворят ли бул. „Руски”?
  Крайният срок, поставен от РДНСК, изтича тази събота. Вариант за решаване на проблема е да бъде удължено временното разрешително на обекта.  В момента пътят е с постоянна маркировка. Редно е обаче да е с временната. Синхрон 1 – Георги Титюков – зам.-кмет на Пловдив Заместник-кметът Георги Титюков разкри защо изпълнителите на обекта са избързали с полагането на постоянната маркировка. Синхрон 2 – Георги Титюков – зам.-кмет на Пловдив Делата обаче се проточиха.  
БЛАНК  
  Жестоки санкции готви общинската администрация за фирмите, които разкопават пловдивските улици и не ги възстановяват. Промените в наредба №2 трябва да се приемат до края на септември.  
В/Р  
Тема: Готвят нови санкции заради хаоса по пътя
  Промените са продиктувани от хаоса по пътя, която става при разкопаването на улиците. Синхрон: Георги Титюков- заместник- кмет на Пловдив В момента се обсъждат два варианта за санкциониране. Синхрон: 2 Сега глобата е едва 500 лева.  
БЛАНК  
  Найджъл Кенеди е един от най-претенциозните участници в „Есенния салон на изкуствата”. Това признаха днес заместник-кметът Петя Гогова и шефът на дирекция „Култура” Йохан Девлетян. Есенният салон стартира на 1-ви септември и ще продължи два месеца.  
В/Р  
Тема: Кенеди бил претенциозен
  Именно с концерт на Найджъл Кенеди стартира на 1 септември „Есенния салон на изкуствата”. Той ще се проведе на Античния театър. Билетите са от 40 до 80 лева. Като всяка звезда и виртуозният цигулар има свноите претенции. Синхрони: Йохан Девлетян- дирекция „Култура” Петя Гогова- заместник- кмет През двата месеца пловдивчани ще могат да посетят 160 концерта и изложби. Новото тази година са организираните дни на музиката в Балабановата къща. Синхрон: Йохо Заради кризата и бюджетът тази година е намален. Синхрон: Петя Миналата година есенния салон на изкуствата имаше бюджет от 700 000 лева. Пак заради кризата тази година от БНТ са отказали провеждането на „Златната ракла”.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Става практика – установи наша проверка в пловдивските нощни заведения - не само да се продават наркотици, но и да се създават удобства за тяхната консумация. Ето един откъс от предаването ни „18+”, посветено на тайните на нощния живот в Пловдив. Гостува Борис Николов, собственик на известни нощни заведения.  
В/Р  
Тема: Синхрон от 18+
  ГОТОВ  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Млад мъж загина при катастрофа на пътя Злати трап- Брестовица. При изпреварване преди навлизане в остър десен завой, и движение с несъобразена скорост,младежът се преобърнал в крайпътна нива.  Починал е на място.      
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Никой не спазва забраната за паркиране на местата за инвалиди – сигнализираха наши зрители. Те дадоха пример с паркинга на Кауфланд в Каршияка, където не се спазват знаците, а след сигнал в полицията е последвал отговор:  „Не е наша работа!”  
В/Р  
Тема: На кого му пука за инвалидите?
  Имахме сигнали и за аналогични проблеми на паркинга пред Пикадили. В момента на проверката там беше празно, но затова пък съвсем наблизо, пред Баумакс, картинката нямаше нищо общо с това, което е част от европейските правила. Коли, по които нямаха никакви белези, че са на инвалиди, бяха паркирали на удобните места. Подобна бе картинката и пред Кауфланд. Карай да върви. Няма страшно да се нарушават правилата, след като на полицията не й дреме. Пък и - както скоро писа една друга медия –самият кмет на община Родопи си паркира джипа напреки на знаците.  На паркинга на САНИ пък бяха решили въпроса най-добре –просто нямаше запазени места за коли на хора със здравословни проблеми. Кой беше казал, че отношението към инвалидите е основен белег за цивилизованост на една нация?  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Джакпотът в играта 6 от 49 на спортния тотализатор надхвърли 3 милиона лева. Вярват ли българите, че парите се печелят от реални хора? Вижте:  
В/Р  
Тема: Вярвате ли, че милионите от тотото се печелят от реални хора?
  АНКЕТА – ГОТОВА  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. От 19,15 е предаването „Зад кулисите” с участието на областния управител и лидер на ГЕРБ под тепетата Иван Тотев. От 20,50 са поредните серии на „Четиримата танкисти и кучето” и „Залог по-голям от живота” От 23,00 в предаването „18+” ще си говорим по темата „Как да се ориентираме в пазара на труда?” Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3551859
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031