Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2010 11:02 - Новините - 12 юли 2010, ПОНЕДЕЛНИК
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 717 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 12 юли 2010, понеделник    
   
  Епистоларният жанр удари в земята съвременните комуникации. Бойко Борисов и Славчо Атанасов се срещат след второто писмо на пловдивския кмет.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 12 юли. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
   
БЛАНК  
  Кметът на Пловдив няма да се унижава и да стои пред кабинета на премиера Бойко Борисов. Няма и да пише 10 писма както се беше зарекъл преди седмица, когато пак нямаше вест от министър- председателя. Утре по обяд в София двамата все пак ще се срещнат . Славчо Атанасов лично ще обясни на Бойко Борисов колко важни са за Пловдив все още непристигналите 15 милиона лева за приетия столичен боклук. И ще защити интересите на Пловдив !  
В/Р  
Тема: Бойко Борисов ще приеме Сл.Атанасов
  СИНХРОН    
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  „Като се смачка пловдивското здравеопазване, пациентите ще отидат в София , което означава и парите за лечението”-каза зам.кметът Александър Константинов по повод закриването на най-големият Кожен диспансер в България – пловдивският. Предложението за преобразуването за лечебните заведения е на Министерството на здравеопазването, одобрено и от Ана-Мария Борисова. ”Дано повече Бойко Борисов да не ходи по разни кръстовища на Велико Търново да търси министъри, че е страшно”- коментира Константинов    
В/Р  
Тема: Закриват Кожно-венеролическия диспансер, болните в София?
  Според предложението на министерството на здравеопазването едно отделение в МБАЛ”Пловдив” ще може да поеме всички с кожни или венерически проблеми. От диспансера са категорични, че трябва постоянно наблюдение на болните, който се увеличават. 81 нови болни от сифилис има миналата година. Синхрон-Елена Дякова-директор на Кожно-венерологическия Дейността на другите диспансери-онкологични, психичния се запазват като само се променя името. Заквира се само кожния, който дори е търговско дружество със 100 процента общинско участие и не би трябвало да има намеса от държавата Синхрон-Елена Дякова Като пълно безумие определи заквирането на диспансера кмета на Пловдив Славчо Атанасов Синхрон-Ал.Константино-зам.кмет За три години назад диспансерът е винаги печеливш. Министър Ана-Мария Борисова казала:”Не ме интересува, да се закрива”  
БЛАНК  
  Славчо Атанасов е готов да приеме представители на мобилните опаретори, който протестират срещу заповедта за премахване на базовите станции. Общо   170 са те в Пловдив. 99 трябва да бъдат преместени.  
В/Р  
Тема: Сл.Атанасов:”7 години не помислиха, сега недоволстват”
  Обследвани са всички антени на мобилни оператори в града. Но след като базовите сатнии вече са се превърнали в сериозен обществен проблем Синхрон 1-Славчо Атанасов-кмет на Пловдив Недоволството на пловдивчани беше подето и от политиците. Решение на Общинския съвет граси, че на 300 метра от училища, детски граядини и здравни заведения не трябва да има антени. Защото все още не е ясно точно безвредни и опасни са те Синхрон-Славчо Аргументите на мобилните оператори срещу махането на антените, е че в Пловдив ще се получи срив в системата и връзката ще пропада Синхрон-Славчо   Демонтирането на антените ще е за сметка на собствениците им.  
БЛАНК  
  Заместник- кметът Георги Титюков представи проекта, по който петдесет и двама младежи от четири държави участват в международен културен обмен от 3 до 12 юли на хижа Иглика край гр. Пловдив.  
В/Р  
Тема:Скаути от 4 държави в Пловдив
  Проектът за посещението на скаути е осъществен   в партньорство с Община Пловдив и скаутски клуб „Диви котки”.Участват младежи и девойки от 4 държави-домакините от България, Турция, Румъния и Малта Синхрон-Дияна Ботева-сдружение „Сега” Най-интересно за участниците е , че са срещнали хора от различна култура и религия. В българският лагер пък 5 от младежите са от дом за деца лишени от родитеска грижа „Олга Скобелева”    
БЛАНК  
  Младежите, който участваха в гасенето на пожара в дом „Мария луиза” Джевдет Саидов и Йордан Колев официално бяха наградени днес. Въпреки, че и двамата не можаха да присъстват лично на скромната церемония в Община Пловдив постъпката им беше достойно почена.  
В/Р  
Тема: Младежите, участвали в гасенето на пожара вече са с велосипеди
  Припомняме, че на 17 .май пожар избухна около 21 часа в спалнята на две от момичетата в дома. Всички 72 деца са евакуирани, с усилията и наминаващите Джевде саидов и Йордано Колев Синхрон-Славчо Включил в спасителната операция Йордано Колев дори е бил обгазен-с изгорели вежди и мигли. Синхрон-Петър Тосков-пожарникар С нови велосипеди награди кметът на Пловдив двамата младежи, които не присътваха поради лични причини.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
Двама мъже търкат наровете на Пето РПУ след пиянски скандал в тракийско заведение. Те празнували със свои приятели и след като се почерпили здравата започнали да се заяждат с останалите клиенти. Управителят на заведението се опитал да ги укроти , но и срещу него последвали заплахи. От персонала на заведението повикали полиция. Пияните заплашили и униформените. Това обаче им коствало скъпо- прибрали ги на „топло” в ареста на Пето РПУ.  
КАШ Катастрофа
 
БЛАНК  
  Трима рокери са настанени в болници из Пловдивска област. 25- годишно момче е в асеновградската лечебница след като се обърна с мотор „Кавазаки” , защото се е движел с висока скорост. В Пловдив пък друг рокер отне предимство на автомобил и му пострадаха крайниците при катастрофата. В Хисарската болница е настанен 35- годишен мъж, който е паднал от мотора си пак заради изгубен контрол при висока скорост.
КАШ ЗРИТЕЛИТЕ НОВИНАРИ
 
БЛАНК  
  Притеснени зрители подадоха сигнал, че от новата безплатна фитнес площадка в Тракия са откраднати уреди. Проверихме – кражба няма. Явно ги е пробвал някой по-едричък любител на фитнеса и се налага уредите да бъдат отремонтирани и след това върнати по местата си.  
БЛАНК  
  Намерен е компромисен вариант с паркирането на ул. „Пере Тошев“ N 37, 39 и 41. А налепените фишове с глоба от 30лв. ще отпаднат. Нека проследим как точно е разрешен случая.  
В/Р  
Тема:Все пак може да се паркира на ул. „Пере Тошев”  
  Живеещите в блока на ул. Пере Тошев паркират колите си на тротоара пред входа от около 40 години, а миналата седмица бяха изненадани неприятно след като 19 коли бяха маркирани с фишове с глоба. Оказа се, че паркирането там е забранено. Какво предприеха нашите зрители? СИНХРОН 1: Кирил Купанов Сега когато спокойствието на Пере Тошев е възстановено, ние отново дадохме възможност на зрителите подали сигнала да споделят емоциите си. СИНХРОН 2: Пламен Купанов И така – на живеещите на Пере Тошев ще им бъде позволено да паркират колите си пред блока. Всичко е добре, когато свършва добре.    
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Млади иконописци искат по-активна помощ от църквата. Зографите апелират за повече подкрепа и поле за изява.    
в/р    
  Тема: Възраждането на църковното изкуство
  Първият випуск по специалност „църковна живопис” в Академията за музикално и танцово изкуство се дипломира днес. Техни произведения бяха експонирани в Градскката художествена галерия . Какво не знаем за това изкуство. Синхрон : 1 за соца  Младите зографи и техните преподаватели се надяват църквата да бъде по-активна в техните начинания и да им помага. Синхрон – доц.Елена Кантарова-Дачева Според канона, изработването на иконата е съпроводено от определени пости. Дали младите зографи спазват тези правила? Синхрон – Мирослав Трифонов Младите зографи считат строгите пости за отживелица. В наши дни, подобни изисквания са непосилни и е достатъчно художникът да има чисти мисли.      
БЛАНК  
  Номинациите на Българската Филмова Академия за 2009 година бяха обявени днес. Нашият колега Светлни Кърлов попада сред номинраните за Дебют в анимационното кино за филма му - ЧИПОНОСКО - шест минутен три де анимационнен филм.  
В/Р  
Тема: Номинация за анимационен дебют
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Докато едни  очакваха финала Холандия-Испания на      световното по футбол, други имаха възможност сами да бият  дузпи. И то на пловдивския централен площад. Повече подробности очаквайте веднага след новините.  
БЛАНК


Тагове:   юли,   понеделник,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3569818
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930