Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2010 12:39 - Новините - 17 юли 2010, СЪБОТА
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1909 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 17 юли 2010  
   
  Приватизаторите на панаира са недосегаеми!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 17 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
    Пловдивчани вярват в недосегаемостта на тези, които приватизираха панаира. Това показва наша анкета, проведена в сайта ПОТВ.ЕУ. Поводът за нея беше прокурорската проверка по създаването на смесеното дружество Пълдинтур инвест, чрез което по-късно Георги Гергов приватизира панаира. В момента всеки ден следователи разпитват общински служители и съветници от миналия мандат за генезиса на приватизацията.  
В/Р  
Тема: Приватизаторите на панаира недосегаеми?
  ГОТОВ  
КАШ Новини от Общината
   
БЛАНК  
  В днешната поредна юлска събота продължи инициативата на община Пловвдив за забавление на малчуганите в града. Тя се провежда под мотото Арена на талалантите.  
В/Р  
Тема: Млади таланти рисуват на асфалт
  Най- голямата площадка в Царсимеоновата градина се е превърнала в арена на талантите. Днес малчуганите рисуваха на асфалт. За целта от общинската администрация баха осигурили достатъчно количество разноцветни тебешири. За всички участници имаше и млечни напитки. Докато най- малките рисуваха, батковците предпочитаха да им се осигурят други развлечения. Синхрпон- момченцето за плажа Родителите на децата приветстваха летните инициативи на общинската администрация, но имваха и препоръки. Синхрони – майки Инициативата Лятна арена през юлските съботи се провежда под патронажа на кмета Славчо Атанасов. Целта е да се развиват таланта и уменията на подрастващите.  
БЛАНК  
  Родители на първолаци пък могат да получат по 150 лева помощ от държавата. Какви са критериите за това и в какви срокове трябва да се подадат документи, обясни в предаването Една пловдивска седмица Надя Танева – директор на Дирекция „Социално подпомагане” в Пловдив.  
В/Р  
Тема: Дават на първолаци по 150 лева
  Синхрон: Надя Танева- директор Дирекция „Сациално подпомагане” До преди година подпомагането беше под форпмата на натура, на заради протестите на деца и родители, вече се дават по 150 лева на първолак.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Полицаите откриха незаконно оръжие и боеприпаси в дома на 56- годишен мъж от пловдивското село Чоба. Униформените атакували дома след сигнал, че собственикът на къщата притежава и разпространява цигари без бандерол. По време на проверката били открити 28 кутии Мерилин и 80 кутии от марката Уинър. Ченгетата обаче останали като ошашавени, когато тършувайки за папиросите се натъкнали на револвер, самоделно направена пушка и 90 патрона.      
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  68- годишен мъж почина след като го блъсна автобус от масовиуя градски транспорт. Инцидентът стана снощи на кръстовището на булевардите Цар Борис Трети Обединител и България. Първоначално удареният от рейса човек е бил откаран с тежка черепно- мозъчна травма в болницата, но по-късно е починал.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Останалите през почивните дни в града пловдивчани и днес се чудиха как да се преборят с високите температури. По обяд термометрите отново удариха характерните за деня 33-34 градуса.  
В/Р  
Тема: Задължителна с капела в жегата
  Възрастните хора предпочитаха да се скрият от силното юлско слънце под деберлите сенки на дърветата в Царсимеоновата градина. Обект на техните желания бяха пейките по алеите и най- вече студената водица от чешмата с хорцето. Някои дори се хвърляха направо голи до кръста. По Главнватка улица картинката беше по-страшна. Някои бяха заменили студената водица с фунийка сладолед. Задължителен аксесоар под слънчевите лъчи обаче беше капелата . Във всичките и разновидности. Лекари я препоръчват като неотменен аксесоар за защита от слънцето. Други пък прибягваха до добрия стар другар- чадъра. Имаше и такива, който го съчетаваха с капелата.  
БЛАНК  
  Добрата новина е, че за разлика от вчера пловдивчани не колабираха по улиците от високите температури. Днес обаче жегите избиха в друга насока. Вижте в следващия репортаж.  
В/Р  
Тема: Реновират Блага в жега с бира
  Всички членове на пловдивската организация обединените младежи в БСП- седем на брой, се включиха днес в почистването на паметната плоча на Лиляна Димитрова. Поводът беше 92- рата годишнина от рождението на ремсистката с партизанско име Блага. Мястото на мероприятието беше улица „Марин Дринов” в центъра на града. Мероприятието е част от кампанията „История на чисто”. За да им върви по-леко работата в днешния горещ ден, млбадите социалристи се поддържаха с разхладителни напитки. Едновременно с това припомниха и на своите връстници коя е Лиляна Димитрова. Синхрон: Иван Петков- Бебето-  координатор на обединени младежи в БСП Младите ентусиасти обещават до 22 септември да почистят 175 плочи на убити ремсисти и антифашисти.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
   
БЛАНК  
  Божигробската чудотворната икона на Света Богородица от Йерусалим - едно от най-големите духовни съкровища по Светите земи, е в Пловдив за храмовия празник на митрополитската църква "Света Марина". Рано тази сутрин Вселенският патриарх Вартоломей отслужи тържествена света литургия в пловдивския храм.  
В/Р  
Тема: БОЖИГРОБСКАТА ЧУДОТВОРНА ИКОНА В ПЛОВДИВ
  Атмосфера – КАМБАНИ Добрина Джиджова вярва в чудеса, затова днес не пропусна да запали свещ пред Чудотворната икона. Преди време тя изпада в кома и лекарите не са давали надежда, че ще оживее. Синхрон – Добрина Джиджова „Те ме върнаха там. Бог и Богородица плакаха с черни одежди и те ме върнаха. Не си казва за тука, на 42 години бях.” От пловдивската митрополия знаят и за други чудеса, които са се случили благодарение на Чудотворната икона от Божи гроб. Синхрон 2– архимандрид Арсений „Знаем за множество чудеса на изцерение на много хора, които са притичвали към Божигробската Чудотворна икона” Стотици българи се стекоха в Пловдив, за да се поклонят пред светинята от Йерусалим.  Анкета – 20 сек. /за какво се молите…. И какво чудо искате да се случи на страната/ До сряда митрополитският храм „Света Марина” ще бъде отворен денонощно за поклонение пред Божигробската Чудотворна икона.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалата събота. Утре по същото време ще ви покажем добрите и лошите новини, с които ще запомним тази седмица. От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   юли,   събота,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567810
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930