Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2010 11:26 - НОВИНИТЕ – 5 май 2010, сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 878 Коментари: 0 Гласове:
0



     
   
  Красимир Каракачанов инспектира днес пооределите редици на пловдивската си чета.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 5 май В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  За Славчо или хубаво или нищо. С тези думи лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов коментира работата на пловдивския кмет Славчо Атанасов. В Пловдив официално той представи новото местно ръководство на партията, което се оглавява от кмета на район Южен Александър Колев.  
В/Р  
Тема: Каракачанов: За Славчо или хубаво или нищо
  Красимир Каракачанов твърди, че няма масов отлив на членска маса от ВМРО-БНД към новосформираната партия ВМРО-НИЕ, към която вече принадлежи по-голямата част от общинското ръководство на Пловдив. Синхрон – Красимир Каракачанов – лидер на ВМРО-БНД Каракачанов не смята, че до есента на следващата година ВМРО-БНД ще натрупа достатъчно членска маса в Пловдив и се обиди на твърденията, че в момента те са шепа хора. Синхрон 2 Според новия председател на ВМРО-БНД в Пловдив, разцепването зад учредяването на новата партия ВМРО-НИЕ стоят икономически интереси. Александър Колев каза още, че отдавна не си говори с кмета Славчо Атанасов. Синхрон – Александър Колев - председател на ВМРО-БНД – Пловдив В момента ВМРО-БНД събират подписка за обявяването на референдум, на който българите да кажат Искат ли Турция в Европейския съюз.  
БЛАНК  
  След изказването на Красимир Каракачанов в Пловдив, от ВМРО-НИЕ заявиха, че не желаят повече да се занимават нито с него, нито с платените му сътрудници. Те твърдят, че към днешна дата структурата на Каракачанов в Пловдив наброява 12 човека.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Полицията издирва мъж, който е измамил ректора на колежа по икономика с 10 хиляди лева. Измамникът се представил за шеф на пловдивската митница и казал, че ще осигури нови компютри на много ниска цена за новата сграда на учебното заведение. От ректора се искало само на момента да плати капаро от 10 хиляди лева. Без да се замисли доцент Георги Манолов дал сумата, а мошеникът си тръгнал доволен. След няколко часа измамата лъснала, а ректорът на колежа е подал сигнал в полицията. Униформените издирват измамника.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Двама ученици ще се борят за едно свободно място в профилираните гимназии. Тази година за разлика от миналите, изпитите след 7-ми клас няма да са в няколко училища, а ще се провеждат на територията на всички 148 учебни заведения в Пловдив.   
В/Р  
Тема: Изпитите след 7-ми клас-уж сложно, но не чак толкова

Готов е официалният справочник за кандидатстване след 7-ми клас. Документи се подават от 17 до 21 май в училищата Климент Охридски, Кирил и Методий, Софроний Врачански. Освен наредбата за приема има и подбрана информация за учебните заведения и програмите, които предлагат на завършващите 7-ми клас
Синхрон-Павлинка Кацарова-директор на РИО-Пловдив Вече са сформирани комисиите от квесторите като е спазено нареждането те да проверяват не училището, от което са. За задачата преразказ е осигурена техниката за СД-тата , на които ще бъде записан разказа. При изпита по математика за разлика от миналата година няма да бъде само тест с 50 въпроса Синхрон-Зара Данаилова-председател на комисията по математика 600 пък ще бъдат незаетите места в училищата при завършващите 8-ми клас. Учениците са близо 3 000 , а бройките 3600 Синхрон –Златка Анауткина-РИО-Пловдив Изпитите след 8-ми клас са само по математика и музика. Документи се подават от 17 до 21 май в Търговската гимназия.   
БЛАНК  
  Покрай големите празници благотворителните прояви зачестяват. И надали има по-искрена благотворителност от тази, извършена от деца.  
В/Р  
Тема: С 1000 лева деца отрупаха маса с подаръци
  Маса, отрупана с подаръци, предназначени за децата от Помощното училище „Стефан Караджа” и Приюта за безнадзорни деца „Майка Тереза”. Това е резултатът от Великденския базар, който се проведе в двора на църквата „Света Троица”. Той бе оргзнизиран от неделното училище. Включиха се деца от училищата и детските градини в район „Южен” с картички, свещници, и украса, изработени от самите тях. От неделното училище са помолили кметството на район „Южен” да им посочи учебните заведения, които имат нужда от помощ. Синхрон 2 – Михаил Казанджиев – зам.-кмет на район „Южен” Синхрон 4 – Веселка Бакиш – директор на „Стефан Караджа” Малко над 1000 лева събраха децата на „Южен” за своите връстници. Директорите на двете училища сами са определили от какво имат най-голяма нужда възпитаниците им. Синхрон 1 – Владимир Паскалев – директор на „Майка Тереза” Синхрон 3 – Веселка Бакиш – директоор на „Стефан Караджа” Книжки и фулмастери пък получиха директорите на детските заведения, чиито възпитаници се включиха в разпродажбата. Специална грамота получи най-активният участник в базарите. За Коледа и Великден Жасмина Томова от училище „Братя Миладинови” е изработила картички, яйчица и чорапчета. Синхрон 5 – Жасмина Томова Това е третият детски базар в църквата „Света Троица”. Отец Георги каза, че всеки следващ набира все по-голяма сума. Дори е останал изненадан, че кризата не им се е отразила. И бе категоричен, че ще продължат да го организират.  
БЛАНК  
  50 бедни от район Източен ядоха днес топла супа и кюфтета на скара. Благотворителния обяд бе организиран от  кмета на района Петър Петров.  
В/Р  
Тема: Кметът на “Източен” нахрани 50 бедни
  Обядът беше даден по повод предстоящия Гергьовден. Подобни мероприятия се превръщат в традиция. От три години насам администрацията в “Източен” храни бедните преди бележити дати и празници. Синхрон: Петър Петров- кмет на “Източен” Най- доволни от благотворителната инициатива бяха хората от третата възраст. Синхрони: баби и дядовци На Гергьовден кметът на район “Източен” Петър Петров ще даде курбан за здраве.
БЛАНК  
  Пловдивско предприятие е пакетирало яйца с изтекъл срок на годност и ги е продавало в цялата търговска мрежа. Шокиращата информация изнесе директорът на Регионалната ветеринарно-медицинска служба д-р Светозар Василев. В склад на фирма са били намерени и иззети 123 000 броя яйца. Те били развалени от 20 дни. В три големи пловдивски хипермаркета са открити общо 1000 развалени яйца на същата фирма. Магазините са глобени, а яйцата – иззети. Сигнал за нарушението са подали от съюза на птицевъдите, които са установили, че преработвателното предприятие препакетира яйца от Полша и ги предлага на пазара като български.
При предишна проверка е било констатирано същото нарушение – препакетиране на полски развалени яйца, а фирмата тогава е била глобена с 2000 лева.
 
КАШ Разделителен
 
БЛАНК  
  Училище Христо Ге Данов отбеляза своя 160 годишен юбилей. Тържеството се проведе в конферентната зала на пловдивския панаир.  
В/Р  
Тема: Училище „Христо Груев Данов” навърши 160 години
  Пловдивският панаир отвори вратите си за 160-та годишнина от създаването на СОУ „Христо Груев Данов”. То е първото училище в квартал Кършиака.Началният ученически звънец удря през далечната 1850 година. За тези 160 години училището се е развивало, просперирало и възпитало хиляди граждани на Пловдив и областта. СИНХРОН 1 : Георги Енчев – директор на училището В препълнената зала освен настоящи и бивши ученици присъстваха и представители на пловдивската администрация. СИНХРОН 2 : Христина Кацарова – гл.експерт на дирекция образование в общината Дановското училище е първенец и по въвеждането на учебни предмети като информатика и компютърно обучение.Освен това възпитаниците му могат да избират измежду редица извън класни дейности. СИНХРОН 3 : Деца Както е казал Езюпери: „Всички възрастни са били деца, само че малцина си спомнят това”. Учителят обаче няма правото да забравя детството, както незабравя трепета в гласа и цветето в ръка на своите първи ученици. АТМОСФЕРА: Хорце  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата сряда. След Прогнозата за времето продължаваме с ТЕЛЕВИЗИОНЕН ОМБУДСМАН. Гостува кметът на район Тракия Гиньо Матев. От 19,15 е първото издание на новата рубрика ОТВОРИ ОЧИ, която реализираме съвместно със Сдружението МАЙКИ СРЕЩУ ДРОГАТА От 20,50 е ДУХ И ТЯЛО – първо гостува Атина, а веднага след нея Боряна Тотева. Ако искате до коментирате новините от днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   май,   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568298
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930