Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2010 10:48 - Новините - 13 май 2010, ЧЕТВЪРТЪК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 2141 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.05.2010 10:57


НОВИНИТЕ – 13 май 2010  Четвъртък  
   
  Общинският съвет с 29 гласа подкрепи тегленето на 30 милионния заем. Те ти булка Спасовден.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  13 май. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
Преди да минем към заема да се опитаме да разберем какво се е случило с булката на днешния Спасовден.  
Вр анкета спасовден  
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  На днешната сесия на Общинския съвет никой не искаше да бъде в ролята на булката. След два часа разгорещени кандърми и малко преди гласуването съветниците от  ГЕРБ и АТАКА напуснаха залата. Заемът имаше и други противници.  
В/Р  
Тема: Гласуваха 30- милионния заем
  Против заема бяха тримата съветници от Синята коалиция Тони Симидчиева, Даниела Желязкова, Спас Гърневски и съветника от ДЕР Любозар Фратев. Преди премането на решението в продължение на два часа управляващи и опозиция се упражняваха в политическа реторика на тема “ за “ и “против” заема. Управляващите определиха заема като антикризисна мярка, а опозицията беше категорична, че бюджета не може да го поеме. Кметът Славчо Атанасов се надява някой отново да не наклепа Пловдив пред европейската банка както наскоро направи фирмата на депутатката от ГЕРБ Геновева Алексиева. Това му даде повод да припомни черти от родната народопсихология. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив ГЕРБ и ВМРО се обвиняваха взаимно! Синхрони: Дани Каназирева – ГЕРБ                Слави Георгиев- ВМРО-НИЕ Сините бяха по-умерени Синхрон: Даниела Желязкова – ДСБ След днешното решение кметът прояви оптимизъм. Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив На 26 май управителният съвет на европейската банка ще вземе решение дали да отпусне 30 милиона лева заем на Пловдив за ремонт на улиците.  
БЛАНК  
Няколко часа след като общинските съветници приеха решението за теглене на 30 милионния заем, областният управител Иван Тотев заяви, че няма да спира решението. Мотивите му за това са, че не иска да пречи на работата на общинската администрация. Въпреки това, Тотев за пореден път изрази тезата си, че тези пари не трябва да бъдат теглени, защото ще бъдат в тежест на пловдивчани.  
В/Р    
  Иван Тотев
  СИНХРОН: Иван Тотев- областен управител  
БЛАНК  
  Така че сега последната дума има Европейската банка. Дали скандалът с оттеглянето на съветниците от опозицията няма да направи банкерите по-предпазливи?  
КАШ община
 
БЛАНК  
  Шест култови пловдивски заведения ощетяват с милиони левове градската хазна. Това обяви днес заместник- кметът Александър Константинов. Той посочи като нарушители собствениците на “Симфония”, ресторантите “Розенхоф” , “Сентръл парк“ 1 и 2, и заведенията Арена и Кастело. Прави впечатление, че повечето от обектите са на апетитни места, някои от тях бяха любими на скорошни управляващи.  
В/Р    
  Тема: Прокуратурата погна ресторанти нарушители
  Общинската администрация е направила проверката по сигнал от пловдивската прокуратура. Милион и 600 000 лева дължи към хазната Симфония от неплащани наеми. Розенхоф няма право да ползва общински терен за маси на открито. Ресторантите Сентрал Парк 1 и 2 , Арена и Кастело пък без да имат одобрена схема са построили заслони над откритите си маси. Общината е предупредила нарушителите да отстранят нередностите. Синхрон: Александър Константинов- заместник- кмет на Пловдив За подобни нередности предстои да бъдат проверени още стотици търговски обекти в Пловдив.  
БЛАНК  
  Грамоти и предметни награди получиха участниците в 7-мото областно състезание по български език „Свети Иван Рилски”. В надпреварата по родна реч участваха ученици от 2 до 12 клас. Областният управител Иван Тотев и началникът на регионалния инспекторат на образованието Павлинка Кацарова наградиха класиралите се на първите три места.  
В/Р  
Тема: Пловдивските ученици отличници по български език
  Организаторите на състезанието по български език се похвалиха, че  участниците са показали завидни знания, любов към майчиния език и амбиция да се представят добре. Освен материални и морални награди, експертите по български език смятат,че учениците са получили и максимално добра подготовка за предстоящите приемни изпити след 7-ми клас. Синхрон-ученичка На церемонията по награждаването , учителите не пропуснаха да насърчат децата да продължават да се упражняват добре да пишат на български език, дори тогава, когато чатят в интернет.   
КАШ КРИМИ
 
БЛАНК  
  Труп на мъж с неустановена самоличност бе намерен вчера в коритото на река Марица в землището на Стамболийски. Трупът е в напреднал стадий на разложение. Мъжът е бил облечен в бежова жилетка, зелен пуловер, черни чорапи и плетени обувки. При първоначалния оглед полицаите и съдебните лекари не са установени данни за насилие.
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Цяла тенджера фасул по тракийски сготвиха кметът на район “Тракия” Гиньо Матев и Ути Бъчваров. Популярният кулинар пък изпържи 6 килограмово кюфте. Вкусотиите бяха раздадени на гражданите, които се събраха в тракийския парк Ротари.  
В/Р  
Тема: Гиньо Матев: Изхвърляйте отпадъците разделно
  Гиньо Матев и водещият на популярното предаване "Бързо, лесно, вкусно" Ути участваха в специално шоу, посветено на разделното събиране на отпадъците. Улеснение за това ще бъдат поставените 400 цветни контейнера в района за пластмаса, стъкло и хартия.   Синхрон-Гиньо Матев   Доказано е, че всяко семейство изхвърля най-много хранителни отпадъци. За това известният телевизионен кулинарп  насърчи всички домакини  да разделят отпадъците в различните контейнери.   Синхрон- Ути Бъчваров

На импровизирана сцена в парка до
 СОУ "Свети Седмочисленици", се представиха възпитаниците от детска градина "Десислава", както и фолклорният състав към училище СОУ"Димитър Матевски". Докато Гиньо Матев и Учи Бъчваров готвеха, жители от района участваха в кулинарен конкурс за най-вкусна и красива пита. Децата пък рисуваха графити, като темата беше-"Аз рециклирам България". За най-умните и можещите имаше специални награди.
 
БЛАНК  
  От снощи в Градската художествена галерия са представени творбите двама известни пловдивски творци-скулптора Красимир Русев и живописеца Михаил Минков. Двамата  приятели честват юбилеи с обща изложба, посветена на Пловдив. На откриването присъстваха десетки роднини и приятели.  
В/Р  
Тема: Юбилейна изложба на Красимир Русев и Михаил Минков
  Страстта на известния филибелия Красимир Русев е да изработва портрети на известни плровдивчани. Не сличайно 40-те бронзови скулптури, подредени в Градската галерия предизвикват патриотично самочувствие и малко носталгия. Редом впечатляващия портрет на знаменития Борис Христов, могат да се видят и образите на известни журналисти.Скулпторът представи и бронзови творби-знакови пластики, посветени на асоциации, предизвикани от формата на материала - „Роза", „Дакел", „България и Европа". синхрон- Красимир Русев-скулптор  Изложените творби на Михаил Минков от различни периоди на творческият му път, го представят като богат на емоции художник, с очарователна палитра, която носи различни стойности - от мекотата на акварелния лист, до декоративната същност на някои пейзажи. Синхрон-Михаил Минков-художник Красимир Русев е известен с това, че е автор на бюст-паметника на Стефан Стамболов, поставен пред община Пловдив и на редица други творби, познати на пловдичани. Михаил Минков пък се откроява със своята зографска дейност, изписал е множество стенописи в християнски храмове, участвал е и в реставрацията на - Джумая Джамия.

КАШ СПОРТ
 
БЛАНК  
  Турнир по футбол събра деца от различни детски градини . Любезен домакин на събитието бе ЦДГ „Мая” в район „Южен”.  
В/Р    
  Тема: Футболни таланти премериха сили в район „Южен”
  Началото беше дадено от районния кмет Александър Колев. СИНХРОН 1 : Александър Колев – кмет на район „Южен” Мачът с който бе открит турнира беше между малчуганите на детските градини „Мая” и „Албена”. В надпреварата се включиха 8 отбора от 8 пловдивски градини. СИНХРОН 2: Венета Бурдева – директор на ЦДГ „Мая” Още с началния съдийски сигнал и двата отбора заформиха здрава битка на зеления терен. Публика не липсваше. Родителските агитки даваха треньорски наставления на своите момченца.На тържеството присъстваше и изпълнителният директор на Локомотив ПД, Атанас Узунов. СИНРОН 3: Атанас Узунов Финалната част на турнирa ще се проведе на 19 май в двора на училище „Васил Левски”.  
   
  Сега да видим още веднъж акцентите от деня.  
  ХЕДЛАЙН
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ- омбудсман. Гост в предаването е Гиньо Матев – кмет на районТракия. От 19,15 е поредното издание на МАГАЗИН ЗА ИМОТИ ПАРИ И ИДЕИ. От 20,50 е предаването Дух и тяло с Боряна Тотева, след което ще излъчим най-интересното от днешната сесия на Общинския съвет. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.


Тагове:   май,   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568146
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930