Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2010 17:50 - Новините - 4 юни 2010
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 663 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 4 юни 2010 петък    
   
  Маймунките вече са с подово отопление! Подробностите – след малко!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 4 юни В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
Има хора, които свой си начин винаги успяват да те заредят с положителна енергия. Независимо от грижите, които са те налегнали. Такъв човек е Росица Танева. И това се случва при положение, че собствените й проблеми са много по-сериозни от нашите. Младата жена е напълно сляпа.  
В/Р  
Тема: Сляпа жена преподава уроци по английски
  Роси е завършила английска филология. С годините се е уверила, че единственият й шанс за прехрана е даването на частни уроци, тъй като всяко друго занимание изисква поне минимално зрение, а тя не различава дори тъмно и светло. Не ползва методиките в курсовете по езици, тъй като според нея там учениците галопират през материала и не научават езика. Синхрон 1 – Росица Танева Младата жена подкрепя думите си и с конкретни примери от своята практика. Синхрон 2 – Росица Танева Росица преподава пълноценно. Измислила е цялостна система, която включва дори и проверка на писмени работти. Точно така, чухте добре. Признава, че й е трудно да се бори с предубеждението към слепия учител и разказва за трудния път, който е извървяла, за да усвои английския перфектно. И чудно – не само че усмивката не слиза от лицето й, а напротив - става все по-широка. Синхрон 3 - Росица Танева Ако някой иска да се свърже с Роси, може да намери координатите й в телевизията. На изпроводяк сляпата жена ни изпраща с думите, че се чувства галеник на съдбата. Колко от вас са го казвали?  
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Финансовият министър Симеон Дянков е уверил Главния секретар на Община Пловдив Борислав Инчев, че 15-те милиона лева, които държавата дължи на Пловдив за тази година като компенсация срещу приемането на 100-те хиляди тона бали със столична смет, ще бъдат заложени при предстоящата актуализация на държавния бюджет от 1-и юли.  
БЛАНК  
  Инвалидите в Пловдив ще могат да закупуват преференциалните си карти за пътуване в градския транспорт от специализирана каса.  
В/Р  
Тема: Специална каса за карти на инвалидите
  Специализираната каса ще обслужва инвалидите с предимство, заяви зам.-кметът Александър Константинов. Целта е да не чакат на опашки в общия ред. От понеделник, 7 юни, едното от работните места на пункта за издаване на карти на автогара „Родопи” ще бъде обозначено, че обслужва инвалидите с предимство. Идеята е съгласувана и с фирма „Чолаков”, която се занимава с издаването на картите. Това не изключва досегашната възможност да се издават карти за инвалиди от всички останали бюра в града, ако те желаят да ги ползват, но избрахме именно бюрото на автогара „Родопи”, защото е най-достъпно като инфраструктура за хората с увреждания, допълни Константинов.  
БЛАНК  
  До края на годината зоокътът ще отвори отново врати. Поне такова е намерението на Община Пловдив.  
В/Р  
Тема: Отварят Зоопарка за Коледа
    Община Пловдив стартира проект „Реконструкция и модернизация на Зоокът- Пловдив”. Целта е до края на годината всички строителни дейности да приключат и обновеният Зоокът да отвори врати за пловдивчани. Предвижда се изграждането на павилиони за маймуни, мечки, чакали и лисици и павилион за птици. Вече е изградена новата клетка на маймунките. Тя е с подово отопление. Работи се по дома на мечките, до дни ще стартира конкурсът за довършване на къщите на птиците, лисиците и чакалите. Проектът предвижда и благоустрояване на прилежащата територия.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Джакпотът на тотото вече гони 4 милиона лева. Вижте за какво си мечтаят пловдивчани, когато пускат фиша.  
В/Р  
Тема: Милионите от тотото
  АНКЕТА – ГОТОВА  
БЛАНК  
  Тридневен рок фестивал под патронажа на Иван Тотев стартира днес в Пловдив. Областният управител даде старт на надпреварата с акорд на бас-китара.  
В/Р  
Тема: Рокаджията Тотев хвана китара за първи път
  32 млади групи участват в рок фестивала с авторски парчета. Наградният фонд е 5 000 лева и ваучери на същата стойност за музикални магазини. Начало на надпревалата даде заклетия рокаджия – губернаторът Иван Тотев. Синхрон: - с китарата Време е да върнем традициите в нашия град. С тези думи се обърна към младите рок банди областният управител. Синхрон: Иван тотев- областен управител Групата, който го впечатли най- много ще получи от Иван тотев персонална награда от 1 000 лева. Атмосфера – едно парче  
БЛАНК  
  Стефка Костадинова и министърът на спорта Свилен Нейков отново ще участват на олимпиада. Само че този път те ще бъдат жури на игрите, в които ще участват деца от район Централен. Надпреварата ще бъде в неделя, когато сили ще премерят над 100 малчугани от детските градини. Състезанията ще се проведат на стадион Пловдив и в тях са влючени всички олимписйки дисциплини, само, че в мини вариант.  
В/Р  
Тема:  Децата от „Централен” продължават да празнуват
  Олимписйките мини игри ще бъдат поредната инициатива насочена за развитието на децата в района Централен. Те се организират от кмета на района Райна Петрова и са продължение на празненствата за 1 юни- ден на детето. Синхрон- Райна Петрова-кмет на район „Централен”
Кметът на район „Центален награди децата, които участваха в конкурс за рисунка "Един свят с повече усмивки". За победител беше определена Венета Павлова от детска градина "Мирослава". На второ място беше избрана рисунката на Михаил Дечев от детска градина "Щурче". 6-годишната възпитаничка на детска градина "Майчина грижа" Велизара Филипова завоюва третото място. На всички бяха раздадени грамоти за участие и предметни награди.
Синхрон-Велизара Филипова- Конкурсът беше насочен към децата от подготвителните групи от всички детски градини в район Централен.Освен първите три места, жури от специалисти беше отличило и две специални награди- за нова техника-рисуване, в комбинация с апликация и отлична композиция на предмети.Всички рисунки ще бъдат изложени през месец юни в сградата на администрацията на район "Централен".  
БЛАНК  
  В следващия репортаж ще ви покажем новата изложба в галерия „Резонанс”.  
В/Р  
Тема: Галерия „Резонанс”
  ГОТОВ  
БЛАНК  
  Завършваме с една покана за културно събитие. В събота от 9 и 30 часа в Концертна зала ще се проведе Десетият областен фестивал на градската  песен под патронажа на кмета Славчо Атанасов.  
БЛАНК  
  И традиционния поглед към съботната ни програма. От 13,00 часа в „Ася в страната на талантите” ще ни гостуват танцьорите от всички възрастоеи групи на ансамбъл „Дилянка” с ръководител Мария Кьосева.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия, остава да видим и какво ще бъде времето - така че не бързайте да превключвате. Преди това обаче – кратък преглед на програмата ни до края на вечерта. Продължаваме с телевизионната игра „Голямата играчка” От 19,15 е предаването „Една Пловдивска Седмица”. Участват началникът на Регионалния инспекторат по образование Павлинка Кацарова и Главния секретар на Община Пловдив Борислав Инчев. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.От мен и екипа, приятна вечер.


Тагове:   юни,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3569636
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930