Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2008 16:20 - 20 бъдещи готвачи мериха сили и черпаци в състезание
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.11.2008 23:14


http://www.vbox7.com/play:126e229b

Руладини от пилешко месо, риба фрикасе и предястие във формата на българския трибагреник бяха сред най-интересните специалитети, които днес трябваше да приготвят 20 ученици от Професионалната гимназия по обществено хранене в Пловдив. Това се случи по време на състезание в учебното заведение.  Рени Шилева учи вече трета година в професионалната гимназия. Споделя, че хобито й е да готви, затова е избрала и тази професия. Като всички големи майстори и тя си има рецепта, която пази в дълбока тайна. Алксандър Димитров тази година завършва професионалната гимназия и твърди, че от доста време вкъщи само той готви. Днес имаше за задача да направи предястие във формата на българския трибагреник. Мариела Аржанова пък трябваше да приготви риба фрикасе. Тя признава, че нито е опитвала, нито е готвила подобно ястие, затова приема задачата с доза любопитство. Мариела споделя, че готварството е изкуство и като всяка една професия и тя крие своите трудности. Освен уменията си да готват, младежите споделиха и няколко съвета за здравословно хранене. Добре е да не забравяме, че трябва да хапваме по 3 пъти на ден, да ядем повече плодове, да избягвааме консерванти и да пием поне по 10-12 чаши с вода в рамките на 24 часа. Най-добре щяло да бъде ако вместо кафе, сутрин изпиваме по чаша зелен чай. За тези, които не понасят чая се препоръчва коктейл от прясно изтискани портокали, ябълки, лимони, мандарини и кивита. 



Тагове:   сили,   мериха,   черпаци,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568147
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930