Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2010 10:07 - новините 30 март вторник
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 491 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 30 март 2010 вторник  
   
  Заместник кметът Александър Константинов се направи днес на Бойко Борисов!
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 30 март. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  След като Бойко Борисов обяви, че няма да допусне някой в София да получава по-висока заплата от него, днес антикризисният сатър удари и в Пловдив. Да има вече таван на заплатите в общинските дружества, настояват от Градската управа. Причината е, че шефове на поликлиника в момента взимат месечно близо 3000 лева.  
В/Р  
Тема: До тук с 3-те бона заплата за шефове на общински фирми
  Общината готви промяна в наредбата за общинските и търговски дружества. Заместник-кметът по икономика на Пловдив Александър Константинов е пресметнал, че като се сложи таван на заплатите, ще се пестят пари. Предложението, което готви да внесе в Общинския съвет ще гласи, че всеки ръководел  общинска фирма, няма да има право да получава повече пари от месечната заплата на кмета, която в момента е 1388 лева. Синхрон – Александър Константинов – зам.-кмет Според заместник-кмета н Пловдив мярката има повече морален отколкото икономически ефект. Идеята на тавана на заплатите е това да стане преди а бъдат одобрени новите шефове на поликлиники в Пловдив. Като лош пример, Александър Константинов посочи директорите на Онкодиспансера и Първа градска болница в Пловдив, които в момента на месец получават заплата от 3 бона.  
КАШ Община
 
БЛАНК  
  100 бараки върху частни имоти на улица  Шумен  в Пловдив най-вероятно ще бъдат съборени. Това стана ясно днес след среща между заместник-кмета по сигурността Руси Панчев и директора на пловдивската полиция комисар Тодор Чонов.  
В/Р  
Тема: Бутат незаконни бараки
  Бараките са там от две години и техният брой непрекъснато расте. По тази причина общината търси вариант да ги премахне. Синхрон – Руси Панчев – зам.-кмет на Пловдив Полицията от своя страна ще провери кой е изградил незаконните постройки. Синхрон – комисар Тодор Чонов – директор на ОД на МВР – Пловдив Общината и полицията продължават да се борят с просяците и проститутките в Пловдив, но са безсилни срещу тях. От полицията признават, че освен да съставят актове друго не могат да направят.  
БЛАНК  
  Областният управител Иван Тотев обяви, че изтегля от съда жалбата си срещу 30-милионния заем, който Общината иска да тегли за ремонт на вътрешнокварталните улици.  Омръзна ми от популистките изказвания на Славчо Атанасов, че някой все му пречи. Нека да изтегли заема, да докаже какво може, обоснова решението си Тотев. Той подчерта, че продължава да смята заема за изключително нецелесъобразен.  
В/Р  
Тема: Тотев няма да пречи за 30-милионния заем
  Иван Тотев бе категоричен, че не се притеснява от загуба в съда. Дори и само поредицата обжалвания би попречила на кмета да изтегли заема, тъй като 6 месеца преди края на мандата си, той вече няма право на подобен акт. Макар и вижданията на Общината и Областта за приоритетите в управлението на Пловдив да не съвпадат, Тотев заяви, че не иска да дава поводи на Славчо Атанасов да го обвинява в каквото и да било. Синхрон 1 – Иван Тотев – областен управител Според Тотев обаче изплащането този заем в продължение на 14 години ще попречи на бъдещи далеч по-важни проекти, които Пловдив може да предприеме. Като разширението на булевард  Южен , изграждането на северната тангента и още един мост над Марица. Синхрон 2 – Иван Тотев – областен управител Тотев обяви, че следващият антикорупионен ще провери дали френска машина действително е влязла във вътрешнокварталните улици, за да ги обследва – нещо, за което Общината е похарчила 250 хиляди лева, но никой районен кмет не я е видял на своя територия.   
БЛАНК  
  84 000 лева на просветното министерство бяха вложени в направата на уникална спортна площадка в двора на основно училище  Васил Левски. Днес тя беше открита от кмета на район  Източен  Петър Петров и предшественика му Иван Тотев, който преди две години стартира проекта пред министерството на образованието.  
В/Р  
Тема: Чико тренира млади таланти на уникална площадка
АТМОСФЕРА Най- развълнувани бяха момчетата от училище  Васил Левски  . Те не криеха своето възхищение от новата придобивка. Синхрон: Деца В училището ще бъде открита спортна паралелка по футбол. Бъдещи световни таланти ще търси легенадата Динко Дерменджиев- Чико. Синхрон: Динко Дерменджиев На спортната площадка, която ще работи денонощно, може да се тренира футбол, волейбол, баскетбол и хандбал. Тя е направена по модела на спортни площадки на стадион  Олд Трафалд , където играе мачовете си европейския колос Манчестър юнайтед. Синхрон: Петър Петров- кмет на район  Източен Децата от училището написаха послание, свързано с новата придобивка. При рязането на лентата на новата площадка писмото им полетя из света.  
КАШ Съдът на фокус
 
БЛАНК  
  Съдът остави в ареста 49- годишната Ели Иванова. Преди дни тя беше задържана по обвинение за измама.    
В/Р    
  Тема : Оставиха в ареста измамница
  49-годишна жена е обвинена, че е измамила десетина млади пловдивчани с обещание, че ще ги уреди да бачкат в Англия срещу много добра заплата. Всеки кандидат-гурбетчия обаче трябвало да плати между 500 и 600 лева на въпросната дама. След като минало известно време и обещанията не са станали факт, един по един ужилените подали жалби в полицията. В резултат на извършените проверки, в офиса на въпросната фирма били намерени камара документи, които уличавали пловдивчанката в престъпната й дейност. Иванова е обвинена в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда 6 години затвор.  
КАШ Зрители новинари
 
БЛАНК  
  В сутрешното предаване на Пловдивската телевизия получихме сигнал, че е започнал демонтажа на антена на мобилен оператор, която е поставена на покрива на блок 151 в район  Тракия. Наш екип тръгна, за да отрази прецедента, но…. Вижте какво установихме на място.  
В/Р  
Тема: За зелен хайвер и антена на мобилен оператор
  Зад блок 151 намерихме кран, който се готвеше да преви демонтаж… за да разберем, се качихме на покрива на блока. Стендъп ДА ЗЪВЪРШИ С КАДЪР И АТМОСФЕРА  
БЛАНК  
  Оказа се, че все още голяма част от пловдивчани са противници на антените на мобилните оператори. Те твърдят, че страдат от различни болести, заради вредното облъчване. Но каква е истината всъщност.  
В/Р  
Тема: Кой облъчват антените на мобилните оператори?
Хората масово недоволстват срещу антените на мобилните оператори, защото смятат, че те са причина през последните години да развият различни заболявания. Анкета – хора Иван Карабобов от няколко години монтира базови станции на мобилни оператори. Той твърди, че тяхното излъчване не вреди на здравето на хората. Синхрон – Иван Карабобов – инженер Инженерът е на мнение, че антените излъчват под ъгъл, и че ако има някаква вреда, то тя не е за хората, които се намират под нея. Синхрон 2 – пак той Община Пловдив вече започна да замерва излъчването на антените и се закани, ако установи облъчване над нормата, да демонтира базовите станции на мобилните оператори.  Синхрон 3  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
Правителството начело с премиера Борисов застава зад каузата на Сашо – момчето от математическата гимназия, което катастрофира преди 9 месеца и оттогава е парализиран от кръста надолу.  
В/Р  
Тема: Благотворителен бал за Сашо и Цвети
  Съучениците на Александър Димитров заедно с Младежкия съвет и подкрепата на областният управител организират благотворителен бал за 19-годишния Сашо и 21-годишната Цветелина Костадинова, студентка в Аграрния университет и майка на 3-месечно бебе. Тя има тумор в челюстта и се нуждае от спешна операция в чужбина. Балът ще бъде на 5-ти април от 19,30 часа в Новотела. Ще присъстват министри и премиерът Бойко Борисов. Синхрон 1 – Иван Тотев – областен управител На бала може да присъства всеки. Ще се продават покани от 50 и 100 лева. Ще има търг на картини и скулптури на деца от художествената гимназия и училището за сценични кадри, които ги даряват безвъзмездно за каузата. Ще има и урна за дарения. Досега младежите са събрали повече от 25 хиляди лева. Синхрон 2 – Иван Тотев – областен управител Синхрон 3 – Елена Савова – Младежки съвет В момента Сашо е в Испания за хормонална терапия. До момента многобройните процедури и операции у нас не са дали резултат. В Испания ще остане година, лекарите дават 30 процента шанс за възстановяване. Синхрон 4 – Красимир Самарджиев – баща на Сашо Сашо и Цвети вече са навършили 18 години и не могат да се възползват от фонда за лечение на деца в чужбина или българската Коледа.    
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето- така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. След Прогнозата за времето продължаваме с ТВ- омбудсман. Гост в предаването е доктор Ваня Танчева- директор на РИОКОЗ. От 19,15 е  Референдум. В предаването ще обсъждаме предложенията за химн на Пловдив. От 20,50 е  Мъдрост и тайнство  с Маг Мариела. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От новинарския екип, от мен Васил Трайков – приятна вечер!


Тагове:   март,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3569051
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930