Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 14:43 - НОВИНИТЕ - 20 ноември 2010 СЪБОТА
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1787 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 20 ноември 2010 Събота  
   
  Кметът Славчо Атанасов е бесен на пловдивските социалисти!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 20 ноември. В началото на емисията ни на живо, нека  видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
     
БЛАНК  
  Политиката и управлението на един град на е игра на джамини! С тези думи кметът Славчо Атанасов се обърна днес към БСП, след снощното решение на столетницата да оттегли от управлението на града заместник-кмета си Александър Константинов. Социалистите предлагат неговото място да заеме лидерът им доктор Илия Баташки.  
В/Р    
  Тема: Кметът към БСП: Това не ви е игра на джамини
  Кметът Славчо Атанасов днес беше видимо ядосан от решението на пловдивските социалисти. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив/джамини/ След драматичния пленум на столетницата, Славчо Атанасов се е чул по телефона с Александър Константинов. Според кмета неговото вице все още не е решил дали ще подаде оставка в понеделник. Синхрон:2 Кметът отказа да коментира номинацията на Илия Баташки, но призна качествата му на ръководител Синхрон: 3 Пловдивската телевизия разбра от свои източници в БСП, че цялата завера е организирана от областният лидер на социалистите Георги Гергов. Той бил бесен от мераците на Баташки да играе за кмет на Пловдив. Пуснал го в управлението на града, за да се провали. Целта на Гергов била да лансира протежето си Георги Търновалийски. За това попитахме кмета има ли вероятност доктор Баташки да поеме социалната политика, а Търновалийски общинската икономика. Синхрон:4 В понеделник сутринта от БСП слагат на кметската маса оставката на Александър Константинов и новата си кандидатура за вицекмет Илия Баташки.  
БЛАНК  
  Цялото становище на кмета Славчо Атанaсов относно решението на БСП да смени Александър Константинов с Илия Баташки гледайте в рубриката ни „Акценти” след края на емисията и в сайта potv.eu.  
БЛАНК  
  Продължаваме с още политически новини от Пловдив. Общинската структура на политическа партия „Атака” отбеляза петата годишнина от основаването си. С тържествена литургия в храм ”Свети Георги” членове и симпатизанти се събраха и честваха събитието.  
В/Р  
Тема: АТАКА – 5 години.
  Атмосфера - храма и влизането в него. Ето какво си спомнят и какво си пожелават част от учредителите на партията в Пловдив. -            Павел Шопов – зам.председател на народното събрание, учредител. -            Димитър Керин – общински съветник, учредител. Много или малко са пет години от живота на есна партийната организация и какво се случи през този период? След литургията всички се отправиха към паметника на Апостола на Бунарджика. Мечтата и борбата на Левски беше за свободна България, а девизът на Атака е „Да си върнем България!”. какви са днес настроенията сред младежите в организацията. -            Владимир Райчев член на Атака от 5 години и Стамен Калчев от 1 година. В словото си пред паметникана Апостола депутатът Павел Шопов изтъкна, че за 5 год. Партия Атака здраво е стъпила в българския политически живот. В началото ни приемаха несериозно, но сега вече се съобразяват с нас и в крайна сметка побеждаваш! На края връчи членски книжки на нови членове, изключително млади хора.  
БЛАНК  
  Земеделците на Анастасия Мозер разшириха формата на „Синята коалиция” в Пловдив и декларираха, че целта на обединената реформаторска десница е спечелването на големите общини догодина на местните избори.  
В/Р    
  Тема: Човек на Мозер: „Синята коалиция” печели големите общини
Синхрон: Петя Ставрева – международени секретар на партия „Обединени земеделци” Бившата депутатка в европейския парламент взе участие във форум на тема : Кредитиране и субсидиране в земеделието”. Той се проведе днес в Пловдив. Тук бяха и съпредседателите на плодивската „Синя коалиция” Петър Попов и Спас Гърневски.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов и здравният министър Стефан Константинов намериха днес решение за пловдивските онкоболни. Тежките случаи за лъчелечение ще се поемат от болниците в София, Стара Загора и Бургас.  
В/Р  
Тема: Решение за онкоболните
  Проблемът възникна заради управата на онкодиспансера, която забави монтирането на нов лъчеапарат. Старият „Рокус- м” вече е негоден а управата на онкото не го демонтира от Университетската болница, където е монтиран. Макар от държавното здравно заведение да искат да сложат нов тип облъчваща техника. Здравният министър пое ангажимента лично да съдейства пред болниците в София , Стара Загора и Бургас да приемат пловдивски онкоболни. Стефан Константинов , който е в правителството на ГЕРБ, беше категоричен че не го интерисува политиката, макар кмета да е от ВМРО, а единствено здравето на пациентите. Синхрон: Стефан Константинов- министър на здравеопазването Най- доволен от хепиенда за пловдивските онкоболни беше кметът Славчо Атанасов. Той призна, че има и личен мотив за решаването на проблема. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Двамата наистина демонстрираха искрените си намерения и стискайки си ръцете доказаха максимата, че здравето цена няма.  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Втора дупка, участник в нашата класация „Дупка номер 1 на Пловдив” вече е запълнена. След кратера на Сточна гара, тези дни беше оправена и дупката на булевард „Васил Априлов”. И макар че ние сме заплашени да останем без класация, все пак предпочитаме бързата реакция, демонстрирана от институциите. За което ги поздравяваме!  
В/Р  
Тема: Дупка на „Васил Априлов” запушена
  ГОТОВ  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Празничен концерт на ансамбъл „Тракия” по повод 35 години от създаването му и 50-тата годишнина  на художествения му ръководител професор Даниела Дженева се състоя снощи на сцената на Драматичния театър. Двойният юбилей зарадва хиляди почитатели на българския фолклор.  
В/Р  
Тема: Ансамбъл „Тракия“ отбеляза 35 години с тържествен концерт
  Ансамбъл „ Тракия“ е създаден през 1974 г. от известния наш хореограф проф. Кирил Дженев.В редиците му са бивши и настоящи възпитаници на Академията за музикално и танцово изкуство-Пловдив- танцьори, певци и инструменталисти.Съставът има богата биография- артистите са изнесли хиляди концерти в различни краища на страната и са участвали във всички престижни форуми в България.Представили са спектакли в повече от 50 държави, сред които Германия, Франция, Белгия, Индия, Япония, Мексико, Израел и др.     В годината на своя 35-годишен юбилей фолклорен ансамбъл „ Тракия“ е отличен от „Съвета на европейската научна и културна общност“ с приза  „ Златна книга“ за завоюван висок престиж и обществено признание и принос към българската култура.Ансамбълът получава и Златен печат“ за Европейски менижмънт в културата.Наградата  „ Нестинарка“ за принос в областта на музикално- танцовото изкуство е присъдена на Международния фолклорен фестивал в гр. Бургас. Тази година ансамбъл „ Тракия“ изнесе шест големи спектакъла на сцената на Античния театър в Пловдив.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще се видим с добрите и лошите новини от седмицата, както и новата ни рубрика „Седмият ден”. От новинарския екип и от мен - приятна вечер.                                                  


Тагове:   ноември,   събота,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567246
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930