Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2011 14:36 - Новините от 28 юни 2011 г. - вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1446 Коментари: 0 Гласове:
0НОВИНИТЕ –  28 юни 2011г., вторник  
   
  Там, където е текло, пак тече  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –  28 юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  От отдавна пресъхналата чешмичка на Бунарджика зад Търговската гимназия отново бликна вода - за радост на многобройните пловдивчани, за които паркът е любимо място за разходка, особено в летните жеги.  
В/Р  
Тема: От пресъхнала чешмичка на Бунарджика отново блика вода
  Чешмата е изместена с около два метра от старото място. Използвани са старите камъни, на мястото на открадното корито е поставено ново. Изцяло подменен е водопроводът. Работата свърши общинското предприятие „Градини и паркове” и неслучайно неговият директор Иван Георгиев пръв отпи вода от чешмичката. Синхрон 1, 2 и 3 - Иван Георгиев, директор на ОП „Градини и паркове” Синхрон 6 и 5 – арх. Здравко Василков Реконструкцията е излязла около 4 хил. лв. На толкова се оценява направеното дарение – проектът на арх. Здравко Василков и положеният за изпълнението му труд. Възстановен е и паметникът на гъдуларя с подстъпите към него. Синхрон 4 – Иван Георгиев, директор на ОП „Градини и паркове” До двайсетина дни в района ще бъдат поставени нови пейки и кошчета.  
НОВИНИ ОТ ОБЩИНАТА  
 
БЛАНК  
  Безпрецедентен удар под пояса! Това, преразказано най-кратко, е днешният коментар на председателя на Общинския съвет Илко Илиев и кмета Славчо Атанасов по адрес на Агенция „Държавна финансова инспекция”, която включи в начета на фирма „Инжстрой” и общински служители.   
В/Р  
Тема: Славчо Атанасов: „Няма да позволя да се гаврят със служители на общината”
  Сагата около реконструкцията на бул. „Руски” се задълбочава. Общината е твърдо решена още днес или утре да обжалва наложения на нейни трима служители начет за около 137 хил. лв. Синхрон 1: Илко Илиев, председател на Общинския съвет След назначената проверка било установено, че общинарите действали според правилата. Синхрон 2: Илко Илиев, председател на Общинския съвет Кметът ще да брани своите служители докрай. Нещо повече – щял да действа за оневиняването им заедно с областния управителИван Тотев. Синхрон 3: Славчо Атанасов, кмет на Пловдив Набедените служители са уверени в своята невинност. Синхрон 4: Кметът е направил справка, че общият брой на проверките върху дейността на Общината са 163. 117 от тях са по време на управлението на ГЕРБ. Синхрон 5: Славчо Атанасов, кмет на Пловдив  
БЛАНК  
Областният управител Иван Тотев нито е провеждал, нито пък ще присъства на срещи по въпроса в София, опровергаха от областната администрация твърденията на кмета Славчо Атанасов. В петък той провел телефонен разговор с представители на ръководството на Агенция „Държавна финансова инспекция” по молба на кмета с цел да се получи повече информация относно проверката за разширението на бул.„Руски”. От финансовата инспекция заявили, че има констатирано нарушение, което общината по закон може да обжалва до 1 юли.            
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Общината дари парцел от 8 декара на ПУ „Паисий Хилендарски”. Предложението е прието с пълно мнозинство от местния парламент. Тази сутрин кметът Славчо Атанасов подписа заповедта за дарението.  
В/Р  
Тема: Общината дарява 8 декара на ПУ „Паисий Хилендарски”
  Синхрон 1: Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Кметът изказа своите пожелания. Синхрон 2: Славчо Атанасов  
БЛАНК  
  Системата за класиране на детските градини в район „Тракия” е по-добра от тази в София, Варна и Бургас. Това коментира днес кметът на района Гиньо Матев.  
В/Р  
Тема: Системата за класиране на детските градини в „Тракия” е най-добрата в страната
  Общо 437 деца са кандидатствали за детска градина в район „Тракия". От тях само 40 остават без места. Кметът Гиньо Матев е категоричен, че до месец септември няма да остане нито едно дете извън градина. Синхрон – 1 Гиньо Матев – кмет на „Тракия” В "Тракия" ще бъдат открити 4 нови групи с по 15 деца, 2 от тях помощни - за хлапета, които не са могли да се класират в останалите райони. Синхрон - 2 От август родителите на некласиралите се до този момент тракийчета може да подават документи в ЦДГ „Червената шапчица".  
БЛАНК  
  Утре от 11 часа в заседателната зала на общината ще бъде представен паркоустройственият проект за реконструкцията на Дондуковата Градина. Пловдивчани, които желаят, могат да участват в общественото обсъждане. Ние потърсихме мнението им още днес.  
В/Р  
Тема: Дондуковата градина готова за реконструкция
  Дондуковата или както е по-известна сред пловдивчани -Градската градина, е първата градска градина в България. Построена е с указ на княз Дондуков веднага след Освобождението през 1878 г. Дондуковата градина е обявена от ЮНЕСКО за паметник на паркоустройството, затова ще се търси и европейско финансиране за готовия вече проект. Анкета - Синхрони Проектът предвижда много повече зеленина, огромен фонтан, художествено осветление и още много новости дори в най-дребните детайли. Стендъп  - Синхрон 1  
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Минавали ли сте по улица „Ракия”? - попита зрителка на ПОТВ и ни посочи пътя. Вижте!  
В/Р  
Тема: Ул. „Ракия” в Пловдив
  „Има улици, посветени на къде известни, къде неизвестни личности, дали своя принос за социалното развитие. Има с наименования на местности, битки, реки, планини, дървета и цветя … но винаги съм се питала, защо няма улица, с името на алкохол?” – с тези думи се обръща към нас зрителка на ПОТВ и продължава – „Но един ден…както си вървях по една от централните пловдивски улици и …о, небеса! Попаднах на улица „Ракия”…” Стендъп О, разочарование! Оказа се, че причината за бленуваното от нашата зрителка алкохолно наименование, е съвсем прозаична – една водоскочна тръба просто невинно е закрила заветното първо „Т” на улица „Тракия”. Нищо! Може би пък не е толкова зле. Ако нашата зрителка е достатъчно упорита в желанието си, може да внесе официално предложение в общината – нали скоро обявихме гроздовата ракия за наша национална ценност. Редно е да и се отдаде и тази почит.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
БЛАНК    
  Кандидатът за кмет на „Синята коалиция” арх. Илко Николов се срещна с Обществения комитет в негова подкрепа в Стария град вчера.  
В/Р  
Тема: Арх. Илко Николов: „Пловдив трябва да излезе от блатото”
  Според арх.Илко Николов Пловдив се намира в застой и е много далече от истинския си блясък. Обществено-политическият модел, който предлага „Синята коалиция” е най-сигурният начин градът отново да се развива. Синхрон – арх. Илко Николов – кандидат-кмет на „Синята коалиция” В обществения комитет, наброяващ над 80 души, се забелязаха имената на Спас Гърневски, лидер на ДСБ, инж.Петър Попов, лидер на СДС, инж.Димитър Язов, Веселин Дошков, Любозар Фратев, Здравко Гълъбов и много артисти, художници, общественици и представители на интелигенцията. Първата, застанала зад кандидатурата на арх.Илко Николов, е дъщерята на извесния пловдивски художник Георги Божилов – слона – Мия Божилова. Синхрони – Мия Божилова, Любозар Фратев, Румен Жеков Срещата продължи близо 2 часа. На чаша вино участниците в комитета дискутираха истинските проблеми на града и възможните решения за справяне с тях.  
БЛАНК  
  Етнографският музей събра майстори от цялата страна. В духа на добрата традиция те демонстрират своите умения. Започна седмицата на занаятите, която ще продължи ще продължи до 3 юли.  
В/Р  
Тема:  Стартира седмицата на занаятите
  Атмосфера В Етнографския музей се представят 22 занаята от повече от 40 майстори – иконописци, ножари, медникари, майстори на музикални инструменти, тъкачки, майсторене на дърворезба, кукли, рисувана коприна, рисувани яйца и още много интересни занаяти. Атмосфера Занаятчийте коментираха, че когато майсториш нещо трябва да го правиш с мерак, с душа и сърце. Затова и майсторенето си има собствено очарование и магия. Трудоемко е и се изисква много любов и търпение, но крайният резултат определено си заслужава. Синхрони – занаятчии Всеки, който иска да се потопи в духа на отдавна отминалото време, може да го направи до 3 юли между 9 и 18 часа. Атмосфера  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  КАКВО предстои в програмата на Пловдивската телевизя? След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува кметът на район „Тракия” Гиньо Матев. От 19,20 в предаването „Звездни мигове” ще гостува Васил Дамянидис – главен треньор по плуване на клуб „Младост”. От 20,50 ще може да гледате Маг Мариела с „Мъдрост и тайнство”. Така завърши новинарската ни емисия. Ние обаче продължваме да ви информираме и да коментираме в нашия сайт – ПОТВ ЕУ. Очакваме и ви и там. От новинарския екип, от мен Васил Трайков -  приятна вечер.    

 

 
 

 

  Там, където е текло, пак тече  

 

 
 

 

  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –  28 юни. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  

В/Р

 
 
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

   

БЛАНК

 
 

 

  От отдавна пресъхналата чешмичка на Бунарджика зад Търговската гимназия отново бликна вода - за радост на многобройните пловдивчани, за които паркът е любимо място за разходка, особено в летните жеги.  

В/Р

 
 
Тема: От пресъхнала чешмичка на Бунарджика отново блика вода

 

  Чешмата е изместена с около два метра от старото място. Използвани са старите камъни, на мястото на открадното корито е поставено ново. Изцяло подменен е водопроводът. Работата свърши общинското предприятие „Градини и паркове” и неслучайно неговият директор Иван Георгиев пръв отпи вода от чешмичката. Синхрон 1, 2 и 3 - Иван Георгиев, директор на ОП „Градини и паркове” Синхрон 6 и 5 – арх. Здравко Василков Реконструкцията е излязла около 4 хил. лв. На толкова се оценява направеното дарение – проектът на арх. Здравко Василков и положеният за изпълнението му труд. Възстановен е и паметникът на гъдуларя с подстъпите към него. Синхрон 4 – Иван Георгиев, директор на ОП „Градини и паркове” До двайсетина дни в района ще бъдат поставени нови пейки и кошчетаГласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3459785
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Септември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930