Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 14:37 - НОВИНИТЕ - 18 ноември 2010 ЧЕТВЪРТЪК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 851 Коментари: 0 Гласове:
0



  НОВИНИТЕ – 18 ноември 2010 четвъртък    
   
  Славчо Атанасов и ГЕРБ ще управляват Пловдив догодина!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 18 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Славчо Атанасов биe по рейтинг Бойко Борисов!! 63 процента от пловдивчани искат той да си остане кмет още четири години. Това сочи проучване на новосъздадената социологическа агенция Рисърч Десижън Мейкинг. Данните обяви днес в града шефката на агенцията Татяна Буруджиева.  
В/Р  
Тема: Славчо пак кмет ако изборите са днес
  Проучването е проведено през този месец сред 810 пловдивчани чрез интервюта по домовете.63 процента от пловдивчани смятат, че е по-добре да се запази сегашната администрация, 35 процента искат смяната й. Синхрон: Татяна Буруджиева- директор на РДМ Ако изборите бяха днес, 40 процента от анкетирани биха гласували за Славчо Атанасов. Далеч зад него със 7 процента е шефът на БСП доктор Илия Баташки. Изненадващо трети остава лидерът на ГЕРБ Иван Тотев едва с шест процента и половина. С процент по-малко във врата му диша съпартиеца му Здравко Димитров. Менда Стоянова от ГЕРБ и Спас Гърневски от Синята коалиция са с процент и половина. „Изненадващо” само 1 процент от пловдивчани предпочитат Георги Гергов да им стане кмет. Славчо Атанасов бие по рейтинг в момента и премиера Бойко Борисов. Кметът на Пловдив има 63 процента одобрение, а премиерът 60. Синхрон: 2 Това се дължи на факта, че пловдивчани одобряваот твърдата политиката на кмета в защита на градските интереси пред софиянци както със софийските боклуци, така и с Панагюрското златно съкровище.  
БЛАНК  
  В оптимистичните за сегашния кмет прогнози обаче има и нещо тревожно. Ако се запазят сегашните прогнози при гласуването за общински съветници, Славчо Атанасов ще управлява много трудно през евентуалния си втори мандат – да не кажем невъзможно. Листата на ГЕРБ към този момент има смазваща преднина, сегашното управляващо мнозинство по всяка вероятност няма да има повече от една трета от гласовете на общинските съветници.  
Бланк  
  Аз си имам принцип и никога не коментирам социологически изследвания. На социолозите това им е работата, да правят изследвания. Аз обаче имам други проблеми за решаване. Има още много кметска работа да се върши в Пловдив и не смятам, че е толкова важно кой какви проценти има. Още повече, изборите са чак след година. Пак ще кажа, че в управлението на един град има много малко политика и много административна работа. Тротоарите и булевардите не са нито леви, нито десни. За мен е важно пловдивчани да живеят по-добре и градът да се развива в една добра посока. Имайте предвид и това, че там където има някакво одобрение, до него винаги има и неодобрение. Едни може да ме харесват, други обаче не ме харесват. И това е нормално. Естествено е да се зарадвам на тези цифри, които се изнасят, това означава, че си върша работата, за която хората са ме избрали. Но пак повтарям, социологическите изследвания не са на дневен ред за мен.    
БЛАНК  
  По-късно през деня, когато резултатите бяха известни, вицепремиерът и доскорошен председател на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, цитирам: „Ще имаме силен кандидат за кмет на Пловдив! В момента в партията обсъждали имената на всички кандидати за кметове в българските общини.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Днес е международният ден за борба срещу тютюнопушенето. Той се отбелязва всяка година в третия четвъртък от месец Ноември. Днес съвестните граждани не пушеха, само отделни неинформирани типове продължаваха с вредната привичка.  
В/Р  
Тема: Пловдив отпразнува международния ден срещу тютюнопушенето…с фасове
  С контрабандата и с пушенето явно няма да се преборим. Остава надеждата, че някога ще спечелим поне малката битка – с фасовете. Засега обаче и тя изглежда загубена. стендъп – Ирена – лесно се купуват цигари По доходи и по какво ли още не може сме последни в Европа, по фасове обаче на глава от населението със сигурност нямаме конкуренция за първото място. Въпреки официалната забрана пловдивчани продължават да изхвърлят тютюневите си угарки по тротоарите. Незавсимо от това дали има или няма наблизо кошчета за отпадъци.  Явно страстта на пушачите не признава граници. Тя е по-силна от риска да бъдат наказани. А то и кой ли е тръгнал да наказва за хвърлен фас. Изобщо – българска работа. Стендъп – Ирена - 2
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Тир с видинска регистрация, пътуващ в посока към Пловдив, се обърна тази сутрин на околовръстното шосе край града. По първоначални данни причина за инцидента е намалената видимост. Водачът е загубил контрол над машината и се е врязал в насипания за безопасност пясък. Заради инцидента движението беше затруднено повече от 3 часа.   
В/Р  
Тема: Поредният инцидент с тир, катастрофирал до „Скобелева майка”
  Острият завой, в близост до пътния възел Скобелева майка , е лобно място на стотици леки и тежкотоварни автомобили. Поредната жертва е тир, който превозва прежда. Около 7 часа тази сутрин машината влиза в канавката, като според шофьорът причината за инцидента е мъглата и органичената видимост. Той твърди, че не е карал с висока скорост. Не е употребил и алкохол. Малко след катастрофата полицията регулираше движението, което беше причина и за по-дълго изчакване Атмосфера Пристигналият ведна на място екип на „Гражданска защита” не успя да помогне много.   ЗИЛа 131, с който разполагат спасителите забоксува и не успя да изтегли тира. Наложи се повече от 2 часа  да се чака специален подсилен влекач на частна фирма. Атмосфера-стоят След като тирът беше подготвен за теглене, движението беше спряно за 10-тина минути. Шофьорът на тежкотоварната машина е без наранявание, няма материални щети по камиона. След години катастрофи добрата новина, е че след като бъде завършен пътния възел Скобелева майка , ще се използва детелина и острият завой няма да бъде ползван.   
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
Малчугани от училище „Свети Константин Кирил Философ” доказаха днес, че България не е само страната на СМС-те, когато става въпрос да помогнем на някого. Наша редовна зрителка ни препоръча да видим инициатива на третокласници в подкрепа на деца изоставени по домовете в страната.  
В/Р  
Тема: Деца помагат на изоставени
  На третокласниците от училище „Свети Константин Кирил Философ” им писва в един момент да гледат как по телевизиите говорят , че България е страна на есимесите, когато става въпрос да помогнеш на някой нуждаещ се. Децата от 3 А и 3 В в същото училище стават съпричастни към една кауза в телевизионно шоу- да се съберат средства за изоставени по домовете малчугани. Набързо събират свои рисунки и създават ръчно изработени коледни картички. Днес организираха своеобразен търг сред съучениците си. Синхрон: Мая – третокласничка Идеята намери първо съмишленици сред „зайците” в училището, който първи се наредиха да напазаруват картички и картини в подкрепа на изоставените деца. Синхрони: Станимир- първолак                 Мартин- първолак Най- горди от инициативата на своите деца бяха класните им ръководители. Синхрон: Красимира Брайков- класен на 3 а               Цветка Параскова- класен на 3 в  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  ВИП стая в клиниката по Уши Нос Гърло на университетската болница „Свети Георги” бе открита днес. Средствата са дарени от семейството на благодарен пациент. С парите, събрани от таксата за престой във ВИП-а, от клиниката възнамеряват постепенно да ремонтират и останалите си стаи.  
В/Р  
Тема: Откриха ВИП стая в УНГ-то на УМБАЛ „Свети Георги”
  Клиниката по уши, нос, гърло на университетската болница „Свети Георги” се намира в Хирургичния блок на Пещерско шосе. Синхрон 1 – проф. Илия Йовчев – директор на клиниката Такъв пациент е бил и Петър Бончев. Младият мъж се е оплаквал от световъртеж, от който е бил излекуван. Синхрон 3 – доц. Диляна Вичева – лекар в клиниката С 5 000 лева са ремонтирани санитарният възел, В и К, кислородната и аспирационната инсталации и мазилката, поставени са хладилник и телевизор. 30 лева на легло на ден ще струва престоят. Синхрон 2 – доц. Карен Джамбазов – директор на УМБАЛ „Свети Георги” Ремонтът е извършен със съдействието на дамската благотворителна организация „Соропимист интернешънъл” клуб Пловдив. А така изглежда банята на една от останалите стаи в клиниката.  
БЛАНК  
Езерото с мечката в Цар Симеоновата градина са се заели да възстановят дамите от благотворителната организация „Сороптимист интернешънъл”. За целта те организират коледен бал за набиране на необходимите средства.  
В/Р  
Тема: Ремонтират езерото с мечката
  Дамите от „Клуб Пловдив Сороптимист интернешънъл” канят всички родолюбиви пловдивчани на благотворителен коледен бал на 10-ти декември от 19 часа в хотел „Тримонциум”. Синхрон 4 – доц. Диляна Вичева – предс. на „Сороптимист – Пловдив” Поканата струва 60 лева, а необходимата сума за ремонта на езерото с мечката е около 8 хиляди лева. Синхрон 5 – доц. Диляна Вичева – предс. на „Сороптимист – Пловдив” И тъй като върху мечката в градината са били дондуркани поколения пловдивчани, мислим, че и тя има право на глс по въпроса. Стенд ъп Досега от „Сороптимист” са възстановили 6 чешмички в централната градска част, главно в Цар Симеоновата градина и са изградили фитнес площадка за деца инвалиди в детския кът.  
БЛАНК  
  Градската Художествена Галерия в Пловдив отвори врати за ретроспективната изложба на известния пловдивски художник Спас Загоров. Тя представи акварели, рисунки, гравюри и плакати на художника.  
В/Р  
Тема: „Дългият път към дома” от Спас Загоров
  Организатори на изложбата „Дългият път към дома” са семейството на художника и Градската Художествена Галерия, чиито директор е бил самият автор през периода от 1953 до 1971 година. Атмосфера – Красимир Линков – настоящ директор на ГХГ На събитието присъстваха и специални гости – жители от родното село на твореца - Горно Сахране. Те изразиха благодарност и изброиха част от дейноститете на худжника, с които той е подпомагал културното развитие на селото. Атмосфера – Зафирка Павлова – секретар на читалище „Светлина” Организаторите и гостите бяха единодушни, че зад определението на Пловдив като културна столица на България, стои трудът и последователната дейност на Спас Загоров, защото художници като него допринасят не само за традицията, но и за изграждане на националните ценности. Горно Сахранци изразиха надежда – скоро изложбата да бъде експонирана и в казанлъшкото село.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3551855
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031