Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 11:39 - Новините - 19 май 2010, СРЯДА
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1029 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 19 май 2010  Сряда  
   
  УДАРИХА ИЗНЕНАДВАЩО ВИНПРОМ ПЕЩЕРА. Търговци твърдят, че за удара се е знаело поне от месец  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 19 май В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Слуховете, че нещо става около ВИНПРОМ ПЕЩЕРА се потвърждават.От известно време търговци на дребно се оплакват, че имат проблеми със зареждането на алкохол с марката ВИНПРОМ ПЕЩЕРА. Днес бе потвърдено, че е започнала акция Акцизите - включително и в Пловдив.
Припомняме, че през октомври бившият главен секретар на МВР Цвятко Цветков разпространи справка, според която от Винпрома са икономисали 1 милиард и 200 милиона акцизи, което - ако е вярно,
превръща тази фирма в една от значимите престъпни групировки. Нейната недосегаемост се обясняваше с връзките й с бившия министър Румен Петков и бившия главен секретар Валентин Петров.Споменава се за СРС-ета, според които лично Валентин Петров е предупреждавал така наречените ПЕЩАЦИ за готвени проверки.
От октомври насам обаче Винпромът бе оставен на мира. Това можеше да се обясни с друг пасаж от въпросната справка, в който се споменава, че собствениците на Винпром Пещера са платили лично на Бойко Борисов 200 000 лева за изборите през миналото лято. Архитект на новата връзка и на подкупа бил Георги Гергов.
От ГЕРБ отрекоха тази информация, но дългото мълчание около обвинената в огромното данъчно престъпление фирма, подхранваше слуховете за нейната недосегаемост.
Медии, които правеха опити да достигнат до истината, бързо получаваха щедри рекламни бюджети и услужливо млъкваха.Специалисти от бранша твърдят обаче, че Винпром Пещера има историческата заслуга за изтласкването на 100 процента фалшивия алкохол от пазара. Ниската цена на Пещерската гроздова, постигната евентуално от икономисването на акциз, превърна ракията в любима на по-непретенциозните пиячи и те забравиха за евтините ментета.
 
БЛАНК  
  Трима дистрибутори на алкохол с фалшив бандерол са арестувани в хода на националната полицейска операция Акцизите, която обхваща големите производители и дистрибутори на спиртни напитки. Това потвърди шефът на пловдивската полиция Тодор Чонов.  
В/Р  
Тема: АКЦИЯ „АКЦИЗИТЕ” В ПЛОВДИВ
  В Пловдив полицейски коли обикаляха през целия ден около централния офис на винпром „Пещера” на булевард „Дунав”. Въпреки информацията, че се претърсват и складовете, на складовата база на „Брезовско шосе” беше спокойно. Стендъп Синхрон – охранител – склад Директорът на полицията в Пловдив комисар Тодор Чонов съобщи, че текат проверки в 3 от големите заводи за бутилиране на алкохол – в Пещера, Търговище и в спиртоварната в Катуница. По думите му, проверява се и цялата документация в офиса на компанията в Пловдив. Контролът е в рамките на специализираната полицейска операция „Акцизите", която стартира тази сутрин в цялата страна. Опитахме да намерим и гледната точка на винпрома, но от там отказаха коментар. В същото време търговци на спиртни напитки се оплакват, че имат проблеми с доставките на алкохол с марката „Пещера”. Синхрон – Мария Митева – търговец Търговците предполагат, че винзаводите са били предупредени за течащата в момента акция. Така те си обясняват проблема с доставките на алкохол. Според вътрешния министър Цветан Цветанов целта на операцията е "да бъдат дисциплинирани” производителите и дистрибуторите на алкохол. Според него тази акция ще действа и като антикризисна мярка, която ще увеличи постъпленията в бюджета.  
БЛАНК  
  Припомняме, че през последните десетина години са проведени няколко крупни акции за фалшиви акцизи. При част от тях следите са водили към най-големите производителите на алкохол, но бизнесът на нито един  от тях не е пострадал. От бранша твърдят, че нито един винпром не би устоял, ако не работи с фалшиви бандероли. Значителна част от печалбата пък се предполага, че отиват за купуване на данъчни и политици, които да прикрият престъпленията и да предотвратят проверки. Алкохолният бос от Карнобат Миню Стайков с прякор Апаша бе крупен дарител на фондацията на Елена Костова, след това приятел на президента ПЪРВАНОВ, на когото подари скъпа пушка. Пушка от Винпром Пещера пък получи скандалния заместник шеф на ГДБОП Иван Иванов, който – според СРС-та, е издавал следствени тайни и така е провалял труда на десетки разследващи. Сергей Станишев като министър председател охотно ходеше в Пещера да открива нови цехове на фирмата. Поне 7 разработки на големите фирми за алкохол са погребвани безвъзвратно – вероятно по нареждане отгоре.  
В/Р  
Тема: припомняне – Пещерска и ударите по фалшивия бандерол
  Близо 120 хиляди фалшиви бандероли бяха задържани през септември след получен оперативен сигнал за предстояща сделка. След час на автомагистрала "Тракия" са заловени 22-годишна жена от Сандански и 38-годишен мъж от Костенец при предаване на сак с фалшивите бандероли 83 000 бутилки с алкохол са иззети от склад в Пловдив през октомври 2008. Конфискуваната стока е с фалшив бандерол. Алкохолът е с етикети на различни производители , а пазарната му стойност е поне 1 млн.лев . Акцията е проведена след сигнал,че в склада ще бъдат доставени бутилки с фалшив алкохол. Сред конфискуваната стока са ракия, мастика, мента на по-големи или по-малки български фирми производители. Въпреки акциите и високите акцизи обаче факт е, че концентратите на Винпром Пещера се продават на ниски цени. Преди време от Асоциацията на производителите на спиртни напитки съобщиха, че трите най-големи производителя на алкохол у нас използват фалшиви бандероли, което позволява напитките да се продават под себестойността си  
БЛАНК  
  И още проверки, този път в поликлиниките. Започват масови проверки за надписване на клинични пътеки във всички лечебни заведения, които имат слючен договор със здравната каса. Мярката се налага, защото Административния съд осъди 5-то ДКЦ да плати на касата близо 200 хиляди лева. Директорът на РЗОК д-р Борис Джурджев съобщи, че общо 14 общопрактикуващи лекари и лечебни заведения от града и областта оспорват в съда ограничаването на лимитите им за направления от касата.  
В/Р  
Тема: Проверяват джипи-та и лечебните заведения за надписани направления
  5-то ДКЦ и Медицински център „Хипоталамус”, вече са осъдени от административния съд да изплатят на касата общо над 180 хиляди лева за надписани талони. Двете лечебни заведения оспорват решението пред по-горната инстанция-Върховния административен съд. От районната здравно-осигурителна каса не скриха, че подобни нарушения са констатирани и в ДКЦ-та 1, 2, 3, както и в медицинските центрове „Кичук Париж”, „Димет” , „Карлово 1”. През първите три месеца на тази година направленията са били с 2 процента по-малко, в сравнение с предишния период. Синхрон- д-р Борис Джурджев- В пловдивските диагностично-консултативни центрове има поставени табели. На тях е записано, че пациентите трябва да си платят прегледа, ако талоните са свършили. Синхрон- д-р Георги Кръстев- управител на ДКЦ-1 Управителят на ДКЦ 1 е категоричен, че талоните са абсолютно недостатъчни и се налага пациенти да бъдат връщани и оставяни без медицинска помощ, независимо от здравните осигуровки, които плащат. Д-р Кръстев призна, че като нарушава определения лимит за направления, по този начин осигурява безплатна медицинка помощ на пациентите.  
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов пък ще решава съдбата на директора на Онкодиспансера доцент Никола Ананощев. Заместник кметът Александър Константинов потвърди, че има злоупотреби, но запази коментара за себе си. Това вероятно потръвърждава слуха, че единствено ВМРО-НИЕ, но без БСП ще решава съдбата на Ананощев.  
В/Р  
Тема: Константинов:”Има злоупотреби в Онкодиспансера”
  СИНХРОН-КОНСТАНТИНОВ  
БЛАНК  
  Доцент Никола Ананощев отказа да коментира пред Пловдивската телевизия изказването на Констатинов с думите цитираме: В почивка съм, не ме безпокойте.  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  След цялостното саниране на училище Паисий Хилендарски, разходът за килокаролия ще падне с 3 стотинки сочат изчисленията за местната администрация. Със заем от фонда за енергийна ефективност и 25 проценово участие на Община Пловдив се изпълнява програма за икономии в 3 учебни заведения и една ясла.  
В/Р  
Тема: Има икономии от енергийна ефективност в училищата
  Близо 1 милион са средствата теглени като заем и парите от участието на Община Пловдив за санирането на Паисии Хилендарски, Васил Петлешков ,Черноризец Храбър и детска градина Каменица. Ремонта на сградите включва външна и покривна изолация, смяната над ограмата и ВиК Синхрон 1-Александър Константинов-зам.кмет на Пловдив Специалистите са категорични, че всеки лев инвестиран в енергийната ефективност се изплаща за 1 отоплителен сезон Синхрон 2-пак той Конкретно в Паисии Хилендарски е сменена дограмата, хидроизолацията на покрива, а и е се преустроива отоплителната система от дизел на газ Синхрон 3-Соли Христов-директор на СОУ „П.Хилендарски” Ремонтите са пред финализиране, а санирането не попречи на редовният учебен процес.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Частен съдебен изпълнител запорира сметките на Пловдивската общинска агенция за приватизация. Причината е, че помощният орган на местния парламент не е изплатил 2 879 лева на бившия си служител Недко Иванов. Иванов заведе дело срещу агенцията за неправомерно уволнение и го спечели.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
   
БЛАНК  
  Специално оборудвани лаборатории за отглеждане на марихуана разбиха пловдивските криминалисти. Задържани са петима души на възраст от 17 до 40 години. Двама от тях са криминално проявени.  
В/Р  
Тема:  Разтуриха лаборатория за канабис
  В хода на полицейската операция са открити две професионално оборудвани помещения за отглеждане на канабис. Те са били оборудвани с специална електрическа лампа, вентилационна система с монтирани въздухопроводи, устройство за автоматично овлажняване на въздуха, измервателни уреди, отчитащи влажността и температурата на въздуха и влажността на почвата. Освен това в апартамента на 40-годишния мъж са намерени 7 саксии с канабис, в различен стадий на разтеж. На друг адрес пак в Пловдив, но в къща, наета под наем от приятелката на същия мъж, полицаите са открили 3 саксии с канабис, специално оборудване за отглеждане на растенията, 28 пакетчета и найлонова чанта - с общо 37 грама канабис, както и електронна везна. При трета акция на криминалистите са били намерени още десет саксии с канабис в начален стадий на развитие, семена от канабис, електронна везна и 61 грама наркотично вещество. Иззети са от жилището на 27-годишен мъж, родом от Казанлък. В таванската квартира на неговия съгражданин,полицаите са открили друга електронна везна, 111 грама канабис и множество празни найлонови пликчета.  
КАШ ЗРИТЕЛИ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Със собствени усилия и средства хората от края на квартал Гагарин издигат между блоковете си параклис, детска площадка и чешма. Преди няколко дни обаче, неизвестен злосторник е потрошил чешмичката. Нашият зрител Емануил Иванов ни потърси, за да сподели болката си от вандалския акт.  
В/Р  
Тема: Кой потроши чешмичката?
  Преди около три години хората от квартал Гагарин – там, където свършва булевард „Дунав” и започва „България” – решават да съградят параклис. Синхрон 1 – Емануил Иванов - съсед Хората срещат пълната подкрепа на кметството в „Северен”, което предоставя терена. Правят не само параклиса, но и детска площадка и чешма. Синхрон 2 – Емануил Иванов - съсед Наблизо църкви няма, така че параклисът „Свети Великомъченик Георги Победоносец” приютява хората за големите християнски празници. На Цветница раздават върба, На Гергьовден има курбан. Децата си играят в градинката, разположена сред тревичка, цветя и сенчести дървета. Пързалките вече са изпонадраскани, но това някакси се ядва. Синхрон 3 – Емануил Иванов - съсед Така е – добрите хора не могат да проумеят подобна постъпка. Излишно е да се питаме на кого му е пречела чешмичката. Коментарът също е излишен – всичко се вижда. Факт е, че на света има добри хора и лоши хора. Все още си мислим, че първите са повече. И се надяваме тези, които са потрошили чешмичката, да не са от лошите, а да са още млади и невъзпитани и да имат време да се поправят. Иначе – тежко на всички ни...  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата сряда. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с тв ОМБУДСМАН. От 19,15 е Густо майна филибето. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   май,   сряда,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568186
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930