Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2010 17:25 - Новини-1 юли четвъртък
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 734 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.07.2010 17:26


НОВИНИТЕ –  1  юли 2010 Четвъртък  
   
  В пловдивската организацияна ГЕРБ започнаха „НЕПОПУЛЯРНИ” МЕРКИ  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес – 1  юли.В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи съпредседателката на групата общински съветници от ГЕРБ Дани Каназирева от партията. Това е станало снощи на заседание в София.  
В/Р    
  Тема: Изключиха Дани Каназирева от ГЕРБ
  Лидерът на партията под тепетата Иван Тотев днес потвърди решението на изпълнителната комисия. В София срещу Дани Каназирева е имало сигнали, които са я уличавали в уронване престижа на ГЕРБ. Дани Каназирева е разполагала с 20 минути да се защити. След това…. Синхрон: Иван Тотев- председател на ГЕРБ-Пловдив Предложението за изключване е дошло от секретарля на ГЕРБ Синхрон: Тотев 2 Част от мотивите за взетото решение са следните: Синхрон: Тотев 3 До местните избори ГЕРБ в Пловдив ще предприема ако е наложително и още непопулярни мерки, потвърди Иван Тотев. Синхрон: Тотев 3 Националното ръководство е препоръчало на Дани Каназирева до една седмица да даде оставка и като общински съветник от ГЕРБ. Следващият вторник тя ще обяви официално намеренията си .  
БЛАНК  
  Кметът Славчо Атанасов често попадаше под прицела на общинската съветничка от ГЕРБ и се сблъскваше с острия й език по горещите теми в Пловдив. Ето как той коментира изключването на Дани Каназирева от ГЕРБ:  
В/Р
 ТЕМА: Синхрон – Славчо за Дани Каназирева  
  ГОТОВ – Славчо Атанасов – синхрон  
БЛАНК  
  Такса смет  за битови отпадъци е незаконосъбобразна, постанови състав на Пловдивския административен съд. Припомняме, че  размерът на сумата,  определен от общинския съвет, се оспорваше в съда от над 100 фирми и частни лица.Според защитниците на жалбоподателите таксата за 2009-та година е била определена в нарушение на закона за местните данъци и такси. Да се готвят Благоевград, Плевен и Варна. Там също се надига масово недоволство срещу такса смет.   
В/Р
 ТЕМА: На първо четене, смъкват такса смет и връщат пари  
  В нормативния документ е записано, че като критерий за размера на таксата се определя количеството битови отпадъци, което се изхрърля, а не това каква е данъчната оценка на имота. Синхрон-Любозар Фратев-жалбоподател -мотиви  В решението на Общинския съвет от началото на 2009 година няма мотивировка защо е избрано таксата да се определя на база цена на имота. Това бе и основната причина решението на местния парламент да се оспори Синхрон 1-Любозар Фратев-жалбоподател –изчисляване Справка в общината показва, че за 2008   година в хазната са прибрани 27 милиона лева. Синхрон –Любозар Фратев връщане  Естествено от Община Пловдив ще обжалват пред върховният административен съд.  Въпреки това жалбоподателите са убедени, че това е морална победа, която показва, че има справедливост.  
КАШ НОВИНИ ОТ ОБЩИНАТА
 
БЛАНК  
  Областният управител Иван Тотев върна в местния парламент решението за летните дежурства на детските градини. Припомняме, че на последната сесия пловдивските съветници решиха през месеците юли и август в града да работят съответно 31 и 30 детски градини, вместо 61.  
В/Р
Тема: Областният спря решението за забавачките  
  С въвеждането на графика от общината искаха да решат проблема с натрупаните отпуски у учителския персонал в детските градини, който се равнява на 58 000 работни дни. Предвиждаше се и в един и същ месец да не се затварят две съседни градини. Губернаторът Иван Тотев обаче реши друго. Синхрон: Иван Тотев- областен управител Администрацията на Пловдив няма да отстъпи от позициите си , коментира решението на Тотев шефът на дирекция образование в общината Георги Янев. В действията на губернатора Янев съзря специално отношение към община Пловдив.  
БЛАНК  
  По повод вчерашния репортаж за подготовката на летните дежурства на детските градини от Община Пловдив уточняват, че изискването за изследване за патогенни чревни бактерии у децата, които ще се приемат в дежурните детски градини, е на РИОКОЗ, а не на Община Пловдив. Дирекция „Образование и наука” организира дежурствата на детските градини през месеците юли и август, спазвайки всички нормативни изисквания, съблюдаващи здравето и сигурността на децата, казаха още от Общината.  
БЛАНК  
  Славчо Атанасов се покатери на покрива на Руската гимназия, за да инспектира подробно ремонтът на сградата. След кмета по стръмната стълбичка и тясната капандура се промъкна и вицето му Ганчо Колаксъзов. Екипът на Пловдивската телевизия прие кметскто предизвикателство и също се озова на покрива.   
В/Р    
  Тема: Кметът инспектира ремонта на Руската
  За 6 милиона лева по програма „Оперативно развитие” Общината ремонтира Езиковата гимназия, общежитието й, Математическата гимназия и СОУ „Димитър Матевски”. Кметската инспекция започна от бившата Руска гимназия. Коридорите са пребоядисани, основно са ремонтирани тоалетните, паркетът в класните стаи е изциклен и лакиран, подменена е дограмата по стълбищата, подът на физкултурния салон вече е от ПВЦ гранит. Етаж по етаж проверяващите се озоваха на тавана. Синхрон 1 – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Синхрон 2 – Радко Радев – технически ръководител на обекта Синхрон 3 – Ганчо Колаксъзов – зам.-кмет по европейските проекти Синхрон 4 - Славчо Атанасов – кмет на Пловдив В двора е направен бетонен пояс, който да спре потъването на сградата, поради близостта й с река Марица. Напълно е ремонтирано и общежитието, в което вече е прекарана и топла вода. Синхрон – Славчо Атанасов – кмет на Пловдив Ганчо Колаксъзов заяви, че през втората половина на юли ремонтите и в четирите обекта ще приключат.  
БЛАНК  
  С над 10% е повишена събираемостта, която отчита общинската дирекция „Местни данъци и такси” към края на юни в сравнение със същия момент на миналата година, обяви директорът Николай Ненков. В последните дни на кампанията са постъпвали средно по около 250 000 лева, а на 23-и юни например са отчетени 646 000 лева постъпления само за ден, въпреки че възприемаме времето до септември за мъртво, обясни Ненков. Практически на 100% са събрани декларациите, които всички юридически лица и еднолични търговци трябваше да подадат за нежилищни имоти.    
БЛАНК  
  На работна среща на главния еколог на община Пловдив Христо Минков с кмета на район „Централен” Райна Петрова се реши да се разредят съществуващите пейки по алеята на бул. "Руски". Предложението на Минков е те да бъдат преместени на близката алея под Летния театър. Мотивът е, че алеята на булеварда не е много подходяща за почивка, а тази в подножието на Летния театър е едно от най-често посещаваните места от пловдивчани и с малко количество пейки. Демонтирането на пейките - през една, вече е разпоредено и ще бъде факт до седмица.

КАШ СЪДЪТ НА ФОКУС
 
БЛАНК  
  Пловдивският районен съд взе мярка за неотклонение “задържане под стража“ по отношение на 65–годишен стоматолог. Срещу него е повдигнатото обвинение, че е извършил блудствени действия с лице, ненавършило 14-годишна възраст, в условията на продължаващо престъпление. На 24 юни майката на малолетната подала сигнал за извършени същия ден блудствени действия с дъщеря й от 65-годишния й личен стоматолог в кабинета му в ДКЦ V– Пловдив. По повод на сигнала е образувано досъдебно производство.  
КАШ КРИМИ
 
БЛАНК  
  Кметът на Садово Марин Йосифов, приближената му Анджела Запрянова и бившият шеф на фонд „Замеделие” Емил Дърев са задържани, защото са поискали подкуп в размер на 170 хиляди лева. Тримата е трябвало да се застъпят обществената поръчка за канализацията в село Кочово да бъде спечелена от „правилната” фирма. Окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов отрече всякаква информация, че бившият зам.-министър на замеделието Димитър Пейчев също е бил арестуван по случая.  
В/Р    
  Тема: Кметът на Садово и още 2 искат да приберат общо 180 хиляде лева
  Сигналът за нередностите в община Садово е получен и преди 6 месеца в ДАНС и е разработван половин година. Конкретно за канализацията в село Кочово парите са поискани, но не са дадени. Вероятно се е чакал краят на конкурса Синхрон –Иван Даскалов- Вчера при претърсванията в кмеството са задържани Йосифов и Запрянова, в София е арестуван Дърев Синхрон 1-Иван Даскалов-окръжен прокурор на Пловдив Тримата са участвали и в други конкурси за общестевени поръчки. Проверяват се и други сделки и стоежи Синхрон-пак той 3-мата обвиняеми отказват да дават информация по случая. Предстоят разпитите и на други свидетели, включително и на представители на фирмата, от която е поскан подкупа.   
БЛАНК  
  През лятото зачестяват грабежите.  2 лаптопа на стойност близо 1 500 лева са били откраднати от магазин на бул. „Македония” в Пловдив, собственост на мобилна компания. Крадците са влезли, като са счупили стъклената входна врата и са взели двата лаптопа.    
БЛАНК  

Шест случая на неправомерно въздействие върху електромери са били констатирани в Пловдив и областта. При съвместна проверка със служители от „ЕВН България” било установено, че на „Коматевско шосе” в Пловдив неизвестни лица са създали условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия. Междувременно електромерите на 2 места в Стамболийски, в хранителен магазин в Куртово Конаре, както и в ресторант „Камината” във Войводиново, също са били „настроени” да отчитат по-малки потребления на електричество.  
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Днес се проведе учредително събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация. Домакин беше областният управител Иван Тотев.  
В/Р
Тема: Учредиха водна асоциация  
  Водната асоциация се създава по силата на закона за водите. В нея влизат всички общини от пловдивска област , на територията на който работи В и К оператора. Как ще се решава от тук насетне най- важния въпрос- въпросът с ценообразуването. Синхрон:  Владимир Стратиев- съветник на министъра на МОСВ Държавата ще има 35 процента в новата водна асоциация, а процентите на общините са според броя на населението в съответното населено място.  
КАШ СПОРТ
 
БЛАНК  
  Пловдивската гордост Цвената Пиронкова остана на крачка от финала на най-престижния тенис турнир „Уимбълдън”. Пиронкова взе първият сет на Вера Звонарьова след стабилна игра със 6:3. Нервите и умората си казаха думата и нашето момиче загуби следващите два сета от разигралата се рускиня. Въпреки това Пиронкова записа най-доброто българско представяне в турнир от Големия шлем. Пожелаваме й догодина да стигне още по-напред в турнира, а защо не и още на US open!  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Такива бяха новините от изминалия четвъртък. След Прогнозата за времето продължаваме с Телевизионен омбудсман. Ще ни гостува. Ваня Танчева – директор на РИОКОЗ ПЛОВДИВ От 19,15 в НАРЪЧНИК НА НОСТАЛГИКА ще си спомним за следоледите и лимонадата от нашето детство От 20,50 философът Ангел Грънчаров ще представи новия си вестник ГРАЖДАНИН Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт ПОТВ.ЕУ.От мен и новинарския екип - приятна вечер.  


Тагове:   юли,   новини1,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3567998
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930