Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2010 17:52 - Новините - 06 Декември 2010 - Понеделник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 551 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините - 06 Декември 2010
Понеделник

Господ наказа софиянци!

Как и защо – подробностите след пет минути.

 

 

 

 

Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес  6 декември- НИКУЛДЕН.

В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.

 

В/Р

 

Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС

 

 

БЛАНК

 

 

 

БЛАНК

 

 

Къде беше най-голямата навалица на Никулден? Пред някой хипермаркет, пуснал шарани на промоция, в пореден опит да пребори конкуренцията? Твърдо не! Без никаква конкуренция този път призът взема Гребната база. Там шаранът беше направо без пари. Стига да успееш да си го хванеш! И да си намериш място!

 

В/Р

 

Тема: Безплатен риболов на Гребната база

 

 

Стотици пловдивчани обсадиха в ранни зори Гребния канал, след като Общината разреши риболова за два дена. Припомням, че преди две години Гребната база беше зарибена с бял амур, от който се очакваше да опасе водораслите, които пречеха на гребците. Днес обаче рибата е станала толкова много и толкова едра, че сега тя пречи на гребците.  Първоначално трябваше да се лови само от северната страна, но поради огромния интерес, рибарите бяха пуснати и на южния бряг. Въпреки, че не е рибар, кметът Славчо Атанасов дойде да се увери лично кълве ли. Стефан Велевски веднага му връчи една въдица и започна с наставленията - трябва търпение, защото е студено и рибата още е на дъното.

Синхрон - Славчо Атанасов - кмет на Пловдив

               Георги Тончев

Лека-полека времето се затопли и успяхме да попаднем и на заветния бял амур

Синхрон - Красимир Симеонов

Красимир Симеонов е запален рибар. Майстора си е майстор, коментираха колегите му по въдица.  И спореха на какво кълве и как се приготвя:

Анкетка

Докато едни чакаха да клъвне белият амур, други ловяха толстолоб.

Синхрон – Юрий Николов

               Славчо Атанасов – кмет на Пловдив

Поради големия наплив от рибари, кметът удължи разрешителното за улов на риба на Гребната база до петък. Условията остават същите – от 9 до 16 часа, по една въдица на човек и маломерните екземпляри да се връщат обратно.

 

БЛАНК:

 

 

На връх Никулден в район Западен направиха първа копка на нов храм. Църквата ще носи името на „Свети Николай Чудотворец” и се очаква да бъде готова до година. Пловдивският митрополит Николай благослови делото, а кметът на район „Западен” Здравко Димитров отбеляза, че когато светската власт върви ръка за ръка с църковната, има прогрес.

 

В/Р

 

Тема: Район „Западен” отпразнува Никулден с нов храм

 

Кметът на район „Западен” Здравко Димитров определи днешния ден като връх в дейността си като районен кмет, тъй като не всеки ден се строи църква, а това е втората в района. Името на основния ктитор бе запазено в тайна до днес.

Синхрон – 1 Здравко Димитров – кмет на район „Западен”

Ктиторът Кирил Василев сподели, че не обича да размахва знамето, когато дарява. За първи път видял храм на името на  „Свети Николай чудотворец” в град Николаев и поискал да изгради такъв и в Пловдив. За този ден той мечтаел от години.

Синхрон – 2 – Кирил Василев – ктитор

Събитието приключи с рибен курбан по случай празника.

 

 

КАШ

Новини от Общината

 

БЛАНК

 

 

Господ наказа софиянци с наводнения, защото не дадоха парите на Пловдив за столичните бали с боклук, приети на сметището в Цалапица. Така уж се  пошегува днес заместник- кметът Александър Долев с решението на парламента да не заложи в бюджета парите за Пловдив.

 

В/Р

 

Тема: Долев: Господ ги наказа

 

Само Захари Георгиев от БСП и Стефан Дедев от ГЕРБ защитиха преди второто четене на бюджета интересите на Пловдив, а останалите не. За това и пари за боклука едва ли ще дойдат. Затова вицекметът Долев днес възкликна:

Синхрон: Александър Долев- заместник- кмет на Пловдив

Той се обърна към законодателите:

Синхрон: 2

Политиката на ГЕРб е да унижава Пловдив, категоричен е заместник- кметът. За това Долев днес попита шефката на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова:

Синхрон: 3

Пловдив има да получава общо 25 милиона лева за приемането на софийските отпадъци. Утре кметът Славчо Атанасов отново е в София , за да иска спешно поне част от парите.

 

БЛАНК

 

 

 

За още малко търпение бяха призовани днес шофьорите. При добро време южното платно на булевард „България”, от третия етап на реконструкция, ще бъде открито до края на седмицата.

 

В/Р

 

Тема: Пускат част от „България”

 

Шефката на капиталното строителство в община Пловдив инженер Поля Паунова увери днес , че ремонтните работи от колелото на панира до моста на Адата вървят с пълна пара.

Синхрон: инж. Поля Паунова- директор „Капитално строителство”

Със северното платно на булеварда нещата са по- сложни , призна тя.

Синхрон: 2

Ако не падне сняг и то ще бъде открито до края на годината.

 

КАШ

КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

 

БЛАНК

 

 

Млад мъж потроши стъкла на автобус в Пловдив. По първоначални данни на бул.”Васил Априлов” водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат” засякъл пътя на автобус „Мерцедес” по линия № 37 , ядосан, че автобусът се движи в крайната лява лента. После шофьорът на пасата слязъл и с метална палка счупил две странични стъкла до мястото на водача на автобуса, след което се оттеглил с колата си. След проведените оперативни действия полицаи от Второ РУП са заловили уличения в деянието шофьор от Брестовица. Младият мъж е задържан в ареста за 24 часа.

 

 

БЛАНК

 

 

С празнична церемония бе отбелязан предстоящия празник на студентите в сградата на Колежа по икономика и администрация.

 

В/Р

 

Тема: В КИА- наградиха отличниците по случай 8-ми декември

 

 

1-ва аудитория на колежа по икономика и администрация бе препълнена от отличници, очакващи да получат стипендиите си  дни преди празничния 8-ми декември.

 Синхрон 1 : Доц. Д-р Георги Манолов – директор на КИА – Пловдив

Георги Манолов си припомни своя първи студентски празник.

Синхрон2 : пак той

Дали на хижа или в ресторант, най-важното е добрата компания и празничния дух.

 

БЛАНК

 

 

В книжарница „Хермес” се състоя премиерата на новия роман на Димил Стоилов – „Дългият бегач на любовни разстояния”.

 

В/Р

 

Тема: „Дългият бегач на любовни разстояния” от Димил Стоилов

 

Романът е 5-тата книга на пловдивския автор Димил Стоянов. Може ли приятелят ти да се е превърнал в терорист? Нима миналото е толкова далечна страна, за да преобърне представите за добро и лошо?  Доколко кошмарна касапница в Студентския град е издълбала неповторими бразди в човешките души? Героите на романа настойчиво търсят отговори на тези и още други въпроси, а авторът навързва лабиринти на динамичен сюжет, който увлича, държи в напрежение и провокира желанието да обичаме и да бъдем обичани.

 



Тагове:   понеделник,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567632
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930