Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2011 10:15 - Новините - 13.07.2011г. - Сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 3644 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 13 юли 2011 г.,

Сряда

 

 

 

 

 

Шуми Марица …ОМЪРСЕНА!

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 13 юли.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

 

 

БЛАНК

 

 

В центъра на Столипиново ли е най-голямото пловдивско сметище? Не, не е! Къде е, вижте в следващия репортаж.

 

В/Р

 

Тема: Марица – най-голямото пловдивско сметище

 

Река Марица, пак покрай Столипиново. Тя се оказа най-голямото сметище в града.  Всяка седмица строителни фирми изсипват отпадъци в нея.

Атмосфера

Изхвърля се и битова техника, ел. части, кинескопи от телевизори, хладилници… И не само, транжорни и месокомбинати изхвърлят труповете на животни, които се разлагат и вмирисват. Така Марица се превръща в язва, сееща зарази и радиоактивни замърсявания. Нещо повече - цялата смрад отплува директно към Турция. Грози ни международен скандал, ако нашата южна съседка сезира европейските институции от заплашващата я екологична бомба.

                

КАШ

ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ

 

БЛАНК

 

 

Зрители питат защо не се поддържа подлезът на Централна гара откъм булевард „Христо Ботев”.Даден е на концесия на футболен клуб „Локомотив” още по времето, когато негов собственик беше покойният вече Георги Илиев. Къде отиват парите? Има ли такова нещо като концесионен контрол?

 

В/Р

 

Тема: Какво прави „Локо” с наемите?

 

Въпреки наемите, които събира концесионерът, за дупките и разбитите плочки никой не се грижи. Трябва ли да се чака докато някой си счупи крак? Къде отиват парите и защо не се поддържа?

Синхрон- 1, 2

Когато миналата година Общинският съвет реши да развали концесията, защото не се изпълнява, шефовете и феновете на „Локо” скочиха и обещаха да постегнат подлеза. Съветниците отмениха решението си, но вместо нещо да се подобри, подлезът става все по- неугледен. Събираните средства от наеми уж отивали за материалната база на отбора, а другото можело да почака. Докога…?

 

БЛАНК

 

 

За бунище в район „Тракия” сигнализира друг наш зрител. Намира се на ул.”Недялка Шилева” срещу пожарната. От храстите около индустриалната се разнасяла ужасна смрад. Вижте повече в следващия видеоматериал.

 

В/Р

 

Тема: „Тоалетна” на открито в „Тракия”

 

Недалеч от жилищните блокове, на неоживено място, скрито зад две бетонни плочи и храсти, нещото, което виждате, е пригодено умишлено от някого... Но за какво?.. 

Стендъп – Синхрон 1

Въпреки дърветата, които прикриват нужника, минувачи са забелязали, че там спират шофьори на коли и често се виждат голи дупета. 

 

БЛАНК

 

 

С този видеорепортаж възстановяваме нашата рубрика „Най-миризливите места в Пловдив”, Очакваме вашите сигнали.

 

КАШ

РАЗДЕЛИТЕЛЕН

 

БЛАНК

 

 

Балотаж Иван Тотев – Георги Търновалийски или по-малко вероятно Тотев – Славчо Атанасов на местните избори за кмет предвижда представително социологичско изследване на ТIS Research, поръчано от БСП – Пловдив.

 

В/Р

 

Тема: Социолози прогнозират партиен вот за кмет наесен

 

Поредното социологическо проучване препотвърди отдавна известното – за пловдивчани кметът Славчо Атанасов е най-популярната и одобрявана личност сред политиците.

Синхрон – Валентина Тодорова, директор на TIS Researh

 Имиджът на основната политическа ГЕРБ в Пловдив, измерен в проценти, е по-нисък от националния рейтинг на партията, а при БСП е обратното – пловдивските социалисти се радват на повече симпатии, отколкото националното им ръководство. Най-одобряваният избран от пловдивчани депутат е Стефан Данаилов, а фаворити по харесване сред общинските съветници са отново социалисти – на пълво място е Николай Радев, следван от Тодор Кръстев и Ангел Батаклиев. Чак след тях се нарежда председателят на местния парламент Илко Илиев от ВМРО-НИЕ. Най-много антипатии събира Спас Гърневски от ДСБ, като конкурент се опитва да го догони Димитър керин от „Атака”.

Политическите сили се консолидират около своите кандзидати.   

КАШ

СПОРТ

 

БЛАНК

 

 

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и областният упрваител на Пловдив Иван Тотев се срещнаха с представители на спортните клубове. Какви са основните проблеми на спорта в града ни и как да ги решим, гледайте в следващия репортаж.

 

В/Р

 

Тема: Министърът на спорта и областният управител се срещнаха с представители на спортни клубове в Пловдив

 

Министърът на спорта Свилен Нейков, областният управител Иван Тотев и представители на над 40 спортни клуба обсъждаха развитието на спорта в града под тепетата.

Синхрон – 1 Иван Тотев – областен управител на Пловдив

По време на дискусията стана ясно, че по-голямата част от спортните обекти в Пловдив са под юрисдикцията на общината. Затова областният управител се ангажира да обобщи проблемите и да ги прати на кмета Славчо Атанасов. Един от акцентите в дискусията беше Европейското първенство по гребане в края на лятото, на което Пловдив е домакин. За организацията на събитието Министерството на спорта е превело 750 000 лева на Федерацията по гребане. Предстои още един транш от 250 000 лева. До момента обаче не е ясно с какво община Пловдив се включва в подготовката.

Синхрон – 2 Асен Марков и Иван Тотев

Синхрон – 3 Свилен Нейков – министър на спорта

Други акценти от днешната среща бяха поставени върху състоянието на Спортната гимназия и реконструкцията на стадион „Пловдив”. Министър Свилен Нейков коментира, че експертизата за съсътоянието му трябва да бъде готова в края на юли. Тогава ще има среща и с испанските инвеститори.

 

БЛАНК

 

 

И накрая – едно съобщение. Тази вечер от 22 часа в Тракия ще пръскат срещу комари. Ако искате да не ви мирише, затворете прозорците. А ако имате комари и в стаите, тогава разтворете прозорците широко и се приберете след полунощ - когато са измрели.

 

БЛАНК

 

 

Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

БЛАНК




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552642
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031