Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Постинг
20.11.2008 16:20 -
20 бъдещи готвачи мериха сили и черпаци в състезание
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 20.11.2008 23:14
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 20.11.2008 23:14
http://www.vbox7.com/play:126e229b
Руладини от пилешко месо, риба фрикасе и предястие във формата на българския трибагреник бяха сред най-интересните специалитети, които днес трябваше да приготвят 20 ученици от Професионалната гимназия по обществено хранене в Пловдив. Това се случи по време на състезание в учебното заведение. Рени Шилева учи вече трета година в професионалната гимназия. Споделя, че хобито й е да готви, затова е избрала и тази професия. Като всички големи майстори и тя си има рецепта, която пази в дълбока тайна. Алксандър Димитров тази година завършва професионалната гимназия и твърди, че от доста време вкъщи само той готви. Днес имаше за задача да направи предястие във формата на българския трибагреник. Мариела Аржанова пък трябваше да приготви риба фрикасе. Тя признава, че нито е опитвала, нито е готвила подобно ястие, затова приема задачата с доза любопитство. Мариела споделя, че готварството е изкуство и като всяка една професия и тя крие своите трудности. Освен уменията си да готват, младежите споделиха и няколко съвета за здравословно хранене. Добре е да не забравяме, че трябва да хапваме по 3 пъти на ден, да ядем повече плодове, да избягвааме консерванти и да пием поне по 10-12 чаши с вода в рамките на 24 часа. Най-добре щяло да бъде ако вместо кафе, сутрин изпиваме по чаша зелен чай. За тези, които не понасят чая се препоръчва коктейл от прясно изтискани портокали, ябълки, лимони, мандарини и кивита.
Руладини от пилешко месо, риба фрикасе и предястие във формата на българския трибагреник бяха сред най-интересните специалитети, които днес трябваше да приготвят 20 ученици от Професионалната гимназия по обществено хранене в Пловдив. Това се случи по време на състезание в учебното заведение. Рени Шилева учи вече трета година в професионалната гимназия. Споделя, че хобито й е да готви, затова е избрала и тази професия. Като всички големи майстори и тя си има рецепта, която пази в дълбока тайна. Алксандър Димитров тази година завършва професионалната гимназия и твърди, че от доста време вкъщи само той готви. Днес имаше за задача да направи предястие във формата на българския трибагреник. Мариела Аржанова пък трябваше да приготви риба фрикасе. Тя признава, че нито е опитвала, нито е готвила подобно ястие, затова приема задачата с доза любопитство. Мариела споделя, че готварството е изкуство и като всяка една професия и тя крие своите трудности. Освен уменията си да готват, младежите споделиха и няколко съвета за здравословно хранене. Добре е да не забравяме, че трябва да хапваме по 3 пъти на ден, да ядем повече плодове, да избягвааме консерванти и да пием поне по 10-12 чаши с вода в рамките на 24 часа. Най-добре щяло да бъде ако вместо кафе, сутрин изпиваме по чаша зелен чай. За тези, които не понасят чая се препоръчва коктейл от прясно изтискани портокали, ябълки, лимони, мандарини и кивита.
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Сайтът на Пловдивската телевизия - новини и друга информация
2. Спомени за Прехода в Пловдив
3. Блогът на Е.Тодоров
4. ИЗКУСТВО в множество измерения... Красимир Панайотов
5. Блогът на "Ася в страната на талантите".
6. Спомени за Пловдив
7. блогът на Ненко, един от нашите монтажисти
8. блогът на Цеко, още един от нашите монтажисти
9. Официален сайт на Мухите Винарки, блогът на Буч
10. ПОТВ във Facebook - станете фен !
11. Конкурс за Химн на Пловдив
2. Спомени за Прехода в Пловдив
3. Блогът на Е.Тодоров
4. ИЗКУСТВО в множество измерения... Красимир Панайотов
5. Блогът на "Ася в страната на талантите".
6. Спомени за Пловдив
7. блогът на Ненко, един от нашите монтажисти
8. блогът на Цеко, още един от нашите монтажисти
9. Официален сайт на Мухите Винарки, блогът на Буч
10. ПОТВ във Facebook - станете фен !
11. Конкурс за Химн на Пловдив