Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2010 11:49 - новините-3 ноември , сряда
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 717 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИТЕ – 3 ноември 2010 сряда  
   
  Президентското АБВ търси почва у нас!  
   
  Добър вечер, пловдивчани, вие сте с добрите и лошите новини от днес –  3 ноември. В началото на емисията нека да видим акцентите от деня.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
 
БЛАНК  
  Двама от най-често споменаваните, че са поканени в президентския проект АБВ, кметът Славчо Атанасов и писателя Антон Дончев, се срещнаха днес на „Стефан Стамболов” 1. Веднага бяха заподозрени, че кроят основите на Първановото движение в Пловдив, но академикът опроверга.  
В/Р  
Тема: Кметът и Антон Дончев: Има почва за АБВ
  Академик Антон Дончев отрече да е канен на учредяването на президентското движение, популярно като АБВ. Синхрон: академик Антон Дончев                Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Авторът на „Време разделно” обаче даден ясен знак, че вярва на президентския политически проект Синхрон: академик Антон Дончев Кметът Славчо Атанасов обвини съвременните политици, че разделят нацията и призова: Синхрон: Славчо Атанасов- кмет на Пловдив Той също е на мнение , че президентския проект има почва у нас. Синхрон: Славчо Но леко даде заден относно участието си в първановото АБВ Синхрон: Славчо Инициатор на срещата между Антон Дончев и Славчо Атанасов беше Тодор Петков. Припомням, че бившият пловдивски губернатор беше един от най- щастливите преди десетина дни, когато БСП и ВМРО-НИЕ подписаха договора за съвместно управление през последната година от сегашния управленски мандат в Пловдив.  
БЛАНК  
  Немският експерт по регионално планиране Херман Фоглер се срещна с кметове на общини от Пловдивска област, експерти и представители на бизнеса. Фоглер, който е бил кмет на Равенсбург в продължение на 23 години, е и съветник на ЕС по развитието на регионалната политика. Гостуването му в Пловдив е по покана на областния управител Иван Тотев, с който ще обсъждат въпроси, свързани с регионалното планиране.  
В/Р  
Тема: Фоглер в Пловдив по покана на Иван Тотев за 19 часа !!!
  Херман Фоглер е немски политик от Християн-демократическата партия. В момента e председател на Регионалната асоциация на района на Боденското езеро, Горна Швабия - официалната асоциация на района на Баден Вюртенберг. Посещението му в България се организира с помощта на фондация „Конрад Аденауер”. СИНХРОН 1:Иван Тотев – областен управител на Пловдив Сред гостите на срещата бяха почетният консул на Германия Мариана Чолакова, районните кметове Ина Филипова и Петър Петров, кметът на община Калояново Александър Абрашев и много представители на бизнеса. СИНХРОН 2: Херман Фоглер – председател на Регионалната асоциация на района на Боденското езеро По-рано през деня се проведе и среща с младежите на ГЕРБ, на която младите кадри получиха ценни съвети за бъдещата си реализация.
КАШ Новини от Общината
 
БЛАНК  
  Община Пловдив слага край на ромските тържества на открито. Администрацията предлага бивша детска градина на улица „Елба” в квартал Столипиново да се преобразува в обреден дом. За целта ще се търси инвеститор.  
В/Р  
Тема: Правят обреден дом за ромски сватби
  ГОТОВ- ДОЛЕВ СИНХРОН- 2 МИНУТИ  
БЛАНК  
  На път е да стартира проектът за реставрацията на Небет тепе. Утре обаче местният парламент трябва да направи заменка на общински имот срещу имот на арменското настоятелство, който попада в регулацията на историческата забележителност.  
В/Р  
Тема: Стартира проекта за Небет тепе
  Синхрон: Александър Долев- заместник- кмет на Пловдив Със средствата от 400 000 лева ще се изгради ограда на тепето и ще се назначи охрана. За архитектурни проучвания, реставрация и консервация, както и за възстановяването на стената ще са необходими 6 милиона лева. За тези пари общината ще кандидатства по европейска програма за развитието на туризма.  
БЛАНК  
  Ремонтът на дворовете на детските градини, заради които избухна голям скандал и беше причина да си отиде заместник кметът Ганчо Колаксъзов, е почти приключен. Това установи днес главният секретар в община Пловдив Борислав Инчев, който инспектира строителните площадки. „Работата е свършена на 95 порцента”- констатира той с нескрито задоволство. Но няма да подминат стореното от пазарджишката фирма „Термикс ЕС”, започват съдебни битки.  
В/Р  
Тема: Най-накрая:Дворовете на детските градини готови
  След летния скандал и скъсаните от кмета Славчо Атанасов глави риск за парите, спечелени по европрограма няма. 238 хиляди лева за работата и съоръженията ще бъдат платени на новата фирма, която замества „Термикс Ес” Синхрон 1-Борислав Инчев-главен секретар на Община Пловдив Припомняме, че пазарджишката фирма не остава длъжна на местната администрация-вчера в писмо беше оповестено , че новата фирма не е спазила 40 дневния срок за завършване на ремонтите. Синхрон 2-пак борето Борислав Инчев провери детска градина „Валентина”-там където беше най-трагично след пазарджиклии. Сега са поставени съоръженията, готови са пясъчните, алеите. Готови да или се завършват Люляк, дъга, Марица, 8-ми март и Еделвайс Синхрон 3-пак той Освен 1 съдебен иск от Община Пловдив завеждат още дела срещу „Термикс Ес”-за неиспълнени срокове и некачествена работа като дори ще се търси неустойка от фирмата.  
БЛАНК  
Община Пловдив се присъединява към благотворителната кампания, организирана от студентския съвет на ПУ „Паисий Хилендарски” за 21-годишния студент Българска филология Тодор Касабов, който страда от сложен лимфом и се нуждае от 62 хиляди евро за химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. Младите актьори от ПУ канят пловдивчани на две благотворителни постановки на 8-и и 9-и ноември вечерта в Драматичния театър, който също подкрепя акцията заедно с БЧК. Поканите са на стойност 10 лева.  
КАШ КРИМИНАЛНИ НОВИНИ
 
БЛАНК  
  Полицията издирва мъж, извършил въоръжен грабеж в Пловдив. Снощи около 22.30 часа мъж с качулка на главата влязъл в магазин за цигари и алкохол на ул.”Нестор Иванов”. При покупката на бутилка с безалкохолна напитка клиентът ударил по главата 22-годишната продавачка и я заплашил с пистолет. След това взел парите от оборота – около 400 лева, и избягал в неизвестна посока.  
БЛАНК  

Лекотоварен автомобил бе отнет при грабеж в Пловдив. На ул.”Васил Левски” в момент на качване в „Мерцедес Вито”. 65-годишен пловдивчанин е бил съборен на земята от непознат мъж, който влязъл в колата и потеглил в неизвестна посока
 
КАШ РАЗДЕЛИТЕЛЕН
 
БЛАНК  
  Пловдивската телевизия подновява класацията си за най-страшната улична дупка. В поредни репортажи ще ви показваме популярни пловдивски кратери. Очакваме и вашите предложения за почетното звание „ДУПКА НОМЕР 1 НА ГРАДА”.  
В/Р  
Тема: Най-страшната дупка
  Изобщо не се колебахме от къде да започнем – от ямата, отворила се на едно от най-натоварените кръстовища в Пловдив – това на Сточна гара. В средната лента, точно на стоп линията преди светофара в посока от Военна болница към Централна гара. Синхрон 2 – шофьори Вижда се, че дупката е зейнала на мястото на стара кръпка Стенд ъп Ямата на платното впечатлява дори и пешеходците: Синхрон 1 - жена А, дано де! Всъщност дупката далече не е единственото нещо на платното, на което не му е там мястото. В асфалта са попаднали пирон, шайби и нечий ключ. Просто невероятно! Но да се върнем към нашата си тема за дупката: Синхрон 3 - шофьор И тъй като днес говорихме с водачи на тролеи, автобуси и маршрутки, решихме с риск за служебния автомобил да ви покажем какво е усещането да попаднеш в тази яма с лека кола. Атмосфера – минаваме през дупката Беше гадно! И тъкмо когато се молехме да не сме потрошили нещо, попаднахме и във втора дупка. Е стига - ай, сиктир...  
БЛАНК  
  „Глаголица и прабългарски руни“ под този надслов беше представена изложбата на художника Павлин Петров. Организатори на събитието е сдружение „Съюз за Пловдив“ с председател Дани Каназирева.
В/Р  
Тема: Пловдивчани могат да си припомнят прабългарските бит и култура
  В миналото този символ от Кирило-методиевата азбука е бил използван за емблема на страната ни. Синхрон 1 : Павлин Петров – художник Основната цел с която талантливия художник създава своите картини е възбуждане на интереса към символите и глаголицата. Времето, което Павлин Петров отделя  за изработката на една от неговите картини е много по-голямо от това на други негови колеги, които творят в стандартните жанрове на изобразителното изкуство. Синхрон 2: Пак той Организаторите се надяват след като пловдивчани посетят изложбата да не забравят, че са наследници на една велика културна традиция. Синхрон 3: Дани Каназирева – председател на сдружение „Съюз за Пловдив“ Павлин Петров подкрепя мнението, че трябва да бъде създаден фонд „Култура“ Синхрон 4: Павлин Петров – художник Пловдивчани могат да посетят изложбата до 27.11 в художествената галерия на ул. Гладстон.  
БЛАНК  
  Една от първите дами на българската естрада Богдана Карадочева, представи в зала „Пловдив” на Новотела, автобиографичната си книга „Богдана Карадочева и на 20 и на 30 по 2”, издадена от „Жанет 45”. Залата едва побра многобройните почитатели на певицата.  
В/Р  
Тема: Богдана Карадочева представи мемоарите си в Пловдив
  Автобиографията на Богдана Карадочева не е ровене в миналото, а импулсивно описване на спомени. Книгата не е рекламен трик, а споделеност, един жест, чрез който естрадната певица иска да каже „Обичам те” на важните хора в живота си . Атмосфера - аплодисменти Синхрон – 1 Богдана Карадочева Сред гостите присъстваше поетът и бившият кмет на Пловдив – Спас Гърневски. Той не можа да скрие емоцията и любовта си към естрадната певица. Синхрон – Спас Гърневски Въпреки излъганите надежди, за по-добър живот и за промяна, Богдана Карадочева не спира да вярва. Надеждата и любовта към хората прозира не само в песните, а и между кориците на мемоарната и книга. Синхрон – Богдана Карадочева А залата бе пълна, едва побираща почитателите на естрадната изпълнителка, която не скри привързаността си към Пловдив и пловдивчани. След разговора със своите почитатели изпълнителката и съпругът и Стефан Димитров взеха микрофоните и изпяха части от най-големите си хитове, сред които е и „Остаряваме бавно”. И независимо, че не е вече на 20, а по скоро на 30 по 2 Богдана Карадочева доказа на живо думите си, че да си дама не е титла, а поведение. Атмосфера – песен и аплодисменти  
БЛАНК  
  Завършваме с едно съобщение. Във връзка с предстоящия църковен празник „Задушница”, на 6 ноември, събота, автобусите по автобусни линии с номера: 5, 7, 11, 21, 25, 27, 36, 37, 66 и 116, които са с маршрути, обслужващи гробищните паркове на Пловдив, ще работят с делнично, а не с празнично разписание, съгласно утвърдената Общинска транспортна схема. Във връзка със спиране захранването на тролейбусната мрежа в участъка от колелото на блок №15 в ЖР ”Тракия” до автобаза „Тракия”, се променя маршрута на тролейбусна линия № 134 за периода от 5 до 18 ноември включително, както следва: -        Бул.”Освобождение”, спирка ЖК”Тракия”, бл.15 до спирка ОКЗ на бул. ”Кукленско шосе” -        От спирката до бл. 28 на бул.”Освобождение”,  до последна спирка - жп гара „Тракия” тролейбуси няма да се движат.  
БЛАНК  
  Сега нека да видим отново акцентите от днешния ден.  
В/Р  
Тема: ХЕДЛАЙН + каш ОЩЕ ДНЕС
БЛАНК  
  Така завърши информационната ни емисия. След прогнозата за времето продължаваме с „Телевизионен омбудсман”. Ще ни гостува Юлия Юрдекова - омбудсман на Пловдив. В 19:15 е предаването „Зад кулисите” с областния управител Иван Тотев. В 21:30 е поредният епизод от сериала Екстремни професии. В 22:00 гледайте Дух и тяло с Маг Малина. Ако искате до коментирате някоя от новините днес – посетете нашия сайт.Отновинарския екип, от мен Васил Трайков - приятна вечер.  


Тагове:   ноември,   сряда,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3568735
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930