Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 14:31 - Новините - 16 ноември 2010 ВТОРНИК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 661 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.11.2010 14:33


НОВИНИТЕ – 16 ноември 2010 Вторник  
   
  Децата винаги трябва да вярват на родителите си! Особено когато се връщат от Китай. В това се убеди  и кметът Славчо Атанасов.  
   
  Добър вечер, пловдивчани! Честит Курбан Байрям, братя мюсюлмани! Вие сте с добрите и лошите новини от днес – 16 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  „Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах”. С тази мисъл на Конфуций започна днес кметът Славчо Атанасов спомените си за едноседмичната си визита в Китай. Това се случи само броени минути след срещата му с Кон Лин -75-тия наследник по пряка линия на великия мислител. „Имперска икономическа мощ” – така Славчо Атанасов обобщи впечатленията си от официалната визита в Китай. Той беше начело на делегация, която побратими Пловдив с китайския град Чанг-чун.   
В/Р  
Тема: Новините от Чан чун
  И в най-смелите си мечти кметът не е бил подготвен за това, което го очаква в Китай. Синхрон 2 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Въпреки че е разполагал с информация от първа ръка. Синхрон 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Днес обаче бащината прогноза е на път да се сбъдне. Мащабите на строителството дори и в един средноголям град, какъвто е 7-милионният ни нов побратим Чанг-чун изумяват пловдивската делегация. Наведнъж се строят цели квартали от по 20-30 100-етажни небостъргача. Синхрон 3 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Уникална рисувана книга е получил като подарък кметът. Синхрон 4 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Обратната визита на китайските ни побратими ще е в края на зимата или началото на пролетта на 2011-та година. Славчо Атанасов е заявил, че Пловдив се нуждае от инвестиции.  
БЛАНК  
  Защо Пловдив го няма в челото на класацията за най-добър град за живеене? Вижте отговора на кмета Славчо Атанасов, според когото догодина класацията ще бъде оглавена от Стара Загора.  
В/Р  
Тема: Защо Пловдив го няма в класцията за най-добър град
  Още преди месеци Славчо Атанасов е бил готов да се обзаложи със заместника си Александър Долев, че най-добрият град за живеене за тази година ще е Бургас, което и стана, сподели самият той.  Синхрон 11 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив За Пловдив това са 51 милиона лева, набързо пресметна кметът. Синхрон 13 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Славчо Атанасов сподели, че е познал предварително и миналогодишния победител – София и се нае да прогнозира и следващия. Синхрон 12 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Ще се сбъдне ли и третата кметска прогноза? Ще разберем догодина по същото време.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Панагюрското съкровище се е върнало в София, за да помогне на финансово закъсалия Национален исторически музей да си плати сметките за гориво. Според Славчо Атанасов присъствието му в експозицията на музея ще повиши посещаемостта и оттам – приходите от вход.  
В/Р  
Тема: Панагюрското съкровище спасява НИМ
  Славчо Атанасов отхвърли обвиненията, че Панагюрското съкровище е изнесено тихомълком от Пловдив за София. Синхрон 7 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив С думите, че не е анархист, Славчо Атанасов обясни, че не може да спира Панагюрското злато да пътува в чужбина. Синхрон 5 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив За пореден път кметът се зарече, че домът на съкровището е Пловдиският археологически музей. Синхрон 6 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Докато съкровището е на турне, в нашия музей ще бъде изложено едно от копията му.  
БЛАНК  
  По-късно кметът Славчо Атанасов се качи на сметовоз. Но не го подкара, а само провери дали е удобен. И остана доволен от готовността на общинските фирми „Чистота” и „Паркове и градини” за зимата. Добрата новина за Атанасов е увеличеният автопарк на двете дружества.  
В/Р  
Тема: Славчо Атанасов:”Въпреки орязания бюджет чистенето на Пловдив ще е на високо ниво”
  Кметът Славчо Атанасов не скри , че е доволен от дейността на двамата директори Радослав Кошински и Иван Георгиев Синхрон-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив „Въпреки безпрецедентно ниския бюджет за почистването на Пловдив 183 милиона вместо 227-те милиона за тази година , ще направим и невъзможното да поддържаме доброто ниво на чистота”-каза Атанасов Синхрон-пак Славчо 120 вече са машините на „Чистота” , 6 са новите тази година. Но хубавото е , че вече с „Паркове и градини” са на едно място и могат да си помагат , а и имат непрекъсната връзка и обменят информация и машини Синхрон-Радослав Кошински управител на „Чистота” Купени са водоноски, голяма машина за листа, вишка-за боядисване на стълбове и 4 сметовоза с различен габарит Синхрон-пак Кошински Средният сметовоз е да кварталите, а големият за булевардите. „Няма да вдигаме такса смет”-успокои кметът Атанасов и припомни, че данъците в Пловдив са най-ниски в цялата страна.  
БЛАНК  
  Идния понеделник кметът Славчо Атанасов кани при себе си всичките 10 народни представители от Пловдив. Той ще настоява пред тях да защитят града си и да съдействат парите от боклука, обещани на Пловдив от правителството, да бъдат включени в бюджета за 2011-та година.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
БЛАНК    
  Изповядващите мюсюлманско вероизповедание днес отбелязват началото на празника Курбан байрям. В „Столипиново” днес беше по оживено от всякога.  „Като сме без делници, не сме без празници”- казват хората и се готвят за празничната вечер. А за да е по-богата трапезата на по-бедните в трите ромски махали бяха раздадени 2 крави, което е близо 200 килограма месо.   
В/Р  
Тема: Курбан байрям в Столипиново
  Атмосфера-коч Музика Кочбайряма продължава 4 дни. Младите искат прошка от възрастните, а скараните- се помиряват. Синхрон- Рано сутринта на празника мюсюлманите се къпят и си обличат новите дрехи. По-късно вече се коли животно, което по-богатите са купили и ще раздадат на бедните
Синхрон-
Други, които нямат пари за агнешко пък си взеха телешко от торбичките с дарението от кмета на район „Източен” Синхрон-Петър Петров Днес маанета се точат като кадаиф, а вечерта кючеците са задължителни. Ама вярно като са безделници, да не са наистина без празници. Синхрон-жени музика  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Създаването на модерен лъчетерапевтичен център с два линейни ускорителя в Пловдив може да се провали заради бездействието на ръководството на онкодиспансера. Това заявиха от ръководството на УМБАЛ”Свети Георги”, в чиято клиника по лъчева терапия трябва да се създаде високотехнологичният комплекс за лечение на раково болни от южна България. От години там се помещава и работи телегама-терапевтичната система „Рокус-М” на общинския онкодиспансер, но той е остарял и до Нова година трябва да се демонтира. За сега обаче от онкото бавят обявяването на обществена поръчка за нов апарат. Подробности по темата четете в сайта ПОТВ.ЕУ.  
БЛАНК  
  А сега е ред на една политическа прогноза. ”Явна е необходимостта от алтернатива на сегашното управление”, смята кметът Славчо Атанасов. Той обаче не се ангажира със становище дали това ще бъде АБВ-то на президента Георги Първанов.  
В/Р  
Тема: Славчо Атанасов за АБВ
  Помолен да коментира евентуалното си участие в президентския проект АБВ, Славчо Атанасов заяви, че на този етап предпочита да е предпазлив. Синхрон 8 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Славчо Атанасов обаче се ангажира с политическа прогноза Синхрон 9 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив В политиката никога не остават празни пространства каза Атанасов Синхрон 10 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив На този етап обаче имаме само една кръгла маса и никаквео сериозно политическо формирование според Славчо Атанасов.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Бездомни кучета шетат из пловдивските улици, оплакват се граждани. Няма опасност обаче  от пренаселване с тях. Това ни убеди управителят на „Зооветеринарен комплекс” Пловдив – Петю Станев.  
В/Р  
Тема: В Пловдив няма опасност от бездомните кучета
  Пловдивчани смятат, че броят на бездомните кучета расте и заплашва тяхната сигурност. Управителят на Зооветернирания комплес - д-р Петю Станев не е съгласен. Той сподели, че негови служители ежедневно обикалят районите на Пловдив и прибират некастрираните бездомни кучета. Синхрон – 1 и 4 д-р Петю Станев – управител на Зооветеринарен комплекс Ветеринарният комплекс не е приют и няма право да зъдържа бездомните кучета, след като се извършат необходимите манипулации. Синхрон – 3 Петю Станев Алтернативният вариант за модерен кучешки приют, който да отговаря на всички европейски изисквания, също е в застой. Синхрон – 2 Петю Станев Пловдивчани могат да бъдат спокойни. До сега в града под тепетата не са регистрирани агресивни кучета. От няколко месеца е започнало и кастрирането на бездомните котки.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК


Тагове:   ноември,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3566699
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930