Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2010 10:02 - новините 25 март четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 686 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 25 март 2010  Четвъртък  
   
  В шеги и закачки мина сесията на Пловдивския общински съвет. Подробностите по-късно.  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес 25 март В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Пловдивските организации на ВМРО-Българско национално движение и на "Вяра Морал Родолюбие Отговорност - Национален идеал за единство" днес бяха като скачени съдове. Поводът е масовото преминаване на цели структури към новата партия.  
В/Р  
Тема: ВМБО-БНД и ВМРО-НИЕ в битка за всеки член
  Студентската организация на ВМРО "Паисий Хилендарски" преминава към новата партия ВМРО-НИЕ. Синхрон: Пламен Кръстев- предс. на студентската организация на ВМРО Мотивите на младите войводи са следните: Синхрон: Пламен Кръстев 2 Според служебният шеф на ВМРО-БНД Александър Колев тези действия са провокирани от председателя на новата партия Петко Атанасов. Синхрон: Александър Колев- служебен предс. на ВМРО-БНД Най- многочислената структура в организацията на ВМРО просветното дружество "Гоце Делчев" не одобрява пък поведението на служебния шеф в Пловдив Александър Колев. Синхрон: Лилия Учкунова- предс. на КПД "Гоце Делчев" Тази вечер пловдивските войводи, които се отделиха от Красимир Каракачанов имат събрание , на което ще решат вливат ли се във ВМРО- НИЕ на Петко Атанасов. Предполага се , че на форума няма да бъде допуснат служебният председател в лицето на Александър Колев.  
БЛАНК  
  По повод действията от последните дни в структурата на пловдивските войводи, служебният председател на ВМРО Александър Колев използва повода да заяви пред нашата камера следното:  
В/Р  
Тема: Александър Колев към членовете на ВМРО
  СИНХРОН - Александър Колев- служебен председател на ВМРО-БНД - ГОТОВ  
БЛАНК  
  За обтегнатите отношения във ВМРО днес личеше и по облеклото на съветниците. През последните три години войводите демонстрираха в местния парламент с народните си носии. Днес личеше разколебаване в тази традиция.  
В/Р  
Тема: Тарторите на ВМРО загърбиха носиите
  Тарторите на ВМРО в местния парламент, които са радетели за скъсване на отношенията с Красимир Каракачанов и симпатизират на новата партия ВМРО-НИЕ днес захвърлиха носиите в местния парламент. Камен Шишманов и Лилия Учкунова бяха елегантно облекани с цивилно облекло. Синхрон: Лилия Учкунова- общ. съветник от ВМРО Младите им следовници в лицето на Слави Георгиев и Ирина Димитрова срамежливо прикриваха със връхни дрехи традиционната носия. Имаше разбира се и съветници , които объркани или по инерция си караха постарому.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Сега поглед към един национален скандал, с корени в Пловдив. Днес по обед говорителят на БСП Корнелия Нинова обвини шефката на Областната дирекция по "Земеделие" в Пловдив Велина Панчева, че в мейл до областната структура на ГЕРБ - Пловдив е помолила депутата Димитър Лазаров да предлага хора за шефски места в общинските съвети по земеделие. От своя страна Панчева нарече грозна е неадекватна реакцията на Нинова. Ето и подробностите.
В/Р    
  ТЕМА: Скандал в парламента стигна до Пловдив
  Велина Панчева твърди, че никога не е искала от депутата на ГЕРБ Димитър Лазаров да дава предложения за шефове на общински служби по земеделие. Тя е на мнение, че изнесената от БСП информация цели да компрометира. Синхрон 1 – Велина Панчева – директор ОД "Земеделие" – Пловдив Шефката на дирекция "Земеделие" в Пловдив заяви, че не се притеснява от евентуална проверка на прокуратурата и че не смята да съди за клевета Корнелия Нинова. Синхрон 2 В следващите дни Велина Панчева ще реши дали има все още желание да остане на поста си.
КАШ ОБЩИНА
БЛАНК  
  Оставката на заместник- кмета Руси Панчев ще искат съветниците от ССД, Граждански Съюз за Нова България и Земеделски съюз "Александър Константинов". Като аргумент те изтъкнаха липсата на програма за "Синя зона" в центъра на града и решаването на проблема с паркирането.
В/Р    
  ТЕМА: Руси Панчев на прицел заради паркинги
  Заради липсата на стратегия и програма за решаване на проблема с паркирането в центъра на града и стопанисването на паркингите общината губи милиони, смятат съветниците. Синхрон: Георги Колев- ССД, ГСНБ, ЗС"Ал.Стамболийски" Поради тази причина съвсем на сериозно, а не на шега те ще поискат оставката на заместник- кмета Руси Панчев. Синхрон: Атанас Недевски- ССД, ГСНБ, ЗС "Ал.Стамболийски" Припомням, че съветниците от тази група са единствените, които искат паркингите в Пловдив да се стопанисват от частни лица, а не от общинско предприятие.
БЛАНК  
  Туризмът в Пловдив ще се развива с 1 милион и 200 хиляди лева през тази година. Това се разбра от програмата, приета днес от местният парламент.
В/Р  
Тема: Само 35 000 лева за туристически борси
  Най- дискутираната тема бяха предвидените 35 000 лева за презентиране на община Пловдив в туристически борси по света. Срещу това още преди седмица се обявиха съветници от левицата. Синхрон: Петя Гогова- зам.-кмет на Пловдив Тя определи и маркетинговата стратегия като пълна каша. Синхрон: Петя Гогова- зам.-кмет на Пловдив Най- много пари- 400 000 тази година ще бъдат вложени във възстановяването на Небет тепе.  
БЛАНК  
  Политически цирк разиграха на днешната сесия управляващите в лицето на БСП и опозицията в лицето на ГЕРБ при определяне на конкурсните условия за управители на ДКЦ-та. Повод стана категоричния отказ на мнозинството да допусне представители на малцинството в комисията по избор на новите здравни шефове. Така мераклиите да стават управители на ДКЦ-та ще бъдат изпитвани от заместник- кмета Александър Константинов, съветниците от управляващото мнозинство Георги Колев, Тодор Кръстев и доктор Лилия Учкунова.  Покрай сериозните дебати, днес в местния парламент имаше и леки закачки като тази. Вижте:  
В/Р  
Тема: По-леко е в шеги и закачки
  ГОТОВ
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
БЛАНК  
Ден след като стана ясно, че държавата може да вземе 28- те канадски тролейбуса, поръчани от "Градски транспорт", мажоритарният собственик на фирмата Ангел Батаклиев обвини вносителят Мирослав Беляшки в измама. Батаклиев твърди, че с Беляшки се занимава и пловдивската прокуратура.
В/Р    
  Тема: Опит да препродадат канадските тролеи?
  Ангел Батаклиев твърди, че Мирослав Беляшки- търговски директор на фирмата вносител на тролеите "Си Импекс България" е водил преговори с пловдивски конкуренти на "Градски транспорт". Целта на разговорите била Беляшки да им препродаде 28- те тролея на цена от 400 000 лева. Синхрон: Ангел Батаклиев- мажоритарен собственик на "Градски транспорт" Проточилата се сага с доставката на тролеите води и до неспазване на приватизационния договор. Ангел Батаклиев очаква съда да се произнесе по казуса, но в същото време го грози и санкция. Синхрон: Тодор Кръстев- председател на НС на ПОАП Попитахме и Батаклиев дали обтегнатите му отношения с вносителите на канадските тролеи станаха причина преди три месеца той и семейството му да бъдат охранявани у дома от полицията в продължение на седмица. Синхрон: Ангел Батаклиев- мажоритарен собственик на "Градски транспорт" Той обаче отказа да съобщи кои пловдивски конкуренти са го заплашвали и каква е причината за това.  
БЛАНК  
  Гривни, които по електронен път да следят престъпниците с леки присъди, започват да поставят от Генерална дирекция "Изпълнения на наказанията". Идеята е пробна, затова като за начало ще се приложи само в Пловдив и София.  
В/Р  
Тема: Гривни следят затворници
  Гривните се поставят на глезена и могат да следят 24 часа местоположението на осъдения. Подобни устройства ще се поставят само на хората, които имат наказание "пробация". За момента с такива гривна са се сдобили хората, които са осъдени за управляване на автомобил в нетрезво състояние, кражба и хулиганство. Синхрон 1 – Надя Радковска – началник сектор "Изпълнение на наказанията" Гривната сигнализира в полицията, ако осъдения напусне дома си вечер, а през останалото време на денонощието органите на реда знаят по всяко време къде се намира наказаното лице.       Синхрон 2 – Иван Гълъбов – началник "Изпълнение на наказанието" – Пловдив Експерти твърдят, че устройството излиза два пъти по-евтино, отколкото издръжката на един затворник с лека присъда.   Синхрон 3 Надя Радковска Експертите се шегуват, че до тях вече са постъпили няколко искания от различни мъже, които имат намерение да сложат подобни гривни на своите съпруги, за да знаят местоположението им във всеки един момент.
БЛАНК  
  Започнаха великденските благотворителни прояви. Началото поставиха от район „Южен” с организирането на безплатен обяд за 100 пловдивчани в неравностойно положение.
В/Р  
Тема: Безплатен обяд за социалнослаби в „Южен”
  Администрацията на район е успяла да придума собствениците на два ресторанта в Кючук Париж да приготвят обяд за социалнослаби от района за днешния голям християнски празник. Синхрон 2 – Александър Колев – кмет на район „Южен” Симпатичен ресторант до църквата „Света Троица” приюти 50 души. Поравно от Съюза на инвалидите и Съюза на глухите. Те са посочени от самите организации. Принципът е при подобни прояви да се редуват, а не да ходят едни и същи хора. Менюто бе картофена крем-супа, кюфте и кебапче с гарнитура, суха паста за десерт и безалкохолни. Попитахме собствениците как са се решили да правят благотворителност в тези тежки времена. Синхрон 1 – Красимир Минков – управител По-късно в заведение до Съюза на инвалидите още 25 души от Коматево с увредено зрение и 25 пенсионери в тежко социално положение обядваха безплатно.  
БЛАНК  
  Всяка година художникът Ангел Василев открива изложба в дните преди Цветница. Кризисната 2010-та не прави изключение. Повече от 13 години негов домакин е галерия „Дяков”, където тази вечер се откри поредната му изложба живопис. Пловдивчани ще могат да й се насладят до 30-ти април.  
В/Р  
Тема: Изложба на Ангел Василев
  През 1991-ва година в дните преди Цветница Ангел Василев показва изложба, която се разпродава напълно. Така се поставя началото на дълга и успешна поредица. Синхрон 3 – Анна Дякова – галерист Специалистите определят Ангел Василев като сюжетен автор. Синхрон 1 – Анна Дякова – галерист В годините обаче сюжетите се променят Синхрон 2 - Анна Дякова – галерист Успехът следва Ангел Василев навсякъде – в Европа, Америка и далечна Япония. Творбите му влизат в много световни каталози. Познавачите казват, че картините му говорят. Всеки ценител обаче води собствен диалог и открива в живописните платна своята собствена истина.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия четвъртък. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ Омбудсман. От 19,15 е Магазин за имоти пари и идеи. От 20,50 ще видите репортажен запис от сесията на Пловдивския общински съвет. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   март,   четвъртък,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568393
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930